MUŠKIMA

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

MUŠKIMA

Potrudite se da se žena pored vas oseća kao prava Žena,
Nekad kao devojčurak, nekad kao srna od bega umorna, nekad kao dama,
Nekad kao ljubavnica, ali UVEK ŽENA POŠTOVANA
A ona će onda rado biti i vaša ku*va i švalja i pralja
U životu vašem vredna šaren tkalja.
A vi.....voljen i poštovan Muškarac
Od Žene i sebe jak.

Potrudite se i da to traje
Jer samo tako stalno se dobija i daje
A snaga u oboje od toga traje li traje.
Sve ostalo.....kratkoga veka
Samo su života skice
Tek na tren ukazano žensko i muško libida lice

Pa sad......ajde, trudite se ;) :manikir:

attachment.php

Samo pazite da se ne poubijate....msm, ako dame nisu navikle, mož' da bude opasno, ali šta je to za lovce :koto: :lol:

attachment.php

PS Dobar dan......lep vikend je prošao i sad pauzica pa nazad na posao, ali prvo malo ozbiljnog smeha :lol:...a vala je mogao još da traje, msm vikend...ja bih uvela, da 4 dana odmaramo a 3 radimo...ionako propadamo :( :zcepanje:

autor-zvijezde-serije-ocajne-domacice-zele-da-odu-sa-stilom-slika-57925.jpg

Razgovaraju verenica, ljubavnica i domaćica o seksu, pa se dogovore da obuku crnu kožnu seksi odeću i tako iznenade svaka svog partnera, a kada se sastanu ponovo da kažu kako je bilo. Nakon nekoliko dana sastanu se ponovo.
Verenica:
• Jao, kad me je video rekao je -ženim te odmah i navalio!
Ljubavnica:
• Otišla sam u kancelariju, razgrnula mantil i kad me je video- prestao je da radi i navalio.
Domaćica:
• Ja obukla sve crno seksi, stojim pored vrata, a muž otvori vrata, gleda i kaže: “Betmene, šta je za večeru?”

:zcepanje:
viš......
verenica da se trudi da ne postane domaćica
ljubavnica već zna da je samo to a i da je on samo to
a domaćica....e, ona je jedina slobodna da postane ljubavnice, al da se prvo zaposli :rotf::rotf::rotf:

Klasično muški.......nije ni čudo što izumirete :eek::(
Bogu hvala na neklasičnosti

Ojhaaaaaaaaaaaa
Prvi dan sa godišnjeg i ulepša mi ga (bar neko zna kako mi je), svaka čast, a na onome: "Pazite se samo da se ne poubijate dubok naklon : :worth:, (ne mož bit dublji).

Prvi dan sa godišnjeg, a to nam, posle jako mnogo vremena, beše prvi godišnji bez dece, oladile matorce, uzele pare, tj obrnutim redom, al svejedno, a nas dvoje se sve to vreme nismo pobili.
Ustvari, još nismo (raspust još nije prošao).

MPMcB;bt242713:
Ojhaaaaaaaaaaaa
Prvi dan sa godišnjeg i ulepša mi ga (bar neko zna kako mi je), svaka čast, a na onome: "Pazite se samo da se ne poubijate dubok naklon : :worth:, (ne mož bit dublji).

Prvi dan sa godišnjeg, a to nam, posle jako mnogo vremena, beše prvi godišnji bez dece, oladile matorce, uzele pare, tj obrnutim redom, al svejedno, a nas dvoje se sve to vreme nismo pobili.
Ustvari, još nismo (raspust još nije prošao).

Nekako sam znala da ste na odmoru...sami......valjda što je sezona odmora :lol:
I baš mi je drago da ti je pasovala pesmičica.
:worth: Kad se do sad ne potepaste, nećete ni sad.......al' ipak budi na oprezu :zcepanje: jer tvoja Dama je kao zemlja jaka rodjena, a pored tebe samo je ojačala :lol:
Hvala Generacijo :cvet:

Tamišarka;bt242716:
;) MUŠKIMA
Ih kada bi žene mogle da budu ŽENE
Na svakom mestu i svakoj situaciji... :)

Ne bi valjalo.
Bilo bi kao u nekoj bajci, nepromenjenoj, većitoj kao zakon, statičnoj
i život ovakav ne bi imao smisla.
Vic je u tome da naučimo kako se biva, malo pop, malo popadija. a da ostanemo verni sebi i svojoj sorti, bilo popovskoj bilo vilinskoj.

MPMcB;bt242719:
Ne bi valjalo.
Bilo bi kao u nekoj bajci, nepromenjenoj, većitoj kao zakon, statičnoj
i život ovakav ne bi imao smisla.
Vic je u tome da naučimo kako se biva, malo pop, malo popadija. a da ostanemo verni sebi i svojoj sorti, bilo popovskoj bilo vilinskoj.

:klap::klap::klap:
I ko nauči ...taj biva.....živ

Tamišarka;bt242722:
;) MUŠKIMA ŽENE a ŽENA = majka, domacica, ljubavnica... ;)
Prevideh, MUŠKARAC = lovac-hranilac, otac, ljubavnik... ;)

Dabome :klap:;)........i žena je sve ostalo po potrebi Muškarca, ako je on ....kako treba :zcepanje:
E, da bi muško imalo Ženu mora prvo da je ulovi :koto:, što i nije neka ekstra majstorija, pa onda da na dalje bude Muškarac i da to OSTANE, msm Muškarac koji poštuje svoj ulov i trudi se da on ostane....svež (kako si gore navela)......e, to jeste majstorija i to pogolema...:cool::lol:

Majku mu Ljiljka nešto razmišljam o ovom tvom bolgu, pa sve mislim u ovo vreme tehnologije, veš i šivaćih mašina, nešto se ona tvoja uloga žene jako suzila :) sad možeš ti da proširiš tezu na ženu majku, domaćicu i slično, no ne bi ja tu ništa menjao :)

bracaco;bt242729:
Majku mu Ljiljka nešto razmišljam o ovom tvom bolgu, pa sve mislim u ovo vreme tehnologije, veš i šivaćih mašina, nešto se ona tvoja uloga žene jako suzila :) sad možeš ti da proširiš tezu na ženu majku, domaćicu i slično, no ne bi ja tu ništa menjao :)

Pazi dobro da ne pogrešiš, jer vrlo si blizu greške :).....Žena je sve to...svaka mašina je njena......ili tvoja? kao i sve ostalo .....:)

Veruj mi, ni ja ne bih u mom slučaju ništa menjala, a i neću, jer jesam Žena za sve ove godine :worth: Ovo je priča moje prijateljice koju danas čuh. Dugo sam slušala. Čovek je s nekim pravom tražio da žena bude Žena koja ga poštuje, a da pri tom sam ne daje ni minimum Muškarca u svim onim ulogama koje je Tamišarka pobrojala. O poštovanju nema ni reči. Ona se trudila....na kraju je bila ubijena. Razmišljala sam i zapisala svoju misao, naravno, naspram svog iskustva, jer kako bih drugačije ....eto :)
Iskoristih što me ljudi još čitaju, pa....možda nekog i trgne, pa ne ubije sve stvoreno dok još ima šta da živi.

LJILJA MMM;bt242732:
Pazi dobro da ne pogrešiš, jer vrlo si blizu greške :).....Žena je sve to...svaka mašina je njena......ili tvoja? kao i sve ostalo .....:)

Veruj mi, ni ja ne bih u mom slučaju ništa menjala, a i neću, jer jesam Žena za sve ove godine :worth: Ovo je priča moje prijateljice koju danas čuh. Dugo sam slušala. Čovek je s nekim pravom tražio da žena bude Žena koja ga poštuje, a da pri tom sam ne daje ni minimum Muškarca u svim onim ulogama koje je Tamišarka pobrojala. O poštovanju nema ni reči. Ona se trudila....na kraju je bila ubijena. Razmišljala sam i zapisala svoju misao, naravno, naspram svog iskustva, jer kako bih drugačije ....eto :)
Iskoristih što me ljudi još čitaju, pa....možda nekog i trgne, pa ne ubije sve stvoreno dok još ima šta da živi.

U suštini blog ti je sasvim na mestu, ali ne sudi se čoveku zbog reči, već zbog dela :) ako bi neko pažljivo izčitao naše stihovanje, a da ne zna okolnosti lako bih te mogao svrstati u vrh mojih potencijalnih greški :) u tom smislu neke stvari ne treba shvatati previše ozbiljno :) slova su igra, brojke su neumoljive činjenice :)

...znao sam ja i znam
Ljiljana je cvijet
koji u sebi krije
isto tako
šaroliki svijet
...znao sam da ukazati zna
sve što je za davanje
i davati se zna...
...mogao bih samo onako sebi
izdaleka
muči me samo misao neka
odkud joj priziv potpun
kad nema simptoma
i melemi je posipaju
kao ijednog čovjeka
opkoljenog i zadojenog
da samo obrasčićima puska

a vidim da sva potisnuta 'stada'
kao Nijagara
truska...
...tako lijepo moja Ljilja
onako od šale
bez zbilja
nabroja snove i vrdalame moje glave
i onda
kad mi se sve obale šire i plave
ukazujući na beskraje...

...alal Vjera
Svježino u Lila_obrisu
sa sjevera
i neka
...ovakve Lavine
frojdić moj
u meni čeka...

P.S.
...uz dužno poštovanje
i molbu za oprost raspojasanom komentu,

Luxor,
5894.S.G.
faraonn Tumnopoteh I.

Poslednja izmena:
bracaco;bt242736:
U suštini blog ti je sasvim na mestu, ali ne sudi se čoveku zbog reči, već zbog dela :) ako bi neko pažljivo izčitao naše stihovanje, a da ne zna okolnosti lako bih te mogao svrstati u vrh mojih potencijalnih greški :) u tom smislu neke stvari ne treba shvatati previše ozbiljno :) slova su igra, brojke su neumoljive činjenice :)

Ama neću da ti sudim......taman posla :cmok2:
Tačno,zbog dela.....a reči su dela i dela su reči :)
Pa rekoh da je tema ozbiljna bre...zar vi ne čitate :eek:
Ali mene znaju ljudi jer sam, mislim jedina koja je svoj život i misli ispisala...i lep i tužan.
Pa i tebi se dopalo ona serija "Razgovori sa odraslim komadom mene"...:)
Pored toga, šta god da napišem, ma kako šaljivo, kad razgrneš, to je ozbiljno...osim kod ljubavnih stvari...tu nema ništa nejasno ;):zcepanje:

faraonn;bt242740:
...znao sam ja i znam
Ljiljana je cvijet
koji u sebi krije
isto tako
šaroliki svijet
...znao sam da ukazati zna
sve što je za davanje
i davati se zna...
...mogao bih samo onako sebi
izdaleka
muči me samo misao neka