MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaš šta, ništa ja protiv nemam da moj muž isporuči 5000evrića (minimum) na sto svakog prvog u mesecu, sa rečima "vidi ženo, šta sam ulovio", i da se ponaša normalno (bez bahatosti, agresije, podcenjivanja), i nije problem, ima da budem slatka, fina, da mu mesim omiljene kolače i masiram ramena kad uveče umoran dođe s posla, da budem brižna i uvek sjajno raspoložena supruga. Ali ako očekuje da dirinčim osam sati, trčim s posla na pijac, pa kući, tamo kuvam, perem, peglam, radim s decom domaći a on mi još skače po ganglijama....ne hvala.....radije ću da živim srećno "neupatrena".
Žene mogu sve isto (ako ne i bolje) kao muškarci, da budu naučnici, astronauti, slikari, književnici, propalice ili genijalci....I još nešto, misliš da žene nisu odlučne i disciplinovane? Svrati do klinike za lečenje od steriliteta, videćeš one koje disciplinovano i odlučno trpe golgotu ne bi li dobile bebu. Ili upoznaću te sa ženom čija ćerka ima dečiju paralizu, da vidiš sa koliko odlučnosti i discipline se ona bori za svoje dete. I zato ne štrumpetaj gluposti, nego bolje da ti kupim kuvar da vežbaš pečenje kolača.....:cmok2:

Oho, 5000Eurea :per:, opa, riba puca na bezosećajne i beskrupulozne :zper: , gde nađe ovu malu cifru. Ljubavi ti ne razumeš koliko ljudi treba unesrećiti, koliko treba krvi proliti i zlata pokrasti da bi pojedinac "kriminalac" primao tolike pare i tebi dao eto tako ... . Nećete vi ž. skoro shvatiti kako funkcioniše društvo koje smo stvorili. ;) ... ko ga ne razume u potpunosti donosi pogrešne zaključke, ko donosi pogrešne zaključke donosi pogrešne odluke, a onda ne može ni da ga promeni suštinski, već samo formalno, formalno nema dovoljno jaku duhovnu tvorevinu i raspada se materijalni okvir,.itd, itd.... drage ž., zasada džaba šlajfujete i krečite.... vi ne shvatate u potpunosti prirodu trenutnog funkcionisanja sistema ljudskog društva... :dash: (to je uslovljeno zbog onog : "...mi ž. smo lepše, posvećenije, humanije, blabla...;) )

(psssttt... baš si slatka kada se iz neznanja ljutiš, duriš i frkćeš...,ali obećaj , da nećeš više...jer,...
to me pali :per:... :hahaha: :hahaha: :hahaha: )

(sad će da mi šizne Pilence... bežim... :eek: )

Poslednja izmena:
igraj onu nagradnu igru "zivi kao knjaz" :mrgreen:

Oću, al ti da mi kupiš tiket..sladje mi tako...:mrgreen:

Ma kako ste pošli, ima da završimo na minimalcu... :mrgreen:

Da sam žena, ove ispod Boricine ponude ne bih stavljao ni u razmatranje... :cool:

A tebi teško nešto ide da objasniš ovdašnjim ženicama da nisi šovinista...:mrgreen:...
..ne veruju pa to ti je....:lol:

Oho, 5000Eurea :per:, opa, riba puca na bezosećajne i beskrupulozne :zper: , gde nađe ovu malu cifru. Ljubavi ti ne razumeš koliko ljudi treba unesrećiti, koliko treba krvi proliti i zlata pokrasti da bi pojedinac "kriminalac" primao tolike pare i tebi dao eto tako ... . Nećete vi ž. skoro shvatiti kako funkcioniše društvo koje smo stvorili. ;) ... ko ga ne razume u potpunosti donosi pogrešne zaključke, ko donosi pogrešne zaključke donosi pogrešne odluke, a onda ne može ni da ga promeni suštinski, već samo formalno, formalno nema dovoljno jaku duhovnu tvorevinu i raspada se materijalni okvir,.itd, itd.... drage ž., zasada džaba šlajfujete i krečite.... vi ne shvatate u potpunosti prirodu trenutnog funkcionisanja sistema ljudskog društva... :dash: (to je uslovljeno zbog onog : "...mi ž. smo lepše, posvećenije, humanije, blabla...;) )

(psssttt... baš si slatka kada se iz neznanja ljutiš, duriš i frkćeš...,ali obećaj , da nećeš više...jer,...
to me pali :per:... :hahaha: :hahaha: :hahaha: )

(sad će da mi šizne Pilence... bežim... :eek: )

Pf, pa jedan poslanik u skupštini (onaj što otvara pasijans tokom sednice) prima minimum toliko.....:mrgreen: Jeste da nije neki frajer ali.....:roll:

Sad ozbiljno, ti bwe Mistični kako si krenuo da nas "hvališ" na kraju ćemo ispasti i mentalno zaostale. Prvo smo neodlučne, potom neambiciozne, neko reče i glupe i netalentovane a sada nam je koeficijent inteligencije na tooliko nisko nivou da ne znamo ni kako funkcioniše društveni sistem u ovoj državi. Još samo da nam zabraniš pravo glasa pa da mašeš repićem od sreće.....:evil:

Deder, navedi mi te svetske naucnice,astronautkinje, slikarke, molim te.

P.S samo bez googl-a, molim te :P

Deder navedi mi u kom veku je ženama dozvoljeno pravo glasa. A kada su mogle da se upišu na fakultet (posebno na medicinu ili prava). Koliko žena naučnika je primljeno u SANU između dva rata (možda se tada nisu tako zvali ali....postojali su)? Mogle su da završe prava i budu činovnice ali ne i advokati, medicinske sestre ali ne i doktori. Pitanje je koliko bi sjajnih i uspešnih žena bilo da im je dozvoljeno da se obrazuju umesto što su im nametnuli da ninaju decu i ugađaju mužu.:roll:

I još nešto, ne nastaju pametna i obrazovana muška deca od glupih i needukovanih majki. Tako da ni te astronaute, umetnike i naučnike niko nije u kupusu našao. Podcenjujući našu inteligenciju, osporavaš sopstvenu. A talenat i pamet su individualne ljudske karakteristike i veze nemaju s polom.

A kako da ne budemo šovinisti pa pogledajte šta nam radite još od prvobitne zajednice.:hahaha::hahaha:
cave_woman_dragging_caveman.jpg

Deder navedi mi u kom veku je ženama dozvoljeno pravo glasa. A kada su mogle da se upišu na fakultet (posebno na medicinu ili prava). Koliko žena naučnika je primljeno u SANU između dva rata (možda se tada nisu tako zvali ali....postojali su)? Mogle su da završe prava i budu činovnice ali ne i advokati, medicinske sestre ali ne i doktori. Pitanje je koliko bi sjajnih i uspešnih žena bilo da im je dozvoljeno da se obrazuju umesto što su im nametnuli da ninaju decu i ugađaju mužu.:roll:

I još nešto, ne nastaju pametna i obrazovana muška deca od glupih i needukovanih majki. Tako da ni te astronaute, umetnike i naučnike niko nije u kupusu našao. Podcenjujući našu inteligenciju, osporavaš sopstvenu. A talenat i pamet su individualne ljudske karakteristike i veze nemaju s polom.

To sto nisu imale pravo glasa, to je prirodno, jer im muskarci nisu dozvolili da ga imaju ( sto opet dokazuje dominaciju muskaraca), jer su morale da se staraju o oikosu, dok su se muskarci bavili polisom.O srednjem veku da i ne govorimo. A onda dolazimo do debilnog novog doba, gde dobijamo emancipovane poslovne zene, koju mogu da idu na fakultete, mogu da ucestvuju u vlasti, mogu da budu astronauti, pa ih opet nigde nema :D. Sta jos hocete bre??

P.S. Ovo je definitivno feministicko vreme, pocev od toga sto zene imaju apsolutno sva prava, pa preko toga da sve vise muskaraca lici na zene. Ali vama nije dosta da budete ravnopravne s muskarcima, jer vi mislite da ste iznad:besan2:

To sto nisu imale pravo glasa, to je prirodno, jer im muskarci nisu dozvolili da ga imaju ( sto opet dokazuje dominaciju muskaraca), jer su morale da se staraju o oikosu, dok su se muskarci bavili polisom.O srednjem veku da i ne govorimo. A onda dolazimo do debilnog novog doba, gde dobijamo emancipovane poslovne zene, koju mogu da idu na fakultete, mogu da ucestvuju u vlasti, mogu da budu astronauti, pa ih opet nigde nema :D. Sta jos hocete bre??

P.S. Ovo je definitivno feministicko vreme, pocev od toga sto zene imaju apsolutno sva prava, pa preko toga da sve vise muskaraca lici na zene. Ali vama nije dosta da budete ravnopravne s muskarcima, jer vi mislite da ste iznad:besan2:

Ahahahaha vala ovaj deo da svuda moze da ih ima a da ih nema nigde mi se posebno svideo.
A jel Kolja... a da ti ne gledas malo vise muskarce pa zene ni ne primetis?

Skamenila sam se kada sam čula da do lane žene u Saudi Arabiji nisu imale pravo da polažu vozački ispit a samim time ni da voze kola

Mi i jesmo iznad.....
Ko vodi finansije u porodici....Mi....
Od čije glavobolje zavisi da li će sexa biti....Od naše....
Ko određuje da li će potomstva biti.....Mi...
Ko vaspitava decu.......Mi.....
Ko je odgajio sve političare, sportiste, naučnike......Mi....
Zbog koga propadate i fizički i duhovno i materijalno.....Zbog nas....
Kome posvećujete knjige, pesme, slike, kompozicije...Nama....

Znači....:zpozdrav:

To su sve bezvezni obrasci, ta podela na "muške" i "ženske" poslove i "ženske" i "muške" karakterne osobine samo pomaže održanju stereotipa. Svako treba da radi ono što najbolje ume.

Gledao sam pre neki dan kako se praktično proizvodi taj stereotip - tata vodi u prevozu dvoje dece, dečaka i devojčicu, mališani, i dečak počinje da plače zbog nečega, a otac mu veli "Ti si obična plačip*čka kad plačeš kao devojčica!" Šta to jadno dete može da nauči osim da on, kao muško, ne sme da plače, već da je to ekskluzivno pravo rezervisano samo za žene?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back