MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
10027-sweet-hug.jpg

Hm, nekada davno na pdf. filozofija postavih jednu temu... i po ko zna koji put uletoh u fajt... kao i obično, sam protiv svih...:twisted: Stara kineska pričica... mnogo lepa i poučna... Kaže... ''Zamisli jedno veliko bure puno zmija i zamisli da su sve otrovne osim jedne i zamisli da moraš da zavučeš ruku u to bure i pokušaš da iz gomile otrovnih izvučeš baš tu, jedinu koja to nije a da te ne ujede ni jedna otrovno ... i zamisli, zavučeš ruku... i zamisli imaš baš toliko sreće i izvučeš baš tu koja nije otrovna... ali i ona je zmija...'':lol:

...zavuci ruku medju zmijama i izvuci neotrovnu, -sumnjiva mudrost i malo mudra i jos manje poucna...zmija medju zmijama je svakidasnjost ali zavukivanje za neotrovnom je beznadje jer sta ona trazi tamo osim ceka da ispuni bonus za otrovnost a da je izvucemo iz ostalih , to nije sreca ni nasa ni njena , nasa nije jer koji ce nam nauk ta sreca a za nju, kad je vec tu neka i ostane ,- sve mi zmije lice na onu Staru i necu im oprostiti usljed Eve , pa ma koliko Eva bila naivna...

...nego ovo ode od Sovinizma koji nikako da shvatim i osjetim i gdje postoji ne moze se iskorijeniti usljed dozvoljenosti jer sve se desava onamo i ondje gdje moze ...nikad me nijesu interesovali negativni talasi a jos manje oni koji ih sire...

:brus:
Oprosti zbog mog muzičkog neobrazovanja, u Mendelsonovim melodijama skoro da nema ni M od muškog šovinizma, ali onaj njegov svadbeni marš mene tako asocira na mušku instituciju, brak, koji bi trebao biti nešto pozitivno, ali ga ja nekako posmatram kroz tamne naočare. Naravno, nije Mendelson zaslužan za takvo moje shvatanje njegove melodije. On je, verovatno, imao skroz drugačiju sliku u glavi kad je komponovao. :zaljubljena: :heart:

...zavuci ruku medju zmijama i izvuci neotrovnu, -sumnjiva mudrost i malo mudra i jos manje poucna...zmija medju zmijama je svakidasnjost ali zavukivanje za neotrovnom je beznadje jer sta ona trazi tamo osim ceka da ispuni bonus za otrovnost a da je izvucemo iz ostalih , to nije sreca ni nasa ni njena , nasa nije jer koji ce nam nauk ta sreca a za nju, kad je vec tu neka i ostane ,- sve mi zmije lice na onu Staru i necu im oprostiti usljed Eve, pa ma koliko Eva bila naivna...

...nego ovo ode od Sovinizma koji nikako da shvatim i osjetim i gdje postoji ne moze se iskorijeniti usljed dozvoljenosti jer sve se desava onamo i ondje gdje moze ...nikad me nijesu interesovali negativni talasi a jos manje oni koji ih sire...

Ima ga, svesno il' nesvesno, svuda. Označila sam ti gde sam ga osetila. A mogao si napisati ovako:
...i neću im oprostiti nas, pa ma koliko bili naivni...:)

Barbi, pa ovde nam sve neki
243ku9w.gif
šovinisti! :lol:
Tab nudi ogrlice, Kojot je prava romantična duša, vidiš kako nam pušta lepe pesme, Arhimed nam je pravi advokat za ženska prava (da ti kažem, te udovice su pre te pesme sigurno pevale "kupi mi majko silikone..."), Faraon je posle jedne rečenice rekao "zboriš ispravno", Astronaut je skoro ispečen, a Dee lite malo hoće da nije ono što jeste, i na kraju, kolovođa, koji garant jede iz ženskih ruku, pa nam se primirio na kratko. :D

Barbi, pa ovde nam sve neki
243ku9w.gif
šovinisti! :lol:
Tab nudi ogrlice, Kojot je prava romantična duša, vidiš kako nam pušta lepe pesme, Arhimed nam je pravi advokat za ženska prava (da ti kažem, te udovice su pre te pesme sigurno pevale "kupi mi majko silikone..."), Faraon je posle jedne rečenice rekao "zboriš ispravno", Astronaut je skoro ispečen, a Dee lite malo hoće da nije ono što jeste, i na kraju, kolovođa, koji garant jede iz ženskih ruku, pa nam se primirio na kratko. :D

Samo je jedan original, ostali se femkaju...:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back