Muške suze

Dakle...jednakost i ravnopravnost su dva razlicita pojma...

Не постоји ни физичка једнакост ни духовна равноправност... Нити ће икада постојати...

1789.г. Ти и Волтер сте покренули Мит о прогресу, из кога нема повратка без последица...

:manikir:

Не постоји ни физичка једнакост ни духовна равноправност... Нити ће икада постојати...

1789.г. Ти и Волтер сте покренули Мит о прогресу, из кога нема повратка без последица...

prestao sam da studiram voltera kad sam procitao njegov biser da ne treba mesati sveto pismo u filozofske rasprave :lol:
posle se cude sto su se pojavili teozofi sa nakaradnim teorijama :rotf:

...a po cemu se razlikovalo ono vreme od ovog vremena?
Budi studiozan, nemoj rasipati reci i recenice zbrda zdola...

...a po cemu se razlikovalo ono vreme od ovog vremena?
Budi studiozan, nemoj rasipati reci i recenice zbrda zdola...

Буди студиозна.

Разликовало се. Кант се понадао модерни, а Ниче је већ рекао да је модерна пропала. Уствари Даниловски и Достојевски су пре рекли...

Оде вам мит о прогресу у нихилизам...:lol:

Буди студиозна.

Разликовало се. Кант се понадао модерни, а Ниче је већ рекао да је модерна пропала. Уствари Даниловски и Достојевски су пре рекли...

Оде вам мит о прогресу у нихилизам...:lol:
normalno
svet se vraca mudrosti talesa, heraklita, anasimandra i pitagore.... mozda je jedino iz tog perioda seling nesto razumeo vise ali i onse izgubio kada je totalno odbacio metafiziku

normalno
svet se vraca mudrosti talesa, heraklita, anasimandra i pitagore.... mozda je jedino iz tog perioda seling nesto razumeo vise ali i onse izgubio kada je totalno odbacio metafiziku

Садашњи човек је регресирани кретен.

Нема му спаса, сам се разграђује и деградира

Можда таквом отпалом човеку једино остају сузе. Замисли, затварају се врата историјском човеку, а он плаче. Каква патетика, каква нискост и недостојност

Пичкетино од палог човека, направи последње срање и залупи врата историји као Хитлер

Poslednja izmena:
Није био, јер је стварао културу, сад је разграђује на уштрб цивилизованости. .. која почиње да пропада не фазно него темељно...

Није био, јер је стварао културу, сад је разграђује на уштрб цивилизованости. .. која почиње да пропада не фазно него темељно...
Pricas o kulturi kao da je to nesto staticno.
Kultura se kroz istoriju neprestano menjala i menja, oblikovala i oblikuje, isla iz plusa u minus
i obrnuto nebrojeno puta kroz istoriju...
Ovo je tema za filozofiju...dao si mi dobru ideju...:lol:

Koliko su zenama bitne muske suze? Je l ko daska na solji?
Nisu im bitne, kao sto je nevazna bila i daska, kao sto je nevazna i plata....
Postalo je glupo raspravljati o muskozenskim razlikama.....moj racio kaze da za sve posledice postoji uzrok, pa i dignutoj dasci...

Садашњи човек је регресирани кретен.

Нема му спаса, сам се разграђује и деградира

Можда таквом отпалом човеку једино остају сузе. Замисли, затварају се врата историјском човеку, а он плаче. Каква патетика, каква нискост и недостојност

Пичкетино од палог човека, направи последње срање и залупи врата историји као Хитлер
mozda place iz prozaicnijeg razloga
koji se zove rame utehe koje ce da evoluira
prilicno brzo u ruku ka preponama (ovo figurativno jer ne znam zenski rod od prepona )

Svet se nigde ne vraca, svet uvek napreduje, a za svaki skok je potrebna kriticna masa svesti. Ocigledno je da teku dve struje progresa, jedna sektaska, druga ekonomsko politicka....muske suze imaju velike veze sa ovim sektaskim progresom.
Suze( pa kako da place, ako mora da gleda film dok mu se oci sklapaju od umora, a hoce da bude fin. zamisli da ga je odvela u bioskop, a tamo tisina i ne moze da ga muva svaki cas da ne spava) dodju posle predstave, koju nije gledao....

Back