Muž je glava porodice

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad je muškarac pravo muško i treba da vodi porodicu, ne u smislu da niko bez njegovog odobrenja ne smije ništa nego da u dogovoru sa ostalim članovima svoje porodice brine za istu. Pošto je veliki broj onih koji misle da je od njih dovoljno da odu na posao, vrate se i drndaju daljinski naravno da žene na sebe preuzimaju sve više i više obaveze i da tako to 'glava' prelazi na njih. Nisu tu žene ništa krive nego muškarci koji smatraju da ih anatomska razlika čini posebnim.

Kad je muškarac pravo muško i treba da vodi porodicu, ne u smislu da niko bez njegovog odobrenja ne smije ništa nego da u dogovoru sa ostalim članovima svoje porodice brine za istu. Pošto je veliki broj onih koji misle da je od njih dovoljno da odu na posao, vrate se i drndaju daljinski naravno da žene na sebe preuzimaju sve više i više obaveze i da tako to 'glava' prelazi na njih. Nisu tu žene ništa krive nego muškarci koji smatraju da ih anatomska razlika čini posebnim.
To jest, uglavnom ih tome uči vaspitanje!Čast izuzecima.
Uostalom,...niko im ne brani da to budu, samo što se prvo u tome moraju dokazati!Mnogi vezano za temu,...ICH i nemaju više takvih pretenzija. 😁

Poslednja izmena:
“Mislim da je u osnovi svih bračnih razmirica upravo taj isforsirani sukob nadležnosti, ta potreba nekih žena da, bez ikakvog istinskog razloga,
preuzimaju na sebe prerogative koji pripadaju muškarcima. Zašto, čemu, pa uloge su odavno podeljene! Svako nek igra svoju i – mir u kući.”

Ovo je izjavila Mira Adanja –Polak u jednom intervu

Šta mislite o ovom stavu? Da li je patrijahalan i tradicionalan ili ne ?
Pitali me koleginice u firmu jel pomazem zeni u kuvanju, pranju, usisavanju.............a ja kazem da ne pomazem. One se cude i kazu da nisam bas moderan.
Inace, sve su razvedene, pa im kazem da je taj njihov stav, da muskarac treba da im kuva , pere, pegla,......i oterao muskarce od njih.

Pito sam dali postoji firma na svetu gde svi zaposleni rade sve , od racunovodstva, knjigovodstva, pravnih poslova, tehnickih poslova, u proizvodnji u menadzmentu, ciscenju klozeta, predstavljanja firmi pred poslovnim partnerima......................naravno da taka firma ne postoji.
I u privatnom zivotu partneri treba da znaju svoje mesto u toj zajednici da bi zajednica uspesno sihronizovano funkcionisala.

Cak sta vise, deluje mo mnogo primitivno kad vidim "modernog" muskarca za sporetom i ves masinom, kao i zenu za betonskom mesalicom.
Naravno, u kapitalizmu se taj "ravnopravan" odnos potencira radi obaranja cene rada i na mesalici i u restoranskoj kuhinji kao i trend da se muskarac i zena upute na "nezavisnost " jedni od drugih .................................kako bi bili prepusteni na milost i nemilost kapitalistickom sistemu kao robovi.

Ja samo znam da ne valja nikako!
Valjda je samo stvar u tome na kakvu ženu naletiš. Mada opet neće da valja kako god se ponašaš. Ako je pitaš za mišljenje, ti si šonja koji ništa ne može sam i sve mora ona da uradi. Ako je ne pitaš, ti nju zapostavljaš, ne pitaš ništa, ponižavaš je. Isto tako je i ako joj pomažeš ili ne pomažeš u njenim poslovima. Znači ipak ne valja kako god. Zato se danas pola brakova završi razvodom a ova druga polovina opstaje nazor. Ko će to trpeti.

Ne moraju...ali kako bez toga da budes "in"? 😀
Ma da, sad žene moraju biti ko barbike, plastične da bi bile "in"... Veštački nokti, kosa, obrve, jagodice, trepavice, usne ko mini kobasice, cice i guzovi...ako šta izostavi, izvin'te, i onda na to sve krpice od par stotinjaka evrića i obavezno neki "balvan" koji će da omogući svo potrebno servisiranje...

Ovde Raisa :-) Udala sam se ove godine. Suprug mi je prilicno otresit, i to zaista, i insistira na atraktivnosti,takav mu je i posao,vezan za izgled i slicno. Mislim da tako i treba,u normalnim okolnostima ne bih se popela na ovaj sajt da komentarisem ista ali,osecam se lose ovih par godina,brak mi je jedino pruza neku vrstu utehe da se tako izrazim.

naravno da je bitno i naravno da je muz glava porodice
i naravno da to nema nikakve veze sa obmanutim zenama skromnije pameti koje u tome nalaze nekakav napad na svoj integritet

svaka normalna zena to zna
svaka nenormalna to uci na tezi nacin

Back