Muskarci, lepo ponasanje i princeza tretman

Poruka
15.196
Sta za vas, zemske predstavlja da je neko dzentlman?
U poslednje vreme cujem iskustva da i dalje postoje muskarci koji donose vino kada spremate rucak, otvaraju vrata, kupuju cvece i cokolade bez povoda..
Danas je to pomalo zaboravljeno. I pomalo se svi iznenadimo.
Je l vas smara ili odusevljava taj princeza tretman? Da npr neko naruci u restoranu umesto vas, pridrzava vam kaput.. ? :) Mrzi me da razradjujem temu, ali kapiramo se :) :lol:

:lol: joj Vilo,cim procitam naslov teme znam da je tvoja.

i sto sam starija sve vise shvatam da nisam tipicna zeMska za teme iz Cosma koja razmislja o muskarcima, noktima,džentlemnima :confused: kod mene je to sve nekako spontano:neutral:

sta znaci džentlmen za mene? hm, nemam pojma niti sam kad razmisljala o tome.

dok je MOJ muskarac savrsen prema meni- pusti me da prva udjem/izadjem,otvori mi vrata kad ulazim u auto(msmon prvi udje ali mi ih otvori iznutra), iznenadjuje me krem baninicama, snalicama, cokoladicama, siticama u koje se zaljubim u izlogu,voli me, pazi i mati on je meni recimo taj džentlmen ili sta vec.
dok god me voli drzace me ko kap vode na dlanu sto je i logicno.

a sto se ostalih tice, bitnomi je da su pristojini u mom drustvu i meni su odlicni.

i da, ovo dzentlentsko ponasanje je definitivni nesto sto je naucio KUCI, od mame! i svaka im cast na tome!

Poslednja izmena:
U poslednje vreme cujem iskustva da i dalje postoje muskarci koji donose vino kada spremate rucak, otvaraju vrata, kupuju cvece i cokolade bez povoda..
Danas je to pomalo zaboravljeno. I pomalo se svi iznenadimo.
Je l vas smara ili odusevljava taj princeza tretman? Da npr neko naruci u restoranu umesto vas, pridrzava vam kaput.. ? :) Mrzi me da razradjujem temu, ali kapiramo se :) :lol:

sve super al da mi narucuje hranu restoranu to ne moze
ni cvece da mi kupuje ne volim

ma to bolje nemoj da radis ako ne umes. to retko ko ume da uradi, to je fora da se maltene ni ne primeti, da je ekstremno nenametljivo

ko nametljivo to radi on radi jer je gedza da se vidi kako poznaje manire. ti maniri imaju svrhu

ok mozda neko ume simpa.. ali ono ako ocesh stvarno da se vidi
nemam pojma... aha tu se oda kakav je .... al opet sad glupo je da ti nikad ne otvori vrata zato shto voli emancipaciju

Ovo što si navela je lepo vaspitanje, i moje društvo se tako ponaša.
Možda se ti žališ na neke mlađe generacije? Moje društvo je uglavnom 1965-1975. godište : )

Zašto je to princeza tretman? Šta tu tačno treba da smara ili oduševljava?
To su maniri, stvar vaspitanja...kao što kažeš "dobar dan", "doviđenja" i "hvala", tako otvoriš vrata dami, pridržiš joj stolicu ili kaput, doneseš cveće ili koji već prigodan poklon u prigodnoj prilici...

O ja se pitam.
Zar to nije lepo vaspitanje, kultura, nešto čega, na žalost, sve manje ima. Meni i otac i brat pridržavaju kaput/jaknu, otvaraju vrata, kupuju mi poklončiće.
Kupovina cveća može imati zilion značenja. Poklanjaš ga kao znak pažnje, jer ti je neko pomogao ili učinio neku uslugu, čestitaš mu cvećem rođendan, diplomiranje, itd. Vino se inače donosi kad dolaziš kod nekog na večeru.

Svaki od ovih gestova je ljubavni kada se u njega unese lična nota. Kada On zna koje je moje omiljeno cveće i baš tu vrstu mi pošalje, kada izabere poklon koji me oduševi, kada spremi večeru samo za mene.

Princeza tretman je valjda kad ti neko ugađa, pazi te i mazi.
Šta može tu da smeta?

Ovo što si navela je lepo vaspitanje, i moje društvo se tako ponaša.
Možda se ti žališ na neke mlađe generacije? Moje društvo je uglavnom 1965-1975. godište : )
Honduras za vezu je uglavnom to isto moje drustvo.. doduse 1970.-1980. :lol:
Tema je uopstenija ne samo partner vec i muskarci oko vas kako se ponasaju :)

@ meda:
Ja sam i postavila pitanje da li je to kucno vaspitanje i sta za vas znaci dzentlmen :)

s druge strane decko moje male rodjake je ne tako davno izjavio da "nece on valjda da se ponasa ko pi.kapederska"

Pa uvek je bilo tako tih ljudi..."Vidi ga što je lepo vaspitan, il' je pe.der ili Vojvođanin" (ali u svakom slučaju nešto nije u redu sa njim).

A, po meni, to nije princeza tretman, jer kad se muškarac tako ponaša, on to ne radi zato što je žena pored njega princeza, nego je on tako vaspitan. Nema veze sa njom, nego sa njim.

50280_328836857942_6428433_n.jpg

O ja se pitam.
Zar to nije lepo vaspitanje, kultura, nešto čega, na žalost, sve manje ima. Meni i otac i brat pridržavaju kaput/jaknu, otvaraju vrata, kupuju mi poklončiće.
Kupovina cveća može imati zilion značenja. Poklanjaš ga kao znak pažnje, jer ti je neko pomogao ili učinio neku uslugu, čestitaš mu cvećem rođendan, diplomiranje, itd. Vino se inače donosi kad dolaziš kod nekog na večeru.

Svaki od ovih gestova je ljubavni kada se u njega unese lična nota. Kada On zna koje je moje omiljeno cveće i baš tu vrstu mi pošalje, kada izabere poklon koji me oduševi, kada spremi večeru samo za mene.

Šta može tu da smeta
?

Ne bi verovala koliko zena tj mladih devojka 21.22.23 nervira kada ih muskarci postuju :(

Back