MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
grow-a-vagina-16633.jpg

:zper:

Ova tema je ideja moje ovdašnje prijateljice, Barbare.

Verujem da između muškaraca i žena nema bitnijih razlika (naravno, mislim na psihološku konstituciju).
Postoji i ženski šovinizam, po imenu feminizam.
Mene su...hm...ovde neke optuživali da sam feministkinja. Zapravo, to su činili muški šovinisti, koji ne shvataju pojam emancipovane žene.
Šta je muški šovinizam?
1) Tradicionalna podela na majke i supruge, s jedne strane, i žene kao potrošnu robu, s druge (to su oni koje privlače žene, neopterećene predrasudama, a oženjeni su dosadnim suprugama; takvi se šunjaju i po ovom podforumu, pokušavajući da nas, žene, gledaju s visine);
2) Polovična homofobija, jer većina muškaraca pod homofobijom podrazumeva samo mušku populaciju homoseksualaca, dok im lezbejke ne smetaju, tj. rado maštaju o situaciji da budu «u sendviču» (žene su mnogo elastičnije, i maštaju o obe opcije);
3) Verovanje da su žene nemoćne, tj. da ne umeju da ukucaju ni ekser;
4) Teorija po kojoj žene nisu pametne kao muškarci, tj, koriste polovinu mozga;
5) Seksizam (žena kao objekat);
6) Teorija o «glupim plavušama»;
7) Tvrdnja da su žene nastale od Adamovog rebra, što doživljavam kao uvredu za ceo ženski rod. Naime, rebro se može izvaditi (Šer je povadila barem 2-3, kako bi imala lepši struk); rebro nije vitalni organ. Rebro je, bre, NIŠTA! Ako ćemo stvari posmatrati sa filozofsko-idealističkog stanovišta, više mi se sviđa Platonova ideja o tome da je prvi čovek bio biseksualno biće, tj. pola muško, pola žensko, i da, otkako su ta dva bića silom odvojena (od strane pakosnih grčkih bogova), teže da se pronađu i ponovo sjedine. (Udri sad po meni, Ristobe!)

Kao prvo izmedju muskarca i zene postoji OGROMNA razlika misleci na konstituciju na koju i ti mislis.
Razlicito volimo, razlicito razmisljamo, razlicite planove imamo i razlicite vizije delimo. Iako znamo podjednako istom snagom da volimo, kriterijumi su nam razlicito postavljeni, i mozda sve odatle i pocinje - od kriterijuma, pa i sovinizam. Sovinizam je ustvari mizantropija koja se krece prema samo jednom subjektu, ne leprsa u vazduhu da bi se zarazili svi, nego ide u jednom smeru.
Mene sad interesuje posto su te kako kazes, optuzivali muski sovinisti da si feministkinja tj. zenska sovinistkinja a ti sebe gledas drugacije (kao emancipovanu zenu) sta je to po tebi sto te ne ubraja u sovinistkinju vec u ovo drugo? Koje su to tacke emancipovane zene i njenog integriteta kao vida zastite od muskih sovinista?

Kao prvo izmedju muskarca i zene postoji OGROMNA razlika misleci na konstituciju na koju i ti mislis.
Razlicito volimo, razlicito razmisljamo, razlicite planove imamo i razlicite vizije delimo. Iako znamo podjednako istom snagom da volimo, kriterijumi su nam razlicito postavljeni, i mozda sve odatle i pocinje - od kriterijuma, pa i sovinizam. Sovinizam je ustvari mizantropija koja se krece prema samo jednom subjektu, ne leprsa u vazduhu da bi se zarazili svi, nego ide u jednom smeru.
Mene sad interesuje posto su te kako kazes, optuzivali muski sovinisti da si feministkinja tj. zenska sovinistkinja a ti sebe gledas drugacije (kao emancipovanu zenu) sta je to po tebi sto te ne ubraja u sovinistkinju vec u ovo drugo? Koje su to tacke emancipovane zene i njenog integriteta kao vida zastite od muskih sovinista?

Koliko sam razumeo i ako sam dobro shvatio postavljača teme, ova tema nije koncepcijski zamišljena tako da bi se o njoj vodili ozbiljni divani.:rtfm:;):tease:

ne vidim prepreku zasto se ne bi besedili ozbijlni divani.

Emancipacija na prvom mestu nije nikakva zaštita već stanje svesti. Praktično, duhovno oslobadjanje žene od svih diskriminacija
kojima su bile izložene na osnovu pola a i generalno oslobadjanje društva od ustoličene hegemonije gde je žena podredjena i neko ko sledi a ne neko ko može i da vodi...

Emancipacija na prvom mestu nije nikakva zaštita već stanje svesti. Praktično, duhovno oslobadjanje žene od svih diskriminacija
kojima su bile izložene na osnovu pola a i generalno oslobadjanje društva od ustoličene hegemonije gde je žena podredjena i neko ko sledi a ne neko ko može i da vodi...

Najveći deo muške populacije su borci za emancipaciju tudjih žena. :lol:

...pa o čemu vi govorite, taj procez je odavno završen, možemo slobodno reći zastareo...

...započeo je novi proces 'oslobadjanje od oslobodjenih žena'... što trenutno nije moguće... ali dobro, za jedno petsto godina i to će biti normalna stvar...:hvala:

Nije ona nikoga sledila.
Kada neko sedi u kući , bio rob, dete ili žena, nema svrhe da ima pravo glasa, bez TV i informisanja i obrazovanja. Pih
O čemu žena može da ima prav glasa kada sedi u kući?
Može , onda kada se uključi u društvenu zajednicu. :cool:
Uključila se onda kada smo mi M. izmislili, frižider, šporet, v.mašinu i usisivač (pa i mašinu za šivenje). Pre toga struju. Pre toga parne pašine...pre,pre,pre toga, ...mnogo toga... :mrgreen:

Izvinte žene, za sve što vam valja i ne valja u ovoj civilizaciji krivi smo mi M.:rotf:

Nije ona nikoga sledila.
Kada neko sedi u kući , bio rob, dete ili žena, nema svrhe da ima pravo glasa, bez TV i informisanja i obrazovanja. Pih
O čemu žena može da ima prav glasa kada sedi u kući?
Može , onda kada se uključi u društvenu zajednicu. :cool:
Uključila se onda kada smo mi M. izmislili, frižider, šporet, v.mašinu i usisivač (pa i mašinu za šivenje). Pre toga struju. Pre toga parne pašine...pre,pre,pre toga, ...mnogo toga... :mrgreen:

Izvinte žene, za sve što vam valja i ne valja u ovoj civilizaciji krivi smo mi M.:rotf:

Za sve to što ste klepali te sklepali, ideju vam je dala upravo žena...:cool:

a izvini da te pitam, za ciju si tezu autoriteta u kuci - musku ili zensku..

muskarci nisu sovinisti, nego su im zene to smestile da se ne bi video zenski sovinizam :D

muskarcima je samo bitno da jedu i da hebu..ostalo su sve iskomplikovele zene :mrgreen:

Jeste... čak je i Ratovanje njihova veštičija ujdurma.

Da nema Ž. mi M. bi se malo porvali i nastavili da lovimo ili da vrtimo prase...Sport je nastao bez Ž. Sa Ž. od sporta je nastao RAT

Pih... :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back