MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi i jesmo iznad.....
Ko vodi finansije u porodici....Mi....
Od čije glavobolje zavisi da li će sexa biti....Od naše....
Ko određuje da li će potomstva biti.....Mi...
Ko vaspitava decu.......Mi.....
Ko je odgajio sve političare, sportiste, naučnike......Mi....
Zbog koga propadate i fizički i duhovno i materijalno.....Zbog nas....
Kome posvećujete knjige, pesme, slike, kompozicije...Nama....

Znači....:zpozdrav:

Kako parazitski.... I samo me zanima dal ti igras sa svojim sinom fudbal?

Mi i jesmo iznad.....

Haha, ako nista drugo, bar imate bolji smisao za humor :D :D

To su sve bezvezni obrasci, ta podela na "muške" i "ženske" poslove i "ženske" i "muške" karakterne osobine samo pomaže održanju stereotipa. Svako treba da radi ono što najbolje ume.

Gledao sam pre neki dan kako se praktično proizvodi taj stereotip - tata vodi u prevozu dvoje dece, dečaka i devojčicu, mališani, i dečak počinje da plače zbog nečega, a otac mu veli "Ti si obična plačip*čka kad plačeš kao devojčica!"
Šta to jadno dete može da nauči osim da on, kao muško, ne sme da plače, već da je to ekskluzivno pravo rezervisano samo za žene?

A ja ne znam ima li išta pogubnije po normalan razvoj deteta od suzbijanja ili susprezanja emocija.
Taj tatica očito ne zna da takvim ponašanjem može dovesti do određenih devijacija kod svog deteta u nekom narednom periodu njegova odrastanja

Mi i jesmo iznad.....

z:mrgreen:

To su sve bezvezni obrasci, ta podela na "muške" i "ženske" poslove i "ženske" i "muške" karakterne osobine samo pomaže održanju stereotipa. Svako treba da radi ono što najbolje ume.

Gledao sam pre neki dan kako se praktično proizvodi taj stereotip - tata vodi u prevozu dvoje dece, dečaka i devojčicu, mališani, i dečak počinje da plače zbog nečega, a otac mu veli "Ti si obična plačip*čka kad plačeš kao devojčica!" Šta to jadno dete može da nauči osim da on, kao muško, ne sme da plače, već da je to ekskluzivno pravo rezervisano samo za žene?

Nedaj se uhvatiti nikada u tu zamku.

Žene su umišljeni (pravni izraz) lažovi kada kažu da vole da ćuju kako muškarac plače.

Ako to uradiš, pobeći će od tebe. Ona veruje da Ti držiš stvar pod kontrolom. Ona to od tebe očekuje koliko god bila i pravila se "civilizovana". Čuvaj se ;)

Ne veruj njihovim prevrtljivim bajkama ...

Pa ne znam, ja za koji mesec slavim prvih 10 godina braka, i još nisam stekao utisak da se iskazivanje emocija kod žene vidi kao slabost.

Mislim da je jedini logičan zaključak da nisu sve žene iste, kao ni svi muškarci, i da je generalizacija takve magnitude osuđena na propast.

Pa ne znam, ja za koji mesec slavim prvih 10 godina braka, i još nisam stekao utisak da se iskazivanje emocija kod žene vidi kao slabost.

Mislim da je jedini logičan zaključak da nisu sve žene iste, kao ni svi muškarci, i da je generalizacija takve magnitude osuđena na propast.

Kada generalizujemo pričamo o principu m. ž.
Još jednom i poslednji put "žene ne vole da vide m. kako iskazuje slabost". To je njihova priroda , a ne naša m.

Pusti logiku.
Iracionalno je jače i u njima i u nama. Da to nije tako ne bi postojala ljubav. Ljubav nije povezana sa logikom.

To sve ćeš tek osetiti (videti) u nepredviđenim ili teškim situacijama.
Tada one ž. ispoljavaju svoje slabosti, a muškarci čvrstinu. Tu smo mi m. nezamenjivi, jedinstveni i originalni.

Racionalno tu pada... naročito njihovo žensko. ;)

Poslednja izmena:
Kada generalizujemo pričamo o principu m. ž.
Još jednom i poslednji put "žene ne vole da vide m. kako iskazuje slabost". To je njihova priroda , a ne naša m.

Ajde! Svako ljudsko biće koje je empatično će reagovati tako, empatično, na slabost drugoga. Jedino su psihopate i narcisoidne ličnosti lišene empatije. Takodje, svi težimo homeopatiji, harmoniji, pa otuda ova generalizacija ne drži vodu.

Pusti logiku.
Iracionalno je jače i u njima i u nama. Da to nije tako ne bi postojala ljubav. Ljubav nije povezana sa logikom.

Tačno je da je iracionalno jače. Mi (i M i Ž) svega 25% reagujemo racionalno. Ostatak je stvar iracionalnog koje ima svoju logiku. A ljubav jeste više racionalna nego iracionalna. Zaljubljenost je iracionalna. Verovao ili ne, mi se uvek zaljubljujemo na prvi pogled. 90% informacija o osobi saznamo iracionalno u prvih nekoliko minuta zahvaljujući informacijama koje su pohranjene još iz edipalne faze razvoja. Onih 10% racionalnog presudjuje da li ćemo tu osobu i voleti i graditi intimnu vezu. Ljubav ima logiku bilo da je srećno ostvarena bilo da je nesrećna. Ona nas uvek potvrdjuje kao ličnosti.

To sve ćeš tek osetiti (videti) u nepredviđenim ili teškim situacijama.
Tada one ž. ispoljavaju svoje slabosti, a muškarci čvrstinu. Tu smo mi m. nezamenjivi, jedinstveni i originalni.

Ajde! Opet. Da li se ti ovde projektuješ :zgrudvanje:
Evo, ja znam nekoliko originalnih muških primeraka za koje važi ona narodna: Beganova majka nikada ne kuka :sanke:

...
...

Tačno je da je iracionalno jače. Mi (i M i Ž) svega 25% reagujemo racionalno.
Ostatak je stvar iracionalnog koje ima svoju logiku.
A ljubav jeste više racionalna nego iracionalna.
Zaljubljenost je iracionalna ...

....
..
.

Jednostavno se generalno ne slažem, iako postoje neki elementi i tragovi oko kojih bi se složio (manje bitni)
a, ne mogu da kucam...
ne zameri...

... ti pričaš kao da postoji cilj ...
... po meni ne bi trebao da postoji cilj, već svrha...

poz

Poslednja izmena:
A ljubav jeste više racionalna nego iracionalna. Zaljubljenost je iracionalna. Verovao ili ne, mi se uvek zaljubljujemo na prvi pogled. 90% informacija o osobi saznamo iracionalno u prvih nekoliko minuta zahvaljujući informacijama koje su pohranjene još iz edipalne faze razvoja. Onih 10% racionalnog presudjuje da li ćemo tu osobu i voleti i graditi intimnu vezu. Ljubav ima logiku bilo da je srećno ostvarena bilo da je nesrećna. Ona nas uvek potvrdjuje kao ličnosti.

Ljudima izuzetno retko vladaju instinkti i uslovni refleksi, uglavnom su vrlo racionalni i proračunati, ljubav ima logiku...hteli to priznati ili ne...

Nedaj se uhvatiti nikada u tu zamku.

Žene su umišljeni (pravni izraz) lažovi kada kažu da vole da ćuju kako muškarac plače.

Ako to uradiš, pobeći će od tebe. Ona veruje da Ti držiš stvar pod kontrolom. Ona to od tebe očekuje koliko god bila i pravila se "civilizovana". Čuvaj se ;)

ja sam mladja a znam da e ovo greska jedino sto ces uraditi ako krijes osecana to je da ces izgubiti sansu da ljubav zadrzis.

Ljudima izuzetno retko vladaju instinkti i uslovni refleksi, uglavnom su vrlo racionalni i proračunati, ljubav ima logiku...hteli to priznati ili ne...

Ljudima izuzetno retko vladaju instikti? Mislim da se Niche ne bi s tobom slozio, a ni ja. Covek je zoon politikon (drustvena zivotinja), pa se u skladu s tim i ponasa. Kako onda objasnjavas sto ljudi u mnogim situacijama postupaju potpuno iracionalno? Ljubav nema logiku, cak sta vise, verujem da ce je za 50-100 god, kad malo napreduje nauka, proglasiti za dusevnu bolest.

Jednostavno se generalno ne slažem, iako postoje neki elementi i tragovi oko kojih bi se složio (manje bitni)
a, ne mogu da kucam...
ne zameri...

... ti pričaš kao da postoji cilj ...
... po meni ne bi trebao da postoji cilj, već svrha...

poz

:cmok:

Uvek sam mešala cilj i svrhu...svaka svrha bilo kog odnosa ide ka cilju..
..cilj je glavna i zadnja stanica...a "svrha" je pokretač...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back