Musko - zensko - razlike

Zefirra:
Dobro , primetna je jasna razlika u svemu...pomalo. Prilicno je jasno i zasto je tako , jel.
Ali bih volela eto muski da mi kazu , zasto tako?
Zasto ljubav shvatate tako racionalno , zasto cenite vrlo visoko i sex bez ljubavi , zasto se plashite ispoljavanja emocija , i zasto se plashite tj. tesko vezujete?

Naravno nije ovo sve tipicno za svakog , i nije samo za muskarce.

Ali ako ste se prepoznali u necemu...

Zene shvataju ljubav bar u pocetnoj fazi jajo iracionalno tako da im se cini da je muskarcevo poimanje ljubavi racionalno. A zene po prirodi vole da sve sto dele sa nekim pa i ljubav bude na isti nacin i intenzitetom. U tome je koren trzavica u vezama.
Sex se ceni i ako je bez ljubavi iz prostog razliga sto malo greje ionako uvek bljutavo poluhladan muski ego.
Ispoljavanje emocija se uglavnom obije muskarcu o glavu i ljubav ili veza krene na totalno drugu stranu, bar su moja iskustva takva. Onda ponovo moram da se dohvatim dizgina i da dovodim stvar u predjasnje stanje.
Vezivanja se plase svi koji nisu spremni ili nece da se vezuju. A zene, to sam reako jedno 50 puta, u svaku vezu ulaze sa 200 posto entuzijazma. Retko koja pomisli-lepo je pa nek traje dok traje. Bukvalno ima zena koje zele da su 25 sati dnevno prisutne u tvom zivotu a to jako smara ako covek nije (a obicno nije ) za te varijante. U stvari zene poistovecuju vezivanje sa potrebom da muskarac bude non stop prisutan u njihovom zivotu. A za to je ipak potreban brak a ne veza.Zato se stalno po forumu provlace cuvene replike kada se neka 'pozali' da je sa ozenjenim' - bezi od njega, to nema BUDUCNOSTI. Retko koja veruje da i utakvim vezama moze sve lepo da funkcionise i cesto u tim vezama ima vise ljubavi i postovanja nego u 'standardnim' jer je potrebno ODRICANJE, ZRTVA i ZAJEDNICKO SAVLADAVANJE mnogih poteskoca sto zna jako zbliziti ljude.

Da eto da se posvetimo toj zenskoj strani, i takvim zenama . To sto si rekao snoshaj je tacno.
Ja to vidim kao ne poplavu nego jedan tcunami emocija kojem ne mogu a da se ne predam. I ne mogu da zamislim zasto bi neko blokirao tu mogucnost da surfuje na cunamiju i zamenio ga racionalnim na kashicicu talasima.
Mene emocije ubijaju , talasi adrenalinskih skokova i vatre koja bukti.
I sve hocu sad i odmah , i pri tome sam svesna da ce to jednom proci.Ali eto nije mi jasno zasto i neki deo vas ne ume da uziva u pocetku veze na taj nacin.I sa malo manje rezerve.

snoshaj efendija:
Zene shvataju ljubav bar u pocetnoj fazi jajo iracionalno tako da im se cini da je muskarcevo poimanje ljubavi racionalno. A zene po prirodi vole da sve sto dele sa nekim pa i ljubav bude na isti nacin i intenzitetom. U tome je koren trzavica u vezama.
Sex se ceni i ako je bez ljubavi iz prostog razliga sto malo greje ionako uvek bljutavo poluhladan muski ego.
Ispoljavanje emocija se uglavnom obije muskarcu o glavu i ljubav ili veza krene na totalno drugu stranu, bar su moja iskustva takva. Onda ponovo moram da se dohvatim dizgina i da dovodim stvar u predjasnje stanje.
Vezivanja se plase svi koji nisu spremni ili nece da se vezuju. A zene, to sam reako jedno 50 puta, u svaku vezu ulaze sa 200 posto entuzijazma. Retko koja pomisli-lepo je pa nek traje dok traje. Bukvalno ima zena koje zele da su 25 sati dnevno prisutne u tvom zivotu a to jako smara ako covek nije (a obicno nije ) za te varijante. U stvari zene poistovecuju vezivanje sa potrebom da muskarac bude non stop prisutan u njihovom zivotu. A za to je ipak potreban brak a ne veza.Zato se stalno po forumu provlace cuvene replike kada se neka 'pozali' da je sa ozenjenim' - bezi od njega, to nema BUDUCNOSTI. Retko koja veruje da i utakvim vezama moze sve lepo da funkcionise i cesto u tim vezama ima vise ljubavi i postovanja nego u 'standardnim' jer je potrebno ODRICANJE, ZRTVA i ZAJEDNICKO SAVLADAVANJE mnogih poteskoca sto zna jako zbliziti ljude.

super. hvala na tako otvorenom iskazu. stvarno, kad se sagleda iz vaseg ugla...

Zefirra:
Da eto da se posvetimo toj zenskoj strani, i takvim zenama . To sto si rekao snoshaj je tacno.
Ja to vidim kao ne poplavu nego jedan tcunami emocija kojem ne mogu a da se ne predam. I ne mogu da zamislim zasto bi neko blokirao tu mogucnost da surfuje na cunamiju i zamenio ga racionalnim na kashicicu talasima.
Mene emocije ubijaju , talasi adrenalinskih skokova i vatre koja bukti.
I sve hocu sad i odmah , i pri tome sam svesna da ce to jednom proci.Ali eto nije mi jasno zasto i neki deo vas ne ume da uziva u pocetku veze na taj nacin.I sa malo manje rezerve.

U pravu si ali taj cunami imaju sve zene na pocetku veze jer su bar u startu veze sklone idealizovanju muskarca bez obzira na godine. I sa 40 se zaljubljuju kao sa 15, nema razlike. Ali isto tako mali broj zna da kanalise svoje pocetne emocije na pravi nacin, da ne trosi sve, da vezu ne otupljuje u startu.
A taj drugi deo da ne znamo da uzivamo u pocetku veze, pa ne bih se slozio.Sa muskog aspekta pocetak veze je odmeravanje snaga,igra macke i misa i mislim da bar zenama ne moram da objasnjavam na sta mislim. Da se ne lazemo. ;)

snoshaj efendija:
U pravu si ali taj cunami imaju sve zene na pocetku veze jer su bar u startu veze sklone idealizovanju muskarca bez obzira na godine. I sa 40 se zaljubljuju kao sa 15, nema razlike. Ali isto tako mali broj zna da kanalise svoje pocetne emocije na pravi nacin, da ne trosi sve, da vezu ne otupljuje u startu.
A taj drugi deo da ne znamo da uzivamo u pocetku veze, pa ne bih se slozio.Sa muskog aspekta pocetak veze je odmeravanje snaga,igra macke i misa i mislim da bar ama zenama ne moram da objasnjavam na sta mislim. Da se ne lazemo. ;)

ja sam, uprkos svemu, musko :shock:
:lol:
ja se tesko zaljubljujem. pocetak veze mi je to o cemu pricas. i strasno sam rezervisana. meni to smeta. ja bih volela da mogu da se zaljubim u startu. nema sanse. sve lampice ukljucene. i to odmeravanje snaga..to i jeste moje vidjenje ljubavi..jbg.

Eh volela bih da i sa 40 budem sposobna da osetim isto sto i sada :) , ali kako vreme ide , pogotovo u ovom nashem okruzenju toliko se nekog zla nakupi u nama i ogorcenosti.Pa to prenosimo dalje.Nadam se da cu to izbeci.
....onda nepoverenje , zivot ide previshe brzo i kao da su ljudi prestali da zastajkuju i osmotre onog drugog...nekako je sve kako si jednom i pomenuo...bacish kofu pa sta uhvatish...
...neki pletu mrezu oko izabrane osobe godinama...
...a nekima se samo desi da se pronadju...

...i kako izgleda ici na randomize?

NovaIsta:
ja sam, uprkos svemu, musko :shock:
:lol:
ja se tesko zaljubljujem. pocetak veze mi je to o cemu pricas. i strasno sam rezervisana. meni to smeta. ja bih volela da mogu da se zaljubim u startu. nema sanse. sve lampice ukljucene. i to odmeravanje snaga..to i jeste moje vidjenje ljubavi..jbg.

Ti vise delujes u muskoj energiji....zato te privlace muskarci koji deluju u zenskoj....ako zelis da privuces "pravog" muskarca moras da posvetis vise paznje zenskoj energiji... :D

Valjda sam razmuljivo napisala....mrsko mi da pisem sve... :roll:

Nisi uravnotezena i u harmoniji... :D :p

Zato se stalno po forumu provlace cuvene replike kada se neka 'pozali' da je sa ozenjenim' - bezi od njega, to nema BUDUCNOSTI. Retko koja veruje da i utakvim vezama moze sve lepo da funkcionise i cesto u tim vezama ima vise ljubavi i postovanja nego u 'standardnim' jer je potrebno ODRICANJE, ZRTVA i ZAJEDNICKO SAVLADAVANJE mnogih poteskoca sto zna jako zbliziti ljude.

Ljubav u vezi valjda treba da bude uzivanje, a ne trpljenje, odricanje, nedostajanje, zrtvovanje i sl. Pa ja bih se takve ljubavi glatko odrekla, iskreno.

Back