MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
8804_560284747321841_708124549_n.jpg

:aha:
Pa posle kažu glupa plavuša.....a meni je ona bila jako pametna i osećajna žena, smisleno duhovita....i prelepa.

Ova tema je ideja moje ovdašnje prijateljice, Barbare.

Verujem da između muškaraca i žena nema bitnijih razlika (naravno, mislim na psihološku konstituciju).
Postoji i ženski šovinizam, po imenu feminizam.
Mene su...hm...ovde neke optuživali da sam feministkinja. Zapravo, to su činili muški šovinisti, koji ne shvataju pojam emancipovane žene.
Šta je muški šovinizam?
1) Tradicionalna podela na majke i supruge, s jedne strane, i žene kao potrošnu robu, s druge (to su oni koje privlače žene, neopterećene predrasudama, a oženjeni su dosadnim suprugama; takvi se šunjaju i po ovom podforumu, pokušavajući da nas, žene, gledaju s visine);
2) Polovična homofobija, jer većina muškaraca pod homofobijom podrazumeva samo mušku populaciju homoseksualaca, dok im lezbejke ne smetaju, tj. rado maštaju o situaciji da budu «u sendviču» (žene su mnogo elastičnije, i maštaju o obe opcije);
3) Verovanje da su žene nemoćne, tj. da ne umeju da ukucaju ni ekser;
4) Teorija po kojoj žene nisu pametne kao muškarci, tj, koriste polovinu mozga;
5) Seksizam (žena kao objekat);
6) Teorija o «glupim plavušama»;
7) Tvrdnja da su žene nastale od Adamovog rebra, što doživljavam kao uvredu za ceo ženski rod. Naime, rebro se može izvaditi (Šer je povadila barem 2-3, kako bi imala lepši struk); rebro nije vitalni organ. Rebro je, bre, NIŠTA! Ako ćemo stvari posmatrati sa filozofsko-idealističkog stanovišta, više mi se sviđa Platonova ideja o tome da je prvi čovek bio biseksualno biće, tj. pola muško, pola žensko, i da, otkako su ta dva bića silom odvojena (od strane pakosnih grčkih bogova), teže da se pronađu i ponovo sjedine. (Udri sad po meni, Ristobe!)

Polovicna homofobija ne moze biti odraz muskog sovinizma - homofobija je homofobija, ne izrazava se u procentima, udelima i sl. Naklonost prema lezbo populaciji je stvar muskih kriterijuma, lako je razumljiva, od jednog cveta lepsa su dva razlicita u istoj vazi, od jednog kolaca ukusnija su dva razlicita na istom tanjiru...

Oho, tema sa ubedljivo najvećim brojem strana…
Znači li to da je forum pun šovinista, u ovom slučaju - muških?
Nekako mi to izgleda malo verovatno.:think:

Muški šovinista, po definiciji, je onaj ko prezire I mrzi žene,
ko je prema ženama netolerantan I agresivan,
a ovde je najviše muškaraca u potrazi za ženom, koju bi da maze I paze.
Neki I da je vode kući, a neki da im ulepša bežanje od kuće. :lol:

Oho, tema sa ubedljivo najvećim brojem strana…
Znači li to da je forum pun šovinista, u ovom slučaju - muških?
Nekako mi to izgleda malo verovatno.:think:

Muški šovinista, po definiciji, je onaj ko prezire I mrzi žene,
ko je prema ženama netolerantan I agresivan,
a ovde je najviše muškaraca u potrazi za ženom, koju bi da maze I paze.
Neki I da je vode kući, a neki da im ulepša bežanje od kuće. :lol:

Pp...Ppssttt ... ćuti

(Kontraobaveštajna kaže: "MŠ je onaj fini, spoljašnji, uglađeni, u rukavicama , slatkorečivi..., dok mu je prava priroda čvrsta, netolerantna, posesivna, arogantna ...itd...:mrgreen:)

(Beži odavle... :zcepanje:)

Pp...Ppssttt ... ćuti

(Kontraobaveštajna kaže: "MŠ je onaj fini, spoljašnji, uglađeni, u rukavicama , slatkorečivi..., dok mu je prava priroda čvrsta, netolerantna, posesivna, arogantna ...itd...:mrgreen:)

(Beži odavle... :zcepanje:)

:lol:
Ništa ovde nije, kako ti izgleda.
Ni slatkorečovost i samo spoljašnja uglađenost nisu zavodljivi, baš kao što čvrstina i pomalo posesivnost nisu odbojni.
Arogancija je uglavnom posledica slabosti, a tolerancija može biti i rezultat nemanja stava i "povijanja kako vetar duva".
I da, rukavice dobro dođu, ako već nema nekog da greje ruke.

Ima li onda dokaza da žena i muškarac nisu potrebni jedno drugom, upravo zato da svako ostvari svoju svrhu?

Pošto smo na temi o šovinizmu, možda to nije lako priznati, a I dobro je imati nekakvu odstupnicu,
I “sa gnušanjem” odbiti svaku misao da su žene I muškarci jedni drugima potrebni.

Odvojili smo se kao jednoćelisjki organizmi u polove pre cca 1milijarde god.

Jedni bez drugih smo sakati, nepotpuni, zato postija ta kosmička čežnja ka spajanju u primordijalno izbalansirano "smireno" biće

Zato je taj spoj lep u oba načina i duhovno i materijalno

Jedinu suštinu svog bivstvovanja možeš naći u onome što nemaš - a to je neki Muškarac, koji To Nešto ima - i obrnuto.

Nov kosmos je spoj - M-Ž. principa, kosmologije, prirode, biologije, duha i materije ... nov mikrokosmos, je nov lj. život

;)

Poslednja izmena:
Odvojili smo se kao jednoćelisjki organizmi u polove pre cca 1milijarde god.

Jedni bez drugih smo sakati, nepotpuni, zato postija ta kosmička čežnja ka spajanju u primordijalno izbalansirano "smireno" biće

Zato je taj spoj lep u oba načina i duhovno i materijalno

Jedinu suštinu svog bivstvovanja možeš naći u onome što nemaš - a to je neki Muškarac, on to ima - i obrnuto.

Nov kosmos je spoj - M-Ž. principa, kosmologije, prirode, biologije, duha i materije ... nov mikrokosmos, je nov lj. život

;)

E, pa ne mogu, čak ni za potrebe teme, da ti oponiram, :lol:
Sasvim jednostavno - isto mislim.

Pa, svi se mi trudimo... da budemo jagnjad, ali vučiji karakter izbija nesvesno...

Dominacija , kakva-takva uvek postoji. ? ;)

(Pitanje je koliko imaš iskustva i staža ? Da bi se ipak razumela konverzacija. i Konvencija u konzeverzaciji ...)

:D

Pa, svi se mi trudimo... da budemo jagnjad, ali vučiji karakter izbija nesvesno...

Dominacija , kakva-takva uvek postoji. ? ;)

(Pitanje je koliko imaš iskustva i staža ? Da bi se ipak razumela konverzacija. i Konvencija u konzeverzaciji ...)

:D

Svi smo mi sve.
Prilično je naivno poverovati da je neko samo jagnje, neko samo vuk.
Takođe je pogrešno misliti da je neko uvek gospodar, neko uvek rob,
ili da je neko uvek superioran, ili uvek inferioran u jednom odnosu,
ili, što tek nije moguće, da je u svim odnosima na istoj poziciji.

Ž - teži da porobi M. Um
dok,
M- teži da porobi Ž. Telo

Naravno u okviru socijalno porodičnih i plemenskim igrama...
I principi spoljašnjosti i unutrašnosti - singularno-beskonačno

Ko je pravi gospodar , a ko pravi rob se ne zna.
Kada se sazna onda Vam je kraj veze, braka , odnosa...itd

;)

Ja

Ž - teži da porobi M. Um
dok,
M- teži da porobi Ž. Telo

Naravno u okviru socijalno porodičnih i plemenskim igrama...
I principi spoljašnjosti i unutrašnosti - singularno-beskonačno

Ko je pravi gospodar , a ko pravi rob se ne zna.
Kada se sazna onda Vam je kraj veze, braka , odnosa...itd

;)

Ja

Završio si ličnom zamenicom - prvo lice jednine. Treba li to da navede na zaključak ko je gospodar?

Ovo što si napisao je šablon. Verovatno važi za pretežan broj "slučajeva".
Dozvoli, ipak, da postoje i drugačiji "primerci".
Ako isključiš mogućnost postojanja drugačijeg pristupa, onda si šovinista.

Jesam

Izvini :D

Takav sam, ...grozan i po telu i po duši
Ima primera previše
Ali, pravi primer je kada je Karakter tvoja Sudbina, svideo se nekom "Tvoj" princip ili ne.! ?
Ustvari to je samo hardver... :rotf:.. sa problemom OS

---
Ja i moje Jastvo

Poslednja izmena:
Završio si ličnom zamenicom - prvo lice jednine. Treba li to da navede na zaključak ko je gospodar?

Ovo što si napisao je šablon. Verovatno važi za pretežan broj "slučajeva".
Dozvoli, ipak, da postoje i drugačiji "primerci".
Ako isključiš mogućnost postojanja drugačijeg pristupa, onda si šovinista.

Dugo ti je trebalo da ukapiras da je...sovinista:kafa:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back