Muzicki Caffe

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro veče ,.. volim malo da budem antiprotivan ( opozicija mi više leži :) )

"Kod MiJe Alasa" ,.. iz nekih vremena :)

Zadnja nam je krčma bila "Šansa" u Tašmajdanskom parku - radila je do 5 ujutru,.. pa i do šest,.. da bi se ponovo otvarala u 7 :) .

Puni naziv je cini mi se bio ''Poslednja sansa'', mada su svi zvali onako skraceno.
Sapatniče ako ulazimo u diskusiju /raspravu,.. mogli bi do zajtra (ali baš na toj adresi). Ti sli (malo) više u pravu, jer se krčma nazivala i sa Poslednja i bez, ali je neonska reklama na njoj uvek svetlilo isto "Poslednja šansa" Ono poslednja - tanke, žute, neonske cevi i puno deblja crvena slova "Šansa" ( 'debela šansa' :) )
,.. a i kakva je to Šansa ako je poslednja,. i tako to,..
Na crnoj tabli na spoljašnjem zidu je bio naziv "Šansa",, mi (cimer i mm) smo zapodevali razgovor o tome, sa konobarem, ali ni on nije znao odgovor,..

U neko ranojutarnje doba, komšija (susedni sto) nam je postavio pitanje najvećeg (i jedinog) političara kojkeg smo mi imali. Cimer i ja skoro jednoglasno - Pašić!
- Ne - odgovori on i još gromkije uzviknu STALJIN.
Onda smo ga morali pitati da nam objasni,.. i na kraju preslišavanje iz poezije,. više rodoljubive i pomalo ljubavne,.. Mi smo mislili da je naš rusofil, provokator,.. pa smo se držali opštih izjava,.. ali nas je on pročitao
i izrecituje nam (skoro) celog Gavran-a , - pesmu od E.A.Poa,.. fantastično je to zvučalo u pola pet - zajtra :)

Inače je drugi podatak diskutabilan - Stara kafana kod Mije, ili kod Mike Alasa - ribar se zvao Mija i njegova je bila kafana, a sve te pesme
, možda najomiljeniji ciganin koji je pevao Beogradu (ne znam kako kotirate Džeja ? )
Pozdrav od prečana :) ,.. (i onda poručim piće,.. i tako ta diskusija lako krene,.. nek mi oprosti Đole što mu kvarim romantiku,.. )

Poslednja izmena:
2vmiyvd.jpg

Skadarlija :zaljubljena:

Back