Muzicki Caffe

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Srećan rođendan Platine :D

894f920c8fb9d83f33d780dfc29e8c17.jpg

Dobrodošli u Beograd

Po mišljenju Beograđana, Beograd je veliki i izuzetno lep grad.
U svakom slučaju, stigli ste u pravom trenutku, jer Beograd nikada nije ni veći ni lepši nego što je danas.
Čekali smo preko 7.000 godina da nam doðete, a vas nije bilo. Gradili smo puteve i mostove, a vas nije bilo.
Podizali smo hotele, a vi niste dolazili. Štedeli smo na školama i bolnicama da bismo sagradili aerodrom.
Čekali smo, a vi niste doleteli.
Gde ste bili do sada? Nećete valjda reći da je bilo značajnijih i lepših stvari koje ste morali da vidite?
Nemojte više tako. Pogledajte kako je naš Beograd lep i veliki.
Da je London lepši, mi bi živeli u njemu a ne ovde.

Duško Radović

Poslednja dvadesetsestica, 23.55 na trgu, guzva. Dva bildera na dva sedista, obojica pokusavaju da rasire noge, ali jedan drugom smetaju. Desni je izbacio koleno na prolaz, gura trudnicu koja stoji. Pricaju "tebra" i glasno se smeju. Pored crkve svetog marka obojica zacute, pogledaju u zemlju po se prekrste, na ruci ronilacki sat od 265e, oko vrata 21 gram sa priveskom na kome pise 21 gram. Trudnica, mala, plava, debela, osmi mesec, stoji do Dusanovca.
Svi cute, svi gledaju, svi vide. I ja. Da sam rekao rec, izvukli bi me kod kalenca i peglali do jutra. Kriminalci devedesetih su bili tri decibela bolji, slava im.

Back