Muz koji zeli da bude kuhar.

viktorija_00

Zainteresovan član
Poruka
329
Pozdrav za sve forumase i forumasice.
Problem koji bi zelela da podelim s Vama.Moj muz pokusava da bude kuhar,ali to mu ne uspeva.Uvek me kritikuje kada uzmem da kuham i petlja mi se u posao.S druge strane pokusava da izigrava kuhara,a to mu ne uspeva.Voli masnu hranu i meso,povrce i voce jede u minimalnim kolicinama.Umesto vode pije coca-colu.
Voli tesku hranu i vice na mene kada kazem da to nije dobro.Inace,ima preku narav i nervozan je po prirodi.
Ja sam stedljiva,nismo bas ni finasijski u bajnoj situaciji,a on dosta hrane baca.Npr.hleb koji prenoci,baca se,ne dolazi u obzir da se naprave przenice jer on to ne jede,na podgrejana jela se mrsti itd.
Jedva sam ga ubedila kada przi masne snicle,cevapcice i slaninu da nema potrebe da stavlja ulje u tavu jer meso pusti samo svoju masnocu.Kada pece meso i krompir u rerni toliko nalije uljem da to ne moze da se jede,pa ga po deset puta vadi iz rerne,odliva ono ulja,prevrce ono meso,menja temperaturu,smesno mi da ga gledam.Kada nesto kazem,on vice i dere se.
Meni ne da da ja spremam jer eto hoce on,on to voli.Kada ja kuham,voli da mi zaviruje u serpe.Pre smo isli zajedno u nabavku,ali sada ne idemo zbog njegovog otresanja na mene.Uvek stavlja u korpu sta hoce,jer on kobojagi najbolje zna a ja kao slepac idem za njim.Zato vise i ne idem.
Inace imamo i drugih problema u zajednickom zivotu,jer on je prek i otresit covek.Razmisljam i o razvodu.

Mrzim i ja kad mi petlja po kuhinji, mislim kad je onaj jedan ili dva puta usao u kuhinju da spremi nesto. :)

Ovo moze i biti da je sala, verovatno i jeste ali stvarno vecina muskaraca u kuhinji napravi jedino haos i od kuhinje i od jela i od braka. Zaprljaju gomilu sudja, jelo kosta kao sedmicni izdaci za hranu, posle su ubedjeni da do njihovog rucka nisu posteni ni jeli sve te godine a jos kad imaju specifican ukus kao ovaj pomenuti muz, onda to ume biti katastrofa.

Muskarci (ovakvi kao s pocetka teme) treba da svoje kuvarsko umece pokazu jelima sa rostilja, ispod saca, glinemom loncu i slicnim spravicama za van. :)

Ako ovo nije neka šala, rekla bih da je tip neverovatno razmažen. Objasni mu da može ili da brine o celom domaćinstvu, ili da to prepusti tebi - ne može biti "jedna zemlja a dva gospodara". Pa kad posle 10 dana ostanete bez novca, i kad u kući budu počele da se gomilaju prljave šerpe i da nedostaju sve potrošne stvari koje on verovatno uzima zdravo za gotovo, kao da npr. wc papir raste u wc-u, deterdžent se proizvodi u veš mašini... i sl. Onda mu ponudi da mu kuvaš ti ta grozna jela, a sebi kuvaj šta hoćeš.

Re: Muz koji zeli da bude kuhar.

Можда грешим, али мислим да си ти неки шаљивџија.

Nisam ovde dosla da se sprdam tako da je drsko i bezobrazno od tebe sto me nazivas saljivdzijom.
Sto jedna clanica rece,njegovo jedno kuhanje kosta koliko sedmicni izdaci za hranu,a dobijem gomilu prljavog sudja,prljavu kuhinju i njegove eksperimente.Neznam zasto sam ja saljivdzija,covek voli da kuha i sta je vama tu smesno i saljivo.Kao momak je dugo ziveo sam,pa i to ima uticaja.Mozda ima uticaja i poreklo jer je Dalmatinac.
Kada sam pomenula da razmisljam o razvodu,nisam rekla da je to zbog njegovog petljanja u kuhinju,nego zato sto imamo i DRUGIH PROBLEMA,a on je preke naravi i nervozan.Ali necu sada o tome,tema je MUZ I KUHANJE.

Егзибиционизам је свако претерано самоистицање, нападно скретање пажње околине на себе и свој изглед или понашање, односно тежња да се по сваку цену буде у центру пажње

Re: Muz koji zeli da bude kuhar.

ali dobro ti je ovo kuHanje
u moru ekavice
ili ti je muž dalmatinac samo kad je kuHanje u pitanju

Koji je tvoj problem?Ja sam rodjena u Srb.i pricam ekavicu.Prema tome ne vidim razlog ovom podbadanju.A kako moj muz prica i PISE to vec nije tvoj problem.Znaci,ajde oladi...

Bolje ti je sto ne prilazi kuhinji i ne petlja ti se u posao.Manje stresa,troska i vise mira za tebe:)
Moj voli da pravi eksperimente,usmrdi celu kucu kada kuha.Neki dan je spremao neku ribu ,pa pomesao beli luk sa sokom od limuna i nekim zacinima pa sve na vrelo ulje.Kada je to zapusilo.Tri dana sam provetravala kucu od njega.Posle mljacka,li mljacka i sam sebi daje komplimente.Ne daj Boze da sam ja tako eksperimentisala,sta bi bilo....

..vec si napomenula da je tema muz i kuHanje, a ne tvoj brak,
ali sve shto bih napisala neminovno vodi na tu drugu temu..naprasitosti i nervoze..

..mm je uchio da kuva kao shto je i svako, bio mushko ili zensko, kad je pochinjao..
..nije chekao da ima opciju kiosk ili varjacha, jednostavno je hteo da kuva za mene kao shto ja kuvam za njega..
..pravio pochetnichke greshke, upadao u cajtnot, mashio temu - ali uvazavao svaku sugestiju,
uvazavao moj ukus, uzrast dece, kad su stigla, pa i njihov ukus, kad su ga formirali..
..raspremao za sobom posle prve opomene da i to spada u kuvanje.. :lol:

..i dan danas kuvamo i ja i on, ko ima vishe vremena i volje..
..ima stvari koje ne umem da napravim tako dobro kao on, ni posle godina gledanja.. :)
..vazi i obrnuto.. ;)
..a eksperimenti u kuhinji su nam oboma dragi..samo shto poznajemo dovoljno fizike i hemije,
a imamo i aspirator, pa to ne predstavlja problem.. :lol: ..ipak, desi se da uchimo na svojim i tudjim greshkama.. ;)

Hobi mu je kuhinja,a tek subota i pijaca,on uziva u tome.Meni smeta sto on ne gleda cene,nego sto mu se svidi,pa uzme,nezna da racionalise.A kada ja nesto kazem oko toga,ispadne svadja,koja posle bude njegov monolog.Ne samo u kuhinji,i kada kupuje ostale stvari on nezna da racionalise i da uzme da se sracuna.
A da voli da kuha,voli.Kada mu ensto padne na pamet,spreman je da sedne u kola i hoda po radnjama dok ne nadje.Pao mu na pamet neki dan kolac od rogaca,a nigde da nadje rogac,obisao sve radnje dok nije naleteo na rogac zdravoj hrani.Dosao kuci,kaze hoces ti praviti kolac od rogaca,ja kazem "daj da vidim neki recept sa interneta" i nedjem neki fin sa prelivom od cokolade,kada ce on meni,nemoj tako,nego ovako,ja kazem "pa vidis sta pise u receptu",a on meni pusti recept stavi ono,stavi ono..i na kraju dobro je ispao,njam,njam:)
Ali kada pocne sa mesom i eksperimentima,stavi malo ovog,malo onog,svi tanjire i serpe zaprlja,sporet,pusi se dimi se...ko to da cisti?Ja sam digla ruke od toga,necu da se svadjam vise.Sada sam presla na klimanje glavom.."yes,tako je",pa da vidim sta ce biti dalje.

Ова ме подсећа на модификовану Модерну Певачицу z:D
О чему је тема? Мени је ово пример како жена демотивише мушкарца.
Da znaš vala. Ne mogu da se otmem utisku da žene nemaju pojma šta oće. Ako ne radi ništa onda je aljkavi lenjivac koji digne sve 4 uvis kad dođe s posla i upali TV. Ako se petlja u kujnu onda ne može zemlja da ima dva gospodara :eek: pa šta je brak majku mu ako ne dva gospodara? :think:

Treba da naučite da zajedno kuvate.

Da znaš vala. Ne mogu da se otmem utisku da žene nemaju pojma šta oće. Ako ne radi ništa onda je aljkavi lenjivac koji digne sve 4 uvis kad dođe s posla i upali TV. Ako se petlja u kujnu onda ne može zemlja da ima dva gospodara :eek: pa šta je brak majku mu ako ne dva gospodara? :think:

nem apotrebe
kad moj kaže: ja danas kuvam, ja s euopšte ne laktam da mu to zadovoljstvo otmem

Lexo, da li je ovaj post samo nekontrolisani napad tolerancije ili uvod u plansko i dugoročnije revidiranje životnih stavova ( s' aspekta smaka sveta 2012 godine ) ?!? :-)))

Back