MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam upravo to pokušala da objasnim, kako ja vidim.
Da je od postanka sveta muškarac kao dominantna figura u odnosima prihvatio takvu ulogu kao rođenjem datu. I da je oslobađanjem žena počeo da se javlja muški šovinizam kao vid otpora.
Na muški šovinizam, naravno tek oslobođene žene odgovaraju ženskim šovinizmom.
Ne negiram ni jedan.
Ne osuđujem muškarce što su skliznuli u to jer je to potpuno prirodna pobuna, samo verujem da dovoljno savesno u današnje vreme to može da se obuzda, a ne da se produbljuje.

како ?

уместо 6,000 законских аката да нормирамо то обуздавање у 16,000 законских аката.

не иде то тако ?

тако ће само расти конфликт, док нас потпуно не раздвоје.

када нас раздвоје трансхуманизам ће вама узети материце нама сперму.

зар ти не видиш где све ово води !

Ja sam upravo to pokušala da objasnim, kako ja vidim.
Da je od postanka sveta muškarac kao dominantna figura u odnosima prihvatio takvu ulogu kao rođenjem datu. I da je oslobađanjem žena počeo da se javlja muški šovinizam kao vid otpora.
Na muški šovinizam, naravno tek oslobođene žene odgovaraju ženskim šovinizmom.
Ne negiram ni jedan.
Ne osuđujem muškarce što su skliznuli u to jer je to potpuno prirodna pobuna, samo verujem da dovoljno savesno u današnje vreme to može da se obuzda, a ne da se produbljuje.
Malo si obrnula pricu....da bi se uopste poslo u oslobodjenje trebalo je stvoriti front, a svaka revolucija ide do granica iscrpljenja mogucnosti, pa je jasno da je zenski sovinizam kroz sektasenje bio prvi odgovor na utvrdjene odnose koji im ne odgovaraju, pored muske pomoci da se oslobode, mnoge su generalno napale i te muskarce i odgovor je scvakako isticanje losih namera koje u svojoj odbrani lose zene nazovu sovinizmom muskaraca.

Malo si obrnula pricu....da bi se uopste poslo u oslobodjenje trebalo je stvoriti front, a svaka revolucija ide do granica iscrpljenja mogucnosti, pa je jasno da je zenski sovinizam kroz sektasenje bio prvi odgovor na utvrdjene odnose koji im ne odgovaraju, pored muske pomoci da se oslobode, mnoge su generalno napale i te muskarce i odgovor je scvakako isticanje losih namera koje u svojoj odbrani lose zene nazovu sovinizmom muskaraca.

Превише тврдо то посматраш, ми традиционалисти се не боримо против неког конкретног човека, м. или ж., неке групе већ против структуре и њених циљева који су антионтолошки постављени.

Како препознајемо такву антистварност: тако што долази до разградње метафизичке стварности. Распадамо се.

Moguće je da si u pravu. To samo govori koliko su različiti pogledi sa obe strane.

Превише тврдо то посматраш, ми традиционалисти се не боримо против неког конкретног човека, м. или ж., неке групе већ против структуре и њених циљева који су антионтолошки постављени.

Како препознајемо такву антистварност: тако што долази до разградње метафизичке стварности. Распадамо се.
Ako nas ti budes branio zene ce nas okaciti za jaja...:)

Ako nas ti budes branio zene ce nas okaciti za jaja...:)

Занимљиво је како ми пришивају и лепе етикете ове жене...

- - -
Неко викне пожар стигне камион за гашење.
Ја кажем ено камион, оне кажу сада ће тамо да букне пожар (јер где је камион тамо и гори)
Мистик је пироман... :rotf:
Онда сам ја тако грозан, јер владају антиметафизиком, а узрочно-последично размишљање 0 (словима: не постоји)

Ne vidim ja tu problem na metafizickom nivou, naprotiv, kada je svako svoj na svome, sudar na nesvesnom nivou postaje stvarnost. Veci su problem mediokriteti u racionalnom podrucju koji metafiziku dozivljavaju bolno nesposobni kao pretnju.

Ne vidim ja tu problem na metafizickom nivou, naprotiv, kada je svako svoj na svome, sudar na nesvesnom nivou postaje stvarnost. Veci su problem mediokriteti u racionalnom podrucju koji metafiziku dozivljavaju bolno nesposobni kao pretnju.

Никада ја нисам тврдио да ти знаш шта је Свет.

Метафизикчка стварност постоји за малобројне.

Ma jok, nema veze cuvaj tu literaturu za pokolenja....ja cu se snadjem.

Заебано је човече када су постављале питања наопачке, ја сам мислио да ћу да одлепим колико се људи затуцају, небитно јел су ж или м.

Чим је судија на нечијој страни, ти не мисле о ничему више. А то је пропаст ума и његове способности.

Никада ја нисам тврдио да ти знаш шта је Свет.

Метафизикчка стварност постоји за малобројне.
,,,pojma si nemate,,,metafizika nije samo razvrstavanje Aristotela,,,
,,,to ima dublje Balkansko znachenje,,t.j,,
meta+fizika ,gadjati metu fizichkim prednetima a ne silom pameti,,, :mrgreen: :fdlan:
,,,iPS,,,tmaut,,,vreme da doruchkujem djevrek,,,

U zivotu je i kisa deo igre, pa i sudija, a nas narod kaze " ko zna, zna i po snegu"

Treba imati na umu da je Svet jedan kompleksan Dinamički sistem u kom se stalno menjaju pravila, sudije i igrači.

Kako se odražava stanje antiontologije, pa kao i kod fudbala što se očitava kvarljivost, više se ne igra zbog lepote, već zbog interesa. Igrači više nisu igrači u prvobinom smislu, već su zaposlene lutke(marionete) koje izvršavaju nesvesno naređenja uprave. Isto tako, uprava nesvesno izvršava naređenja medija, investitora, vlade,... Sva ta metafizička stvarnost je veća od materijalne stvarnosti.

Dokaz: zamisli misaoni eksperiment, gde se svi probudimo sutra i iz nekog razloga (dal, marsovaca ili moljaca koji jedu papir novčanica), pa ne priznajemo papirni novac koa sredstvo plaćanja. Čim postoji ovakva min.mogućnost, novac nije stvaran, već je konstrukt i postoji usled naše zajedničke (egzistencijalne) stvarnosti.

Ti dogovori koji se nameću kao mit o progres, jesu struktura.

Ženama se obećava posebna struktura, zato se žene zavode.

A to potiče od ovih zavodnika.

Zato smo i ti i ja nezanimljivi. Niti smo struktura (njihovi predstavnici), niti smo zavodnici (slatkorečivi lažljivci)

Pa ti sada pričaj ženama istinu (,a onda si glup jer ne razumeš ženu ... :fdlan:) ... a ovi ih razumeju, pa ih tako divno lažu

Poslednja izmena:
Igrac je u svakom smislu ipak igrac ( naravno ima i igraca ispod radara isto kao sto ima i lekara i inzenjera, pored onih strucnih tako i laznih). Medjutim, dok igru vode menadzeri vodjeni interesima svaka igra se pretvara u profesiju. Mnogi to ne izdrze i pretvore se u robu, jos kada se postavi mentalno robovlasnistvo, misle da je to jedini svet u kome je bitno zadovoljiti kladionicare ili gazde.
Onda je sasvim jasno da je potrebno pomeriti stvarnost iz nemoralnog profesionalizma u moralni amaterizam, izaci iz svesti i skociti u nista....pa sta te doceka. Zene su za to izmisljene samo ih treba pustiti da to same odrade.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back