MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemate pojma kako svi ovi problemi deluju beznačajno u odnosu na književnu analizu "Proklete avlije". :confused: (Barbi, sad je TO došlo na red. :roll:)

Elem ... Glasam za AŠPŽIM (čik probajte da izgovorite): antišovinistički pokret žena i muškaraca. Ja sam za ravnopravnost, a i osećam se ravnopravno - najviše kad je moja poslednja. :cool:

Jes vala..kad čitaš ove poslednje stranice vidiš da je i ovde došlo do vrhunca zbućkanosti
misaonog taloga razne sorte, ko u onom stambolskom zatvoru...:lol:

ps..mnogi muški tu reč "ravnopravno" doživljavaju kao šamar...čudo jedno...:D

Tebi ovo baš i ne ide najbolje.... ajd' na popravni, pročitaj moj poslednji post, i objasni iz njega u čemu je razlika između RAVNOPRAVNOSTI i JEDNAKOSTI.

Da bih mogao da imam menstruaciju, moram biti žena (jednakost) a da bih imao ista prava u socijalnom kontekstu, moram biti ravnopravan. Moraš još poraditi na ovim maglovitim konceptima i nijansama srpskog jezika.

Sad ć uda ti objasnim gde grešiš. Da bi dvoje bili ravnopravni znači da su izjednaleni u pravima. Prava su determinisana obavezama, jer ne postoji pravo na pravo bez nužnosti obaveze. Fizički, mentalno, socijalno... mi smo drugačije ustrojeni. Muškarci su muškarci, žene su žene. Najviše pravo koje imamo je da ispunjavamo naše obaveze. Bazična obaveza muškarca je da bude stub porodice, da je obezbedjuje u štiti. Zato smo mi fizički jači od žena, to nam je jednostavno priroda tako dodelila kao funkciju. Kada žena pokušava da preuzme funkcije koje prirodno obavlja muškarac, žena se ponaša neprirodno i tu je i bio fijasko feminizma koji se pretvorio u skup brkatih lezbača. Muškarac je aktivan, on ide ka ženi i osvaja je .Spermatozoiidi kad jurišaju na jajnu ćeliju se ponašaju kao ragbisti, a jajna ćelija čeka koji će biti najbrži i najsposobniji da stigne do nje i oplodi je. Zato su žene u osnovi pasivne i receptivme, a muškarci su oni koji se kreću, osvajaju ih i pokazuju pozitivnu agresivnost. I zato kad budeš imao mensruaciju onda ćeš biti ravnopravan jer ćeš imati i obaveze koje imaju žene i koje im je priroda odredila.

E vidiš, ako je muškarac pravi onda mu Ena i ne radi. Ili bar ima kućnu pomooćnicu. A izbor da li joj obezbedi i kuvaricu, ili jedu van kuće po restoranima je već pitanje preferencija. Kad sam rekao da je muško poitrebn oda bude muško to je onda značilo i da on mora da obezbedi svoju ženu. Materijalno izmedju ostaloga, a ne samo da može da mu se digne. Samo loče pivo, nema para i ne tušira se redovno... to bš i nije neki muškarac, zar ne? Takav primitivni šovinizam je pre odraz njegove slabosti, umesto što ga karakteriše kao muškarca.

Dame, šta mislite? Pa ovo uopšte nije loš MŠ. Ja, koliko sam razumela, ona ne mora ništa da radi :think: A možda čak ni on :think:
:zcepanje:

Dame, šta mislite? Pa ovo uopšte nije loš MŠ. Ja, koliko sam razumela, ona ne mora ništa da radi :think: A možda čak ni on :think:
:zcepanje:

Pusti ga, je l vidis da ne zna ni sam sta prica. :/
Ali nije to iz njegove zle namere, nego iz neznanja, povrsnosti, licne sujete i elementarne hipokr izije .
Sto se mene tice, ni doticni veleumni gospodin, ni ovih par nikova koji su se nadovezali i zahtevali princip cvrste ruke i ne zasluzuju nista vise nego po jednu saharinsku princes krofnu iz domace radinosti.
I apsolutno nista vise.

Zato smo mi fizički jači od žena, to nam je jednostavno priroda tako dodelila kao funkciju.
ima 48 kg, i diže 120kg. Ti bi, pretpostavljam, kao i svaki drugi mačo nju podigao sa sve tegom, zar ne?

china-chen_798243c.jpg

Pusti ga, je l vidis da ne zna ni sam sta prica. :/
Ali nije to iz njegove zle namere, nego iz neznanja, povrsnosti, licne sujete i elementarne hipokr izije .
Sto se mene tice, ni doticni veleumni gospodin, ni ovih par nikova koji su se nadovezali i zahtevali princip cvrste ruke i ne zasluzuju nista vise nego po jednu saharinsku princes krofnu iz domace radinosti.
I apsolutno nista vise.

Ma ne diram ga, skroz je sladak. :)
Nego, pre tih princes krofni, treba im dati nešto slano, da im ne bude muka. :D

ima 48 kg, i diže 120kg. Ti bi, pretpostavljam, kao i svaki drugi mačo nju podigao sa sve tegom, zar ne?

china-chen_798243c.jpg

Užasi modernog dobai modernog sporta. Steroidi i razni hormoni, onda posle trže posebne preglede dase ustanovi da li su neke sportistkinej uopšte žene? Znaš li ti koliko tih jadnih sportistkinja od kojih pokušavaju da naprave muškarce ima problema sa menstruacijom i sa hormonalnim disbalansom? Jesi čuo nekad za takozvanu žensku atletičarsku trijadu? Takve stvari se dešavaju kad se poremete prirodni principi. Umesto da nekom bude žena i da nekom radja decu, oni od nje prave ni muško ni žensko, sa velikim rizikom da ne bude sposobna da radja? O čemu mi tu pričamo onda?

Ja sam se kao student skoro dve godine zabavljao sa devojkom koja je bila prvakinja Srbije u karateu, nikad nije uzimala steroide, i veoma je ženstvena. Pri tom bih se na nju kladio u 99% uličnih tuča protiv opasnih patrijarhalnih mangupčina kakve vidimo ovde...

Ja sam se kao student skoro dve godine zabavljao sa devojkom koja je bila prvakinja Srbije u karateu, nikad nije uzimala steroide, i veoma je ženstvena. Pri tom bih se na nju kladio u 99% uličnih tuča protiv opasnih patrijarhalnih mangupčina kakve vidimo ovde...

A otkud ti to da je neko muško što se tuče po ulici? To je prostakluk, a i nedostatak samokontrole. A što se tiče karatea, to je veoma nefunkcionalna veština na ulici. Malo nešto što se nauči u katama, tipa uke ziku, ostalo zaboravi... tako da, ne bih se baš složio a tobom :D

Ravnopravnost može da postoji onda kad ti dobiješ menstruaciju. Dok je nemaš različiti ste. različitost uslovljava i različite životne uloge. Sama činejnica da ja ne mogu da rodim nas ne čini ravnopravnima, ili činjenica da mi imamo nešto što one nemaju. Uloga muškarca je da bude zaštitinik i lovac, da obezbedi svoje leglo i ženu i potomstvo u njemu. Zato smo mi veći i jači. A one su lepe ne da bi se mlatile i donosile jelena kapitalca u pećinu, već da bi zvocale da to nije kapitalac i da je neki drugi mužjak u svoju pećinu dovukao većeg jelena. Bilo tako i ostaće tako zauvek.

...ovaj čoek ko da čita moju njigu ... :super:

... ne izvrtati..
... ne baviti se špekulacijama...
... ne navoditi na takav način...

pričamo o principima... o činjenicama...

Poslednja izmena:
Tebi ovo baš i ne ide najbolje.... ajd' na popravni, pročitaj moj poslednji post, i objasni iz njega u čemu je razlika između RAVNOPRAVNOSTI i JEDNAKOSTI.

Da bih mogao da imam menstruaciju, moram biti žena (jednakost) a da bih imao ista prava u socijalnom kontekstu, moram biti ravnopravan. Moraš još poraditi na ovim maglovitim konceptima i nijansama srpskog jezika.

Po meni ste na pogrešnom tragu duhovne tvorevine o RAVNOPRAVNOSTI i JEDNAKOSTI m. i ž.. U pitanju je neprirodna potreba.

Trebalo bi zameniti način razmišljanja na sledeći način o sledećoj prirodnoj potrebi.
(m.+ž.)1=(m.+ž.)2=(m.+ž.)3=...(m.+ž.)n
Ovde treba tražiti duhovnu tvorevinu jednakosti, jer su samo m. i ž. objedinjeni principi , pasivne i aktivne duhovne sile.

Nemate pojma kako svi ovi problemi deluju beznačajno u odnosu na književnu analizu "Proklete avlije". :confused: (Barbi, sad je TO došlo na red. :roll:)

Elem ... Glasam za AŠPŽIM (čik probajte da izgovorite): antišovinistički pokret žena i muškaraca. Ja sam za ravnopravnost, a i osećam se ravnopravno - najviše kad je moja poslednja. :cool:

:hahaha:
ovo je pravi ž.princip, tu smo nemoćni...
možemo da ih "pobedimo" zasada svugde, ali njihova je zadnja... i bude uglavnom po "ženskoj jednakosti i ravnopravnosti".
(verbalni organ im je duži, istrajniji i jači... ja to priznajem i kao slabiji se povlačim .... ko će napisati propis koji uređuje ovu vrstu nasilja ž. prema slabijim m. ... :eek: )

Poslednja izmena:
Prava su determinisana obavezama, jer ne postoji pravo na pravo bez nužnosti obaveze.
Ovo što ti pričaš je ona priča koju matičari pričaju pre sklapanja braka koji je "pravo ali i obaveza"...

Šta da radimo sa univerzalnim pravima, kao što je recimo pravo na život? Ravnopravnost polova je takođe univerzalno pravo. (pri tom je sama definicija "pola" vrlo škakljiva, jer ima retkih situacija gde pol ne odgovara rodu i sl.)

Ovo što ti pričaš je ona priča koju matičari pričaju pre sklapanja braka koji je "pravo ali i obaveza"...

Šta da radimo sa univerzalnim pravima, kao što je recimo pravo na život? Ravnopravnost polova je takođe univerzalno pravo. (pri tom je sama definicija "pola" vrlo škakljiva, jer ima retkih situacija gde pol ne odgovara rodu i sl.)

Da ti ja sad nešto rečem, to pol znam šta je. bate imaju pišu, seke imaju menzis.A čiom mi krenu sa tim rodom i ostalim nerazumljivim rečima, meni to odmah smrdi na neki pederluk. Ja sam muško jer ga imam. Žensko je žensko jer ga nema. I to ti je tako, a sa svim tim mudrijašenjima o nekmi varijantama izmedju, ili preko, me lepo zaobidlji.

... kad društvo krene da priča "nit muško, nit žensko ili oba pola, a u stvari ni jedan" ... :hahaha: ... odmah i ubrzo i tekstovi isto tako izgledaju...

:sad2:
ne zagađujte nam lepu temu i zabavu ...

BARBIIII ... gde si .... :besna:

Sad sam došla iz "Radovića", sa predstave "Sexy Master Klass". Priča o smotanom tridesetpetogodišnjem profesoru filologije, i njegovoj obuci kako da postane uspešan osvajač/ slamač ženskih srca.
Gledajte.

;)

Pazi ovaj post.
Jel to preporuka osobama izgubljenog m. principa.

Ehhh....
Odavno se štampaju i publikuju instant preporuke.
Najinteresantnija instant pulikacija B7 formata je za mene rat i mir na 30-tak strana.
Tiraž je bio strahovit.
Američki proizvod.
Vreme je novac

:think:

;)

Pazi ovaj post.
Jel to preporuka osobama izgubljenog m. principa.

Ehhh....
Odavno se štampaju i publikuju instant preporuke.
Najinteresantnija instant pulikacija B7 formata je za mene rat i mir na 30-tak strana.
Tiraž je bio strahovit.
Američki proizvod.
Vreme je novac

:think:

Je l da prepričam predstavu? :zper:

E imam prijatelja koji je opasna švalerčina (umalo da kažem kako imam prijatelja švalera :mrgreen:) a koji pada u nesvest kad mu vade krv. Šta mislite o tome? Da li je to neki trik da bi se oko njega strčale medicinske sestre, ili ... ?

Šta mislite o tome? Da li je to neki trik da bi se oko njega strčale medicinske sestre, ili ... ?

Ovo me podseti na onaj stri vic kad je Džo kupio novog petla za svoj ranč. Mladi petao, pun energije, odmah se dade na neumorno obavljanje poverenog zadatka. Ne bira on ništa, svejedno je l' koka, ćurka, patka ili guska, taj gazi sve redom. Gleda sve to stari penzionisani petao pa se vajka:

"Mladost - ludost, dokle li će samo izdržati?"

Posle par dana, u prašini nasred dvorišta leži mladi petao nepokretan, a na nebu iznad njega kruži lešinar i spušta se polako....

Stari petao mu priđe i zavapi:

"Eto, znao sam! Šta ti je to trebalo, nesretniče? Preterivanje u seksu koštalo te glave!"

Na to mladi petao otvori jedno oko pa prošaputa:

"Ćuti bre matora drtino, čuće te ovaj gore...."

Je l da prepričam predstavu? :zper:

E imam prijatelja koji je opasna švalerčina (umalo da kažem kako imam prijatelja švalera :mrgreen:) a koji pada u nesvest kad mu vade krv. Šta mislite o tome? Da li je to neki trik da bi se oko njega strčale medicinske sestre, ili ... ?

Ajde , onako instant - američki .... :hahaha:

Pa, dobro može biti švalerčina, ali ne mora biti vojničina...
može biti vojničina, ali loš otac, ali vredan ....
može biti dobar otac i dobar švaler i loš muž ...
može biti loš otac i loš švaler i loš muž i ...itd ... dobar za društvo...
može biti itd1... itd 2... itd 3.... itd n
sve kombinacije su opciji, ali sve su jedinstvene, unikatne i iskustvene...

svašta tu ima, a bogme ima nas raznih... svašta tu ima za Vas i Vaše biranje... ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back