MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudima izuzetno retko vladaju instikti? Mislim da se Niche ne bi s tobom slozio, a ni ja. Covek je zoon politikon (drustvena zivotinja), pa se u skladu s tim i ponasa. Kako onda objasnjavas sto ljudi u mnogim situacijama postupaju potpuno iracionalno? Ljubav nema logiku, cak sta vise, verujem da ce je za 50-100 god, kad malo napreduje nauka, proglasiti za dusevnu bolest.

On se ne bi složio sa mnom sasvim sigurno, a za tebe ne znam. Da objasnim, ja svašta nešto hoću, instiktivno, ali se ipak malo zamislim, pa odustanem od posla ;) npr. kad mala deca trče preko ulice, kao muve bez glave, ili diraju vreo šporet, ili brzo voze...ali, svako ima svoje granice, koje ne može da pređe.

On se ne bi složio sa mnom sasvim sigurno, a za tebe ne znam. Da objasnim, ja svašta nešto hoću, instiktivno, ali se ipak malo zamislim, pa odustanem od posla ;) npr. kad mala deca trče preko ulice, kao muve bez glave, ili diraju vreo šporet, ili brzo voze...ali, svako ima svoje granice, koje ne može da pređe.

Nisam baš siguran u to ja sam se vise puta opekao zbog prelaska te granice

Ljudima izuzetno retko vladaju instikti? Mislim da se Niche ne bi s tobom slozio, a ni ja. Covek je zoon politikon (drustvena zivotinja), pa se u skladu s tim i ponasa. Kako onda objasnjavas sto ljudi u mnogim situacijama postupaju potpuno iracionalno? Ljubav nema logiku, cak sta vise, verujem da ce je za 50-100 god, kad malo napreduje nauka, proglasiti za dusevnu bolest.

Lupetaš, čitav život čoveka se zasniva na ljubavi, oduzmi mu ljubav oduzeo si mu njega samog.

To nema veze s racionalnoscu, vec takodje s instiktima. Ne mogu sad da objasnjavam, podugacko je,ne zameri, u svakom slucaju, radio sam to iz sociologije,i pominje se bas taj primer sa sporetom.

[/B]

Lupetaš, čitav život čoveka se zasniva na ljubavi, oduzmi mu ljubav oduzeo si mu njega samog.

``Lupetas`` svakako nije rec koja bi trebala da se koristi u kontruktivnom dijalogu o bilo kojoj temi, a posebno ne o temi o ljubavi, o kojoj niko od nas zasigurno ne bi smeo nesto da tvrdi, jer naprosto, ljubav se ne moze objasniti nekim prirodnim zakonima, niti drustvenim, vec nekom nepoznatom zakonitoscu, pa s tim u vezi, ne bi smela bilo sta da tvrdis, niti mene da vredjas.

Mi i jesmo iznad.....
Ko vodi finansije u porodici....Mi....
Od čije glavobolje zavisi da li će sexa biti....Od naše....
Ko određuje da li će potomstva biti.....Mi...
Ko vaspitava decu.......Mi.....
Ko je odgajio sve političare, sportiste, naučnike......Mi....
Zbog koga propadate i fizički i duhovno i materijalno.....Zbog nas....
Kome posvećujete knjige, pesme, slike, kompozicije...Nama....

Znači....:zpozdrav:

Lepo je zaista kada ste gore...
Vi vodite finansije u smislu troska...
Ne obaziremo se na Vasu glavobolju jer bismo odavno izumrli...
Ni mi, ni vi ...
Mi prevaspitavamo decu, koju vi vaspitavate ...
Fizicki da, duhom ne...
To nam je cilj i svrha, da vam predamo ono sto je vredno i trajno...
Vama i samo vama, a vi .... nasoj deci ...

;)

Ljubav...samo romantično upakovan nagon za razmnožavanjem i produženjem vrste.

a050.gif

eo još jedne/og koga je neko gadno povredio...:sad2:

...jebbem ti sunce...gadno je to, izgleda...ostavlja posledice koje odašinjaju kroz ovakve teme...

Nope.
U jednom sam komadu.

Ali, budimo realni. Koje dvoje, što se volu :D , se neće kresnuti, pre ili kasnije?
Ako to nije nagon, šta je?

Nagon bi se mogao definisati kao fizička potreba.
Ljubav je, ipak, kompleksnija od pukog fizičkog nagona. Recimo da je ona emotivna+fizička potreba, pri čemu se fizička potreba javlja kao želja za konkretnom osobom.
U stvari, postoji zaljubljenost i postoji ljubav. U ljubavi čak i ne mora biti prisutna želja. Čudno, al moguće.

Nagon bi se mogao definisati kao fizička potreba.
Ljubav je, ipak, kompleksnija od pukog fizičkog nagona. Recimo da je ona emotivna+fizička potreba, pri čemu se fizička potreba javlja kao želja za konkretnom osobom.
U stvari, postoji zaljubljenost i postoji ljubav. U ljubavi čak i ne mora biti prisutna želja. Čudno, al moguće.
Zvuči logično.

S tim, što tu "ljubav" bez želje obično opisuju parovi sa dužim stažom, i češće koriste reči kao što su "poštovanje", "uzajamno razumevanje" itd.
Nekako izbegavaju reč "ljubav". Možda zato, što i oni, ako nema fizičke želje, to više ne zovu tako.

...čitav život čoveka se zasniva na ljubavi, oduzmi mu ljubav oduzeo si mu njega samog.
Prazne li fraze.

Milioni ljudi žive i bez toga i ništa im ne fali.
Postoje sigurno još neki ciljevi i razlozi za življenje.

Poslednja izmena:
Pa, loše pokazujete tu ljubav...tj. ne pokazujete je uopšte...
...nemate vi pojma šta je to ljubav...z:mrgreen:

:sneskoz:

... hmmm ... kako to lepo i čežnjivo govoriš...

nego...
~~~~~~

U nedelju bilo na dnevniku:
"žene" sračunale da je njihov rad na kućnim poslovima 3,000.oo Eureaaa/god ... z:shock:
= 250 E/mesečno z:hi:

z:hm:

?

Šta kažu MŠ ? z:plez:
a,
Šta ŽŠ ? z:girl:

Poslednja izmena:
Ćao,

šo pitaš ?
Esi gledala ? z:D

(misliš ... z:(( ... još nešto da fali u stavci da se zaračuna više z:mrgreen: ... z:shock: ???

Nisam gledala.
Čekaj - 3 hiljade evra GODIŠNJE?
Za poslove
kuvarice
spremačice
vaspitačice
negovateljice
pralje
švalje
psihologa
nutricioniste
učiteljice