Muško idolopoklonstvo prema ženama

Poruka
4.596
Sve češća pojava u ovo doba... Sve većem broju muškaraca je ženska lepota presudna stvar u životu. Sve više se zanose trivijalnostima. Sve veće je protivljenje patrijarhalnim oblicima duhovnosti. Na najpatetičnije načine se ugađa ženama i njihovim prohtevima i ,,pravima''. To mora biti znak opadanja civilizacije. Sve se izvrće, pa tako žena biva iznad muškarca i upravlja njime. Podsetimo se htonsko-matrijarhalnih kultova koji su se raširili u vreme pred kraj antike. Sve rimske patrijarhalne vrednosti i vrline bile su izokrenute, a glorifikovani slabost, transvestitizam, pacifizam, ugađanje.

Sve češća pojava u ovo doba... Sve većem broju muškaraca je ženska lepota presudna stvar u životu. Sve više se zanose trivijalnostima. Sve veće je protivljenje patrijarhalnim oblicima duhovnosti. Na najpatetičnije načine se ugađa ženama i njihovim prohtevima i ,,pravima''. To mora biti znak opadanja civilizacije. Sve se izvrće, pa tako žena biva iznad muškarca i upravlja njime. Podsetimo se htonsko-matrijarhalnih kultova koji su se raširili u vreme pred kraj antike. Sve rimske patrijarhalne vrednosti i vrline bile su izokrenute, a glorifikovani slabost, transvestitizam, pacifizam, ugađanje.

Glupa generalizacija!

Ne znam, oduvek sam vise gotivio devojke koje su malo ruznjikave i povucene, jer su uvek mogle da me psihicki stimulisu. Ona ako izgleda kao seks bomba a u glavi nema nista, sta moze da mi pruzi osim seksa? A realno, posle 15-ak minuta ili manje koliko vec traje, sta onda? Svako na svoju stranu i kuci? To i nije veza onda.

Odlicno zapazanje. Sto je najgore, te "lepe" zene ih na kraju "sutnu". I treba da ih "sutnu", zapravo ne treba, ali....

Nema niceg ruznijeg u ovo novo doba kad vidim par da on gura kolica, a ona sva sredjena ragovara mobilnim. Pa takvi muskarci (citaj- sonje) su i zasluzili da ih zena ostavi, jer su od pocetka birali pogresno. A posebna je prica sto zena postaje valjda "heroj" kad rodi samo zato sto je rodila i valjda treba dozivotno da joj muz ugadja, kao i njegova rodbina. To su razmazene osobe, ali muskarci su krivi sto i pred takvima "puze" i "mole" ih da ih ne ostavljaju, kao da su omadjijani ili drogirani, a ne da razmisljaju svojom glavom.

Tako je i tacno je, to je znak kraja civilizacije, jer se ne zna nikakav red, musko se pretvorilo u zensko, a zensko u musko.

Patrijarhalni oblici duhovnosti su, pretpostavljam, prije 30, 50, 100 ili 200 godina jedna djevojcica na samom ulasku u zivot, nepripremljena za sok u odnosu na djecaka, susrece se s posebnim igrama i igrackama koje odredjuju njenu biolosku uslovljenost, ne samo na licnom, nego lokalno- kulturnom i civilizacijskom planu; namijenjene su joj bajke i price u kojima se zenski lik obavezno identifikuje s krhkom i nezasticenom ljepoticom (prilicno je jasno ko je doista kreirao tu sliku) koju ceka neka vrsta oslobodjenja (ali nikad taj sudbonosni preskok iz cvrsto zacrtanog sablona sto ce je pratiti do groba), namijenjen joj je specifican nacin odijevanja, kao i stavovi, (sto je dobro, a sto lose, odn. sto se smije ili ne smije, sto je pristojno, nepristojno, itd.) koji se obavezno razlikuju od djecakovih a ne podilaze prirodi nego drustvenoj normi. Onda, odgajana je da ne bude agresivna nego mirna i poslusna, nezadovoljstvo se obavezno cuva u sebi, te nije ni cudo sto sama na kraju razvije neki psiholoski hendikep, tzv. pasivan odnos prema svemu tome, pa cak i u neku ruku mazohisticki... Takva, sasvim sigurno, nezadovoljna zena brine o podmlatku, a svoje drustveno uslovljene inhibicije, pored velike ljubavi, prenosi na svoje najmilije iako vjeruje cvrsto da se zrtvovala i da ce joj se ne neki nacin sve to vratiti, pa cak i danas preovladava takvo razmisljanje u raljama toboze nepomirljivog dvojstva uloga, kad se radi o muskarcu, generalno karijeri i poslu...
Dodaj jos tehnicki i bioloski prestanak plodnosti (klimaterij), kao simbolicki prestanak njene zenstvenosti jer je od rodjenja ucena da ontologiju svog bica zasniva na (fizickoj, bioloskoj) privlacnosti iako doduse u toj dobi i muskarac isto gubi. Listam prije par dana brosuru "Vrlika" (izdanje Etnografskog muzeja u Splitu, 1956) etnologinje Aide Koludrovic, ima dosta šesnih ilustracija zena u nadaleko cuvenoj narodnoj nosnji tog kraja i odijevanje je izdiferencirano prema dobi, npr. uzlazna linije kicenja ide od djevojcica do udavaca, a silazna od mladih nevjesta do starica, gdje potpuno prestaje. Udavace imaju bogato izvezene kosulje, svijetle pregace ukrasene biranim klickama, leprsave okruge, okicene su nakitom i djerdanima sastavljenim od srebrnog novca (odraz imovnog stanja djevojacke kuce) dok starice nose kosulje bez veza i pregace zagasitih boja, navlace okrugu duboko na oci i vise im nije do kicenja.
Ako tip gura kolica, nije zbog nedostatka muskosti nego je on u svojoj glavi izmijenio tradicionalno, normativno shvatanje muskosti, bez da je izgubio i "kap" svojih 'muskih hormona'...

Poslednja izmena:

Piz.da je piz.da, uvek ista. Samo što to neki m. još ne mogu da shvate. Ja ne pravim razliku.

Već sam govorio o tome. Smatram da se treba stani na jednakosti. Nije dobra n ijedna ni druga krajnost.

Ne znam, oduvek sam vise gotivio devojke koje su malo ruznjikave i povucene, jer su uvek mogle da me psihicki stimulisu. Ona ako izgleda kao seks bomba a u glavi nema nista, sta moze da mi pruzi osim seksa? A realno, posle 15-ak minuta ili manje koliko vec traje, sta onda? Svako na svoju stranu i kuci? To i nije veza onda.

ja volim devojke koje nemaju nista u glavi. Volim naivne devojke, ma da takve en postoje, volim one koje su osetljive i slabe, volim one koje svima sve veruju. E sad ruynjikvae?. Pa to en volim bas. Vise volim one devojke koje smatram lepim nego ruynjikvaim.

Odlicno zapazanje. Sto je najgore, te "lepe" zene ih na kraju "sutnu". I treba da ih "sutnu", zapravo ne treba, ali....

Nema niceg ruznijeg u ovo novo doba kad vidim par da on gura kolica, a ona sva sredjena ragovara mobilnim. Pa takvi muskarci (citaj- sonje) su i zasluzili da ih zena ostavi, jer su od pocetka birali pogresno. A posebna je prica sto zena postaje valjda "heroj" kad rodi samo zato sto je rodila i valjda treba dozivotno da joj muz ugadja, kao i njegova rodbina. To su razmazene osobe, ali muskarci su krivi sto i pred takvima "puze" i "mole" ih da ih ne ostavljaju, kao da su omadjijani ili drogirani, a ne da razmisljaju svojom glavom.

Tako je i tacno je, to je znak kraja civilizacije, jer se ne zna nikakav red, musko se pretvorilo u zensko, a zensko u musko.

NE VOLIM yene koje od mene traye da im ugadjam. OBOZAVAM yene koej vole sve same da urade ali nisu muskobanjaste. Volim devojke koje su pokorne. Sve to me tera da se i ja tako ponasam prema njima.

Volim da ugadjam devojkama ali...
Transvestit nisam, posto me ama bas nista ne vuce da budem zena ili da se tako oblacim.
Ma da s druge strane smatram da je jedan deo te populacije JAKO ugrozen i da se sada bori za svoja prava.
Ne vidim AMA BAS NISTA lose utome ako ej neko transvestit, gej, bisex, lezbo, mačo ili ženstven...
U principu, ovde vladaju neke generalizacije koje SVI prihvataju zbog psihologije masa o kojoj sam vec govorio.
U smislu...
Svi homosexualci su ženstveni islabi, svo transvestiti su i ******, svi koji imaju malo tanji glas i ženskaste pokrete su homosexualni, ako muškarac gura kolica u vezi onda on nije muškarac u vezi već žena.
Bolje je biti muškarac nego žena, žensko dete treba ubiti već na rođenju jer ije vredno života samo zato što ej žensko.

PO MENI.
Društvo treba biti takvo da se SVAKOME dozvoli da izrazi sebe u meri da ne ugrozi slobodu, psihički i fizički integritet drugih ljudi.
Dakle.
Ako je neko homo, ***** ili lezbo. Zašto mora to da krije od drugih.
Ako je neko transsex, zašto mora to da krije.

Do sada su se stvari posmatrale samo jednostrano.
Ako muškarac nije snažan i čvrstog duha, nije za ženu.
A s druge strane imamo milion žena koje ne vole baš muškarce koji su previše muškarci i gle čuda, to su upravo one žene koje su malo više žene nego što bi trebalo.

Dakle postupajmo u skladu sa prirodom.
Jaka žena voli jakog muškarca, slaba žena slabog muškarca.
Vredna, vrednog itd....
SVAKO TREBA DA SE PONAŠA U SKLADU SA ONIM KAKO GA JE BOG STVORIO POD USLOVOM DA TO NE UGROŽAVA SLOBODU DRUGIH.

Mačo muškarac to može UVEK biti pred svojom ženom jer se njoj to dopada i privlači je.
I to je OK.
Žena koja voli poslušne muškarce, kojima će dominirati, TREBA I DA BUDE SA TAKVIM MUŠKARCEM a ne da traži nekog mačo tipa koji bi je zbog njene potrebe da dominira tukao.
Slaba i osetljiva žena(krhkog psihičkog stroja), treba da bude sa tipovima kao što sam ja, jer se međusobno privlačimo, to je prirodno.
Homosexualac treba da bude sa istim takvim jer je samo tako moguća ljubav između njih.
Transvestit treba da bude sa istim takvim jer samo tako može da naiđe na razumevanje.... itd.
TO JE PRIRODA i NJOJ NIJE POTREBAN NIKO DA JOJ(NAM) NAMEĆE NEKE DRUŠTVENE NORME TIPA...
SVI MUŠKARCI MORAJU BITI OVAKVI A SVE ŽENE ONAKVE...itd.
Svako će se najbolje osećati ako bude ono što jeste.

Ono sto meni smeta i ybog cega smatram da ovo drustvo ide u ponor je PREVISE SLOBODA i DOSTUPNOST SVEGA.
PRESICENJE.
Pogledajte sta u poslednje vreem gledamo na TV programu.
Kakve emisije sa kojom tematikom.
DRUGO.
Ako upalis TV, SEX. Ako upalis internet, SEX.
Ako odes na pijacu. SEX na bilbordima.
SEX,SEX,SEX,SEX...
DUBOKO zadiranje u tudju intimu.
Kosntrukcija različitih provokativnih priča bez cenzure tematike, SAMO da bi gledaoci imali nešto zabavno, senzacionalno i novo.
Dakle.
SENZACIONALIZAM PO SVAKU CENU.
Svake sekunde izadje po jedan novi tip auta, novi procesor za kompijutere, novi super kompijuter, nova tehnologija koaj i ovako lenjog coveka pretvara u BRDO GOVANA... itd
Ponekada mi se čini da SVE ODLAZI PA CAK I DA JE VEC OTISLO U PM?...

DAJTE DA USPORIMO MALO. Moze li planeta sve ovo da izdrzi i kuda vodi sve ovo sprdanje sa svim i svacim.

zna se kako takvi prolaze kod žena...:lol:

Kakvo uzhasno razmishljanje, degradacija pola, stavljash prava pod navodnike, uzhasno, jednostavno uzhasno. Nemam rechi da opishem gnushanje prema ljudima koji razmishljaju poput tebe. Dovoljno su gadni oni koji osporavaju prava homosexualcima, vi patrijarhalni ste gadniji od njih, chak ste vetji gadovi od rasista. Chini se choveku da vas ima puno, te ne znam nashi, te obraz, te snp, te ovi te oni. No zaista vas ima jako malo, nego ste grlati. Choveku je problem shto se glorifikuje pacifizam, zamisli ti to, on bi da se glorifikuje nasilje, kakavo odvratno razmishljanje, bolesno potpuno.

ma to neki čobani budale

Kakvo uzhasno razmishljanje, degradacija pola, stavljash prava pod navodnike, uzhasno, jednostavno uzhasno. Nemam rechi da opishem gnushanje prema ljudima koji razmishljaju poput tebe. Dovoljno su gadni oni koji osporavaju prava homosexualcima, vi patrijarhalni ste gadniji od njih, chak ste vetji gadovi od rasista. Chini se choveku da vas ima puno, te ne znam nashi, te obraz, te snp, te ovi te oni. No zaista vas ima jako malo, nego ste grlati. Choveku je problem shto se glorifikuje pacifizam, zamisli ti to, on bi da se glorifikuje nasilje, kakavo odvratno razmishljanje, bolesno potpuno.

malo nas je, al smo gowna

nepodnošljivo ogromna gomila gluposti :mrgreen:

Back