muskarci skorpije

• Začetnik teme Začetnik teme girl 111q11
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Od belog medveda.

MA ne odbacuje Ma kao vladara sco. Ja lično prihvatam Pl u tumačenjima ali samo u slučajevima gde je istaknut ili ima pune aspekte, inače ne jer bi to bilo mlaćenje prazne slame. Dakle, dajem mu malo veći značaj od fiksne zvezde.

Проблем и јесте у томе што правила нема.Најприје је пар вијекова Марс био владар знака Шкорпиона,ноћни владар,а онда се преко ноћи све окрену,ништа више не важи,сад је Плутон владар Шкорпиона,коме за пролаз кроз један астролошки знак треба 20+ година,између осталог.

pravila postoje u zavisnosti kojoj astrologiji se priklanjas,ne mozes sam da ih izmisljas a pogotovo ne da miksujes

- - - - - - - - - -

Od belog medveda.

MA ne odbacuje Ma kao vladara sco. Ja lično prihvatam Pl u tumačenjima ali samo u slučajevima gde je istaknut ili ima pune aspekte, inače ne jer bi to bilo mlaćenje prazne slame. Dakle, dajem mu malo veći značaj od fiksne zvezde.

MA odbacuje Mars kao vladara Skorpije ali ga ne odbacuje kao suvladara.Ti licno mozes da prihvatis ili ne prihvatis sta god pozelis ali pravila postoje.
Glavna razlika izmedju TA i MA jeste ovo o cemu trenutno diskutujemo.

Први проблем (под условом да се астрологија и астролошко учење прихвати) јесте управо у томе,како је могуће да постоје двије астрологије (унутар система западне астрологије),а затим се онда јавља још стотине хиљада питања и проблема,од којих је један примјер само тај да постоји десетине система расподјеле астролошких поља,гдје сваки од њих даје различите формације.Ја знам да ово није тема о астрологији уопштено,већ о знаку Шкорпиона конкретно,али ако ти према систему расподјеле поља Плацидус добијеш да ти је Мјесец позициониран у петом пољу,а према систему цијелих знакова да је у седмом пољу,а онда се појави систем једнаких кућа који ти тај исти Мјесец стави у шесто поље,како можеш бити сигурна који од система гријеши,тј.који је валидан,а који не,јер сви бити валидни не могу,то логика искључује?На који начин?

Нису то замарања већ фундаментални проблеми који се јављају у астрологији.Када бих све споменуо,добили би хартију дугу један метар.Могуће да гушим,али то и даље не мјења ствар да ја,као ни било ко други,не може знати гдје се то стварно налази мој/његов/њен Мјесец,или било које друго астролошко тијело,тј. у ком пољу је позициониран.

Астрологија је све,само реалност није.То је проблем.Не треба свако да се опредјели за оно што ''изгледа реалније'' или ''што се њему више свиђа'',већ за оно што је истина.Можеш ти сад помислити:''А тешка и досадна човјека'',али све што сам рекао су чисте чињенице.

plasim se da svako ima svoju 'istinu' i nju sledi,tako da ova prica o opredeljenju MA/TA je skroz nepotrebna,
ako je ne vidis kao realnost ne vidim svrhu tvog postojanja na ovim temama kao ni tvoju zainteresovanost istom,
ako si dosao da se deres ovde da je astrologija nerealna i sl,svoju komunikaciju sa tobom zavrsicu sa ovim postom.

Нисам дошао да преокренем нечије ставове,нити је то могуће,али сам се свакако бавио астрологијом.Свако има своју представу свијета,не своју истину,јер истина је једна.Примјер правог сазнања јесте наука и њен научни метод,тј.начин организовања цјелокупног истраживања.У науци не постоји ''ово и оно'',већ само једно,истина.Нажалост,у астрологији то није случај и она је као лист на грани који се некад њише у овом,а некад у оном смјеру,јер то кретање не зависи од њега,већ од самог вјетра.Тако исто у астрологији свако ''вуче'' на своју страну,што је потпуно обесмишљава као тзв.''вјештину прорицања'' и од ње прави фарсу.

Но,у реду,схватам ја да то вас не интересује.Вас (велику већину) интересује да што више позитивних ствари чујете о свом радикалном хороскопу,што љепших и што више бајки и илузија.Наилазимо на гомилу примјера гдје људи просипају срања из својих хороскопа,типа ''имам Мјесец у осмој кући,који прави аспект опозицију са Сатурном,који је владар шестог поља - тешко мени'',итд.Да,тешко њима,али не због Сатурна,Плутона или Урана,већ због стања заблуде у које су запали.

kako god bilo po tebi, nisam jedna od tih koje cekaju da cuju bajku a i bajke sam prerasla,licno svojom natalnom kartom sam zadovoljna.

- - - - - - - - - -

i vec sam ti stavila do znanja da necu da se bavim tudjim shvatanjem astrologije,to me zaista ne zanima.

У реду.Задовољна си кад је ти тумачиш.

Или рецимо,често пута се да чути,када неки ''реномирани'' астролог тумачи хороскоп некоме,па онда тамо ископа неке сегменте,па почне да трабуња ''ти си амбициозан,јак карактер имаш,много ћеш зарађивати,врцкава интелигенција'' и слично,а он (дотични коме је тумачио) тамо нека полуписмена битанга која продаје кувани кукуруз у Будви и који не зна таблицу множења.Дакле,у суштини,јад и биједа.

Шта конкретно сматраш под појмом ''замлата''?Ово први пут у животу прочитах.

Ако мислиш на то да ја млатим,прочитај своје постове.Ја сам рекао само како ствари стоје.

Да,у прави си.Отишло се мало на страну.Сад би заљубљеници у астрологију рекли ''то и то у карти ме чини таквим'',али ја ћу рећи да ми је карактер такав.Иначе,шта фали тешким мушкарцима?Ништа.Можда још тешка жена и то је све.

Да,али једно је виртуелни свијет,а једно реалност.Вирутелни има једну велику ману,а то је да никад не знаш да ли је саговорник/саговорница с друге стране уистину оно што се представља,или је обична лопата.

Back