Muskarci materijalisti

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Sta mislite o njima?
O onima koji broje svaki dinar, koji ne cascavaju u kafani, koji se nerviraju jer je zena kupila dudu od 400 umesto 200 dinara... oni koji pustaju zenu da bajsom ide na posao celu trudnocu dok im auto stoji u garazi... oni koji se posle razvoda plase da ce ta ista spodoba koju su nekad voleli, uzeti pare od njih, oni koji se plase da daju svom detetu i zele kontrolu?

Sta mislite o njima?
O onima koji broje svaki dinar, koji ne cascavaju u kafani, koji se nerviraju jer je zena kupila dudu od 400 umesto 200 dinara... oni koji pustaju zenu da bajsom ide na posao celu trudnocu dok im auto stoji u garazi... oni koji se posle razvoda plase da ce ta ista spodoba koju su nekad voleli, uzeti pare od njih, oni koji se plase da daju svom detetu i zele kontrolu?

Stedljivi ljudi, ozbiljni, kucevni, pravi domacini koji vode racuna o prihodima i rashodima... pa zar treba da budu pijanice, kurvari, narkomani i kockari, raspikuce kao npr. ja. :rumenka: :malav:

To su Jajare.
Drugi muskarci ih izbegavaju po kafanama. Jer, najvece sudije takvima su upravo drugi muskarci koji placaju ture i ne broje na kantar ko je koliko platio, ali vremenom ipak primetis da neko nikad ne placa....
Stekaju oni pare, ali im jednog dana sve sto su ustekali odnese neka koja im ne pruzi nista.
Ili ih deca preziru pa namerno potrose sve kad se jednom docepaju tih para.

Onos sto je cinjenica- takvi i nemaju puno para.
Jer u otvorenoj saci dodju nove pare, a u stegnutoj,..ne ulazi nista novo.

Sta mislite o njima?

hejtujem ih isto kao i one što ništa ne odbijaju. Ako je mule, i sirće je slatko.

Sta mislite o njima?

sustinski nema veze s parama
to je...volja za moc; zelja za kontrolom
stedljivost je ok, al jesti koske i kachamak svaki dan da se napuni slamarica je vec patologija
ima kod molijera nesto na tu temu :mrgreen:

Sta mislite o njima?

oni nikad nisu voleli.

Mislim da stede za piramidu i zagrobni zivot,treba to opremiti sve.

Ja mislim da oni imaju osecanja jedino prema tom papiru... najsnaznija...
Kad treba da ga daju, gube sebe...

Nisam za rasipanje, ali znam par takvih muskaraca od kojih mi se zeludac prevrne...
jedan me jednom pitao jel sme njegova zena na bajsu da ide na posao, ja kazem to moras pitati lekara, al on opet, da ne bi morao da zove, zakazuje, placa... pa ti si savetnica, ti to znas... :lol: mogu ja da znam ali nisam lekar, moras otici kod lekara... a on ce onako pun sebe:"Ma nek ide kolima..." kao da joj daje ne znam ti ja sta... o zivote lutalico.. :dash: a mene voli jer cu mu ja sa savetima oko dojenja, umanjiti trosak za ad... :lol: najsmesniji lik kojeg sam upoznala u zivotu... on sest meseci kupuje cipele... mogu misliti sutra kad dete dodje... :aha:
Ali poznajem i ljude koji ne stede... i ti uvek imaju mnoooogo vise od ovih prvih... u stanju su za decu i porodicu da daju sve, njima nista da ne ostane, bukvalno sve... a zasto je tako? zato sto su sigurni u sebe i znaju da ce se oni uvek snaci... placaju alimentacije, ali i sve druge troskove oko dece iz prvog braka... znam coveka koji je bivsoj zeni kupio i kola... jer su joj trebala nova... ona mu rekla da nece nista kad su se razvodili, povukla se iz firme... a on za to, iskolovao oboje dece, sve finansirao, i skole i studije, njoj nista nije nikad falilo... i kola i stan... uvek sve... i opet misli da joj se nije oduzio i nikada nece... a ostali su dobri prijatelji... koliko je to moguce dobri... mogao je zeznuti i otici sa svim i firmom i lovom... ali nije, jos joj je davao procenat iako ona nije ucestvovala u firmi i brinuo se o njenom poslu sa zemljom kao da je njegovo... jer je pametan covek, zna da na kraju od para nema nista i da sve ostaje svakako zajednickoj deci... a ona ga i dan danas voli... on nju ne... nazalost...

Sta mislite o njima?

Bolest

Back