Muž na svu muku još i maše iz auta

Ortak2

Primećen član
Poruka
822
Nije retkost u Srbiji, pogotovo u malim gradovima gde i ja živim, pa vidim, da supruge tegle torbe i kese iz Europroma (ili bilo koje druge prodavnice) a muž ima auto koji (se) ne smatra porodičnim nego lično njegovim.
Ja razumem da čovek voli da vozi, razumem i da ga mrzi da ide po prodavnicama, tačno je i da današnje devojke voze, mislim na generaciju 1950's otprilike ali scena: ona upravo dolazi iz prodavnice a on upravo izlazi iz zgrade, i sa osmehom joj mahne... žena prećuti i prođe.

Ja živim sa takvim ocem, ne znam da li on stvarno ne kapira šta radi tj kako se ponaša, on neće čak ni da me odveze negde ("nemam tamo gde da se parkiram" / "nemam benzina, idi peške, zdravo je da se krećeš što više"), pitanje je: da li on shvata da žene nisu dužne da titraju oko njih pa makar i da je u pitanju otac, ili ne shvata, po principu "oprosti mu Bože, ne zna šta radi" ili on odlično razume šta radi, i u pitanju je ženomrzac jedan obični?

Gledam ove mlađe generacije, muž kači veš. E, to je normalno.

Ponašanje i mizogeno ponašanje bi moglo da se sastavi ili nastavi na moju prethodnu temu "Ženomrzci i ženogadljivci", mada može i ovako, kao posebna tema.

Nije retkost u Srbiji, pogotovo u malim gradovima gde i ja živim, pa vidim, da supruge tegle torbe i kese iz Europroma (ili bilo koje druge prodavnice) a muž ima auto koji (se) ne smatra porodičnim nego lično njegovim.
Ja razumem da čovek voli da vozi, razumem i da ga mrzi da ide po prodavnicama, tačno je i da današnje devojke voze, mislim na generaciju 1950's otprilike ali scena: ona upravo dolazi iz prodavnice a on upravo izlazi iz zgrade, i sa osmehom joj mahne... žena prećuti i prođe.

Ja živim sa takvim ocem, ne znam da li on stvarno ne kapira šta radi tj kako se ponaša, on neće čak ni da me odveze negde ("nemam tamo gde da se parkiram" / "nemam benzina, idi peške, zdravo je da se krećeš što više"), pitanje je: da li on shvata da žene nisu dužne da titraju oko njih pa makar i da je u pitanju otac, ili ne shvata, po principu "oprosti mu Bože, ne zna šta radi" ili on odlično razume šta radi, i u pitanju je ženomrzac jedan obični?

Gledam ove mlađe generacije, muž kači veš. E, to je normalno.

Ponašanje i mizogeno ponašanje bi moglo da se sastavi ili nastavi na moju prethodnu temu "Ženomrzci i ženogadljivci", mada može i ovako, kao posebna tema.
1000007302.jpg

Zna se ko vozi traktor ko otvara kapiju
U ovom slučaju si čak bukvalno u pravu, samo što nema kapije, i auto je umesto traktora
:lol:

Ceo život ginem oko toga da mi da da vozim, da ne zaboravim, vozim od 6. razreda osnovne škole, pokojni deda me naučio, bio vulkanizer, umro dok sam bila u srednjoj školi, šteta za mene, dobro sam vozila, samo nije sad to tema.

Otac me pita juče (odatle i tema) da ga odvezem negde jer je povredio nogu, ja rekoh "čime da te odvezem, ja nemam auto", on opet "ma mojim autom bre" "žao mi je, ćale, nemam dozvolu" "kako nemaš?" "pa lepo, nemam, kad 10 godina nisam ni sela u auto a kamoli vozila, bacila sam je, šta će mi" "ti nisi normalna, idi produži dozvolu" "imam 50 godina i slabe reflekse, nađi nekog drugog da te odveze"
Itd.
Kako seješ, tako žanješ.
Ljudi ne ulože ništa u svoju decu i kad dođe starost čude se što deca ne mogu da im pomognu.

da je umesto mojim rekao našim , odvezla bih ga.
To bre sebično, sebičnost je osobina koju možda od svih negativnih osobina najviše mrzim.

Poslednja izmena:
I da ga Sam odrzava I sipa gorivo
Da, kao odrasla osoba.
Roditelji treba da ulažu u svoje potomke ranije, na primer ko ti je platio fakultet? Pa roditelji.
Ko ti je kupio prvi bicikl? Pa roditelji.
Prvu loptu?
I tako dalje.

Tako i auto. Sa 18 godina položila, sa 19 se zaposlila, znači da sam mogla i da sipam gorivo i da održavam auto, ali nisam mogla da ga kupim, samo nije ni ovo tema.

Da, kao odrasla osoba.
Roditelji treba da ulažu u svoje potomke ranije, na primer ko ti je platio fakultet? Pa roditelji.
Ko ti je kupio prvi bicikl? Pa roditelji.
Prvu loptu?
I tako dalje.

Tako i auto. Sa 18 godina položila, sa 19 se zaposlila, znači da sam mogla i da sipam gorivo i da održavam auto, ali nisam mogla da ga kupim, samo nije ni ovo tema.
A poslje decko Ili muz

A poslje decko Ili muz
Šta dečko ili muž? Nisam ja prostitutka, rekla sam da roditelji treba da ulažu u svoju decu, da ih hrane, odgaje, školuju pa eto i taj auto neko dobije, neko ne.
Roditelji su dužni zakonski da izdržavaju dete do 18-te godine života, sad pod "izdržavati" koliko ko može i hoće.

Sinovima se u moje vreme kupovao auto obavezno sa 18, a ćerkama ništa, posle u starosti kad zovu sina, on stalno odlaže dolazak, zove ćerku, ćerka dođe i pored svega.

Tako i ja mom ocu, kuvam, čistim, hranim i sve, ali da ga vozikam neću jer nije bio pravedan prema meni i odavno sam se zaklela da ja u njegov auto sesti neću.

Šta dečko ili muž? Nisam ja prostitutka, rekla sam da roditelji treba da ulažu u svoju decu, da ih hrane, odgaje, školuju pa eto i taj auto neko dobije, neko ne.
Roditelji su dužni zakonski da izdržavaju dete do 18-te godine života, sad pod "izdržavati" koliko ko može i hoće.

Sinovima se u moje vreme kupovao auto obavezno sa 18, a ćerkama ništa, posle u starosti kad zovu sina, on stalno odlaže dolazak, zove ćerku, ćerka dođe i pored svega.

Tako i ja mom ocu, kuvam, čistim, hranim i sve, ali da ga vozikam neću jer nije bio pravedan prema meni i odavno sam se zaklela da ja u njegov auto sesti neću.
Pa nastavljaju tu tradiciju....Ili sto kazu na Evo ti je malo tebi na grbacu
Pa moraju mu kupiti Kako da smuva curu bez kola nece nijedna kuci busem

Pa ona ce lako nac se se neki da je preuzme
A jel'?
Znači sinovima obezbedite, a ćerka neka se snalazi, neka puši ako mora, šta vas se tiče, a u starosti zovi tu istu ćerku da ti menja pelene i vodi kod doktora, sram te bre bilo, samo zato što si ljudsko biće koje ima penis ti ne daje za pravo da oduzimaš pravo ljudskim bićima koje nemaju penis.

E ako ceo život zavisi od jednog organa, jasno mi je na kom smo stupnju razvoja.

Sve debili.

A jel'?
Znači sinovima obezbedite, a ćerka neka se snalazi, neka puši ako mora, šta vas se tiče, a u starosti zovi tu istu ćerku da ti menja pelene i vodi kod doktora, sram te bre bilo, samo zato što si ljudsko biće koje ima penis ti ne daje za pravo da oduzimaš pravo ljudskim bićima koje nemaju penis.

E ako ceo život zavisi od jednog organa, jasno mi je na kom smo stupnju razvoja.

Sve debili.
Ko sinovima obezbedi to jedino ovi bizmismeni svojim bizgovima
Vecina klinaca bez kinte a klinke samo gledaju u pravcu tih bizgova tatinih sa parama

Muško sam imam auto i to moj koji sam sam zaradio. Nisam dobio pare za faks, privatni biznis, plaćao sam račune za celu porodicu od 18 godine dok su se oni bavili ispravljanjem krivih drina, kupovao sve za kuću. Nisam dobio auto od roditelja ali sam dobio obavezu da ih vozikam. Prestao sam sa tim odavno jer sebe ne smatram ničijim privatnim šoferom. Ja od mojih para kupim auto, platim registraciju, plaćam gorivo, ja ga održavam i plaćam majstore za ono što ne mogu sam i onda da mi neko kaže "naša kola" tačno bi ga zgazio istim. Takodje što se tiče njihove starosti i brige dobiće isti tretman kao što sam i ja dobio kao dete. Imovina njihova mi ne treba i ne pada mi na pamet da zbog kvadrata i ari njihovih trpim bilo šta.

Ko sinovima obezbedi to jedino ovi bizmismeni svojim bizgovima
Vecina klinaca bez kinte a klinke samo gledaju u pravcu tih bizgova tatinih sa parama
A, izvini, ja nikako da shvatim da je 2025, sve postove i stavove pišem kao da živim u vremenu kad sam bila mlada, sad nemam pojma kako je, nemam prijatelje, ne družim se, ne izlazim itd pa znam samo ono što pročitam a skeptik sam pa ni u to što vidim ne verujem.

U "moje vreme" ni ja ni moje drugarice nisu gledale ko ima auto a kamoli koji auto, pa čak nismo bile toliko površne pa da gledamo koliko je lep i zgodan, a da ne gledamo karakter, da li je duhovit na primer...

A, izvini, ja nikako da shvatim da je 2025, sve postove i stavove pišem kao da živim u vremenu kad sam bila mlada, sad nemam pojma kako je, nemam prijatelje, ne družim se, ne izlazim itd pa znam samo ono što pročitam a skeptik sam pa ni u to što vidim ne verujem.

U "moje vreme" ni ja ni moje drugarice nisu gledale ko ima auto a kamoli koji auto, pa čak nismo bile toliko površne pa da gledamo koliko je lep i zgodan, a da ne gledamo karakter, da li je duhovit na primer...
Danas više deca dotiraju roditelje koji su zaglavili još u socijalističkom samoupravljanju ili u devedesetima.

Jbg sad samo kinta kola provod...I ta povrsnost pozeljno je da je nabilodvan Ali ako nije bar da ima vise kinte...karakterno gledano na ceni je pohlepa

Back