Муслимани су Срби

Muslimani su pripadnici određene religije, a mogu biti Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Englezi... . Isto kao što pravoslavac može biti i neko ko se izjašnjava kao Srbin, Grk ili Rus. Pogrešno je određivanje nečije nacionalne pripadnosti preko verosipovesti jer osećaj nacionalne pripadnosti ne zavisi od nekih kategorija koje se mogu klasifikovati kao egzaktne. Postoji veliki broj istorijskih okolnosti koje dovode do toga da se neko izjasni kao Srbin ili kao Hrvat. Stoga se ne može "dokazivati" da je neko Srbin. To takođe vređa prava drugih na ispoljavanje njihove nacionalne pripadnostiU osnovi se pitanje nacionalne pripadnosti posmatra kao nešto estetsko i pridaje mu se prevelik značaj. Osnovno je pitanje ko je kakav čovek:heart:

Imate i vi par takvih, na ovome forumu makar :mrgreen: Da se ne lazemo ....

Pa shta znam, od svih ljudi koje sam video na ovom forumu (jako mnogo ljudi) takav se negde i nekada nashao jedan.

Mozda.

Naravno da nema takvih sa sabljama.Vasi nose stangle.:mrgreen:

... i to kakve shtangle. :D

Za dve i po sekunde udari te pedeset dva puta. :mrgreen:

Претапање Срба у друге нације и веру, дешава се од најранијег
времена српске историје у свим деловима Европе...
И што је разумљиво, највећи утицај на овај процес имали су они,
који су својим империјалистичким присуством, временски, најдуже остали на
просторима који су вековима одређивали српске земље, а то су Турци.
Својим продирањем на запад прво су померали српске границе
на Балкану, а самим тим и Српски живаљ, давајући на тај начин
на значају неким мањим групама народа, као што су Албанци,
који су одма прихватили ислам и тим чином добили повлашћени положај
код нових господара. Са Албанцима су остајали многи Срби, често
и вiђенији, који су са променом вере, задржавали позиције које су до тада имали.
Свакако, да је најпознатији међу њима Скендербег, син Ивана Кастриота, који је владао
у Маћи и Умнестији. Мајка му је била Војислава, кћи господара Полога,
једног дела Маћедоније и Бугарске.
Напредовањем Турске ка западу, вековима се српски живаљ,
масовно у таласима померао ка западу или преко Дунава, док су многи остајали
прихватајући нову веру и обичаје.
И ако су одбацили крст, многи, вековима, па и данас, предањем са колена на колено,
чувањем иконе свеца ког су славили као КРСНУ СЛАВУ, и данас знају,
ко су, одакле потичу, како су им се презивали преци. Знају, да су им преци били
хришћани и Срби. Сигуран сам, да је један од најпознатијих Срба
муслиманске вероисповести био Мехмед Паша Соколовић.
У исту групу бих сврстао и Мешу Селимовића и једног од највећух
уметника данашњице Емира Кустурицу.
Горе наведени, умни људи, цењени у Србији и свету, су доказ, да ми Срби
не бисмо смели одбацивати наше сународнике друге вере. Они су доказ, да и после
неколико векова, потомак неког Србина, који је из неког разлога променио веру,
може да се врати у Српски корпус.
Турци су прихватили веру од Арапа, ал су остали Турци....
Шиптара има разних вера....ал су и даље Шиптари....Французи су из моде седамдесетих
година прелазили на Ислам, али су остајали Французи.
Само код нас Срба се променом вере мењала и нација. Наша црква се
олако одрицала тих људи и није их прихватала у српски корпус.
Мишљења сам, да би данас морали на посебан начин да се окренемо ка њима,
да их на посебан начин прихватамо, да их на посебан начин
усмеравамо ка хришћанским вредностима,
јер ипак, они су наши, додуше, посебни, али су Срби.

macak...!!
izvini ali ja ne mogu da zamislim tebe i recimo silajdzica ili recimo zukorlica i da tvrdim da ste moja braca svi odreda i da ste mi podjednako blizu srcu...
sta i da su srbi kad se tako ne osecaju..?? sta mi vrede i ovi srbi koji sebe zovu srbi a rade sve protiv interesa srba...??? zamisli jednu natasu kandic i reci da ti je sestra srpkinja...

macak...!!
izvini ali ja ne mogu da zamislim tebe i recimo silajdzica ili recimo zukorlica i da tvrdim da ste moja braca svi odreda i da ste mi podjednako blizu srcu...
sta i da su srbi kad se tako ne osecaju..?? sta mi vrede i ovi srbi koji sebe zovu srbi a rade sve protiv interesa srba...??? zamisli jednu natasu kandic i reci da ti je sestra srpkinja...

nisu svi ,imas dobar deo njih koji nisu cisti srbi ili nisu uopste ,uglavnom su muftije neke druge nacije ,opet ne svi ...

Moje misljenje je da srpska nacija treba da postoji iskljucivo kao pravoslavna nacija i to je to!Da se zasniva na veri,PRAVOSLAVNOJ,bez ostalih primesa!

Пази овако, хришћанство као религија, по правилу је ствар личног убеђења(веровања), ствар слободне воље. А међу српским народом сто људи сто ћуди, ајде натерај 7 милиона људи да верује у исту ствар, да би били Срби, смешно, и сад наравно кад неко не верује у оно што верује већина укини му и националност. Глупост.

Увек ћу као пример наводити Немце, Мађаре католици или протестанти и једни и други они су Немци и Мађари. Албанци које имаш у три варијанте православне, исламске, католичке вероисповести они су увек Албанци, а ми Срби ми сви морамо да верујемо у исто . . . и исти систем вредности да имамо . . . аха . . . ал јуче . . .

Потурице су направиле свесну одлуку да не буду Срби.

И сваки од њих би ти главу откинуо да си му тад рекао да је Србин а не Турчин. Он је хтео да буде Турчин и турска вера, одатле су му произилазиле привилегије.

Крива вам црква што су ништарије пљунуле на све пре себе и оставиле потомству у аманет нечаст и срамоту.

Аха.

macak...!!

Брате Пајо...
Зашто бежати од своје прошлости?
Зашто се одрицати људи, који су нашег порекла?
Најлакше ћемо то схватити, ако попричамо са муслиманима из Црне Горе.
Захваљујући њиховим породичним стаблима, предањима,
која се преносише са колена на колено о припадности
одређеним племенима, они се и дан данас, изјашњавају као Црногорци...
Јесте да су друге вере, али добро знају, ко су им заједнички преци.

Back