Muskarci I uteha

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Jedan blizak rodjak mm-a je bolestan.
Vrlo drag.
Mm ga je obisao jednom, dosao kuci malo tuzan I to je to.
Pomene ga svaki dan... ali nikakve emocije ne pokazuje...

Ja mu kazem da idemo ovih dana da ga vidimo... na sta ce on Ma bolje da ne idemo, bolje da ga pamtis onakvog.
Kad mu kazem da zove brata I tetku, uvek me iskulira I zovne njegove pa preko njih sazna kako je teco.

E sad, meni nije jasno cega se on boji?
Zasto muskarci glume tu hladnocu?
Kao mnogo smo jaki... I zasto nema potrebu da zove brata ciji otac je bolestan da ga utesi?
Jel sramota plakati?

Mm je takav. Ponasa se kao da se nista ne desava, pomene I to je to.
Jesam li ja samo previse osecajna pa bi ja o tome pricala ceo dan I sve me pogadja
ili muskarci zaista imaju manji stepen empatije?
Umeju li oni utesiti?

Da vas cujem,
jesu vasi muskarci nekad plakali?
Muskarci, kad placete I kako tesite?

Muskarac koji pokazuje emocije se smatra slabicem, jer kakav je on muskarac, kakav ce otac sutradan da bude, glava porodice, ako se skoluta tu i place.
To je tako na povrsini, a u praksi tu i tamo.

Nije to samo u muskom drustvu, "sta si tu ko neka zene, places tu, izdrzi bre, jesi musko ili ne", vec i zenskom. Muskarac koji iskazuje emocije cesto vremenom mozda postane dosadan, da ne kazem placihicka, jer ga rasplace kraj Titanika, Sindlerove liste ili cega vec. Malo su banalni primeri, ali poenta je da ako muskarac cesto pokazuje emocije, moze delovati manje sposoban da dela, da se nosi sa problemima cim kuka oko njih. Nije da muskarci nemaju strahove i brige, ali vecina ih nikada nece pokazati, jer niko ne zeli da ispadne beskicmenjak i cmizdravko koji ne moze da se nosi sa zivotnim problemima onako kako jednom muskarcu to dolikuje.

10201152964c9b21c390f21917695139_200x195.jpg

ok rodjak..teca
znaci tetka muje rodjaka, a teca samo tetkin muz
mozda tvoj muz nema prema teci razvijenu takvu emociju, da bi njegov odlazak uskoro dozivljavao tragicno kao sto to ocekivanja nalazu
on se verovatno cuo sa svojim bratom i malo mu je napadno da ga zove svaki cas i pita o teci kad se zna kakav je kraj izvestan
kad je moja strina odlazila, mi smo rekli stricu i sestri da na nas mogu da racunaju u pola dana i noci
otisli smo strinu da posetimo kad je vec bio kraj..da se oprostimo od nje
mislim da joj je bilo drago
bila je u polu komi, a pricala je sasvim trezveno..naravno sa pola snage..posle par dana se ugasila

Jedan blizak rodjak mm-a je bolestan.
Vrlo drag.
Mm ga je obisao jednom, dosao kuci malo tuzan I to je to.
Pomene ga svaki dan... ali nikakve emocije ne pokazuje...

Ja mu kazem da idemo ovih dana da ga vidimo... na sta ce on Ma bolje da ne idemo, bolje da ga pamtis onakvog.
Kad mu kazem da zove brata I tetku, uvek me iskulira I zovne njegove pa preko njih sazna kako je teco.

E sad, meni nije jasno cega se on boji?
Zasto muskarci glume tu hladnocu?
Kao mnogo smo jaki... I zasto nema potrebu da zove brata ciji otac je bolestan da ga utesi?
Jel sramota plakati?

Mm je takav. Ponasa se kao da se nista ne desava, pomene I to je to.
Jesam li ja samo previse osecajna pa bi ja o tome pricala ceo dan I sve me pogadja
ili muskarci zaista imaju manji stepen empatije?
Umeju li oni utesiti?

Da vas cujem,
jesu vasi muskarci nekad plakali?
Muskarci, kad placete I kako tesite?

Ti si cicak sve pomesala.
Ti uopste nisi empaticna ni osecajna osoba.
To mnoge zene mesaju svoju egocentricnost sa emocijama- u prevodu to sto bi ti satima gnjavila o necemu ne znaci nista.
Zene generalno su sivonje sto se tice emocija tako da je razumljivo sto tm pati solo jer zna kakva si lol

Dive,
imamo bas blizak odnos sa njima.
Prisutni su vrlo cesto u nasim zivotima.
Nikad se nije desilo da dodju ovde da ne svrate do nas.
I mi da odemo a da ih ne vidimo.
Znas ono kad ti neko prija. Takvi su ljudi.
S nekima dzaba I krvna veza kad se ne nadjes a s nekima prosto legne komunikacija.

Moguce I da sam ja previse osetljiva. Takva sam oduvek. Pa me sve pogadja.
Ali me cudi mm, koji inace nikad ne place.
Sad me ovo samo asociralo.
On se uozbilji kad je tesko I to je to.
Ne znam kad sam suzu kod njega videla pa se pitam jel tako kod vecine

Koji nedostatak empatije. :(

ne znam zasto mislis da je to nedostatak empatije, ali meni je ljigavo da coveku na samrti pricam o nekim stavrima koje nikada nece doziveti. sta vise najljigaviji su mi lazni osmesi pokusaja utehe i satro neka briga oko bolesnog coveka. ko sto ja ne bih volela da sam na smarti i da mi neko dodje i toroce o nekim stavrima koje za mene vise nece postojati.

Ti si cicak sve pomesala.
Ti uopste nisi empaticna ni osecajna osoba.
To mnoge zene mesaju svoju egocentricnost sa emocijama- u prevodu to sto bi ti satima gnjavila o necemu ne znaci nista.
Zene generalno su sivonje sto se tice emocija tako da je razumljivo sto tm pati solo jer zna kakva si lol

Ovo je iskren odgovor.
Hvala
Mislim da si u pravu

ne znam zasto mislis da je to nedostatak empatije, ali meni je ljigavo da coveku na samrti pricam o nekim stavrima koje nikada nece doziveti. sta vise najljigaviji su mi lazni osmesi pokusaja utehe i satro neka briga oko bolesnog coveka. ko sto ja ne bih volela da sam na smarti i da mi neko dodje i toroce o nekim stavrima koje za mene vise nece postojati.

Jesi bila nekad na samrti?

Jesi bila nekad na samrti?

imala dve reanimacije uspesne kao sto vidis.:mrgreen: a znam iz nekih drugih iskustava da mi nista nisu tudje price znacile. nakon nekih povreda, u toku oporavka koji je bio neizvestan, zelela sam da budem sama. nismo svi isti....sto bi npr. mene boleo q da me gnjavis sa nekim tvojim pricama, koje meni nista ne bi znacile, niti bi me interesovale.

zasto je tebi svaka tema o mm-u (da jasno mi je reci ces nije i njemu on je samo inspiracija, ali non stop preko njega ovde kucamo, jos malo pa cemo bolje znati tvog mm nego svoje :lol:)
coveku ce se podici zeludac od tolikog stucanja

a sto se teme tice svi mi zalimo na svoj nacin, ostavi ga na miru i nadji neku zanimaciju

nije tvoj muz hladan, nego ne zna sta da radi u situaciji kada je vec sve izvesno i gotovo. a ti bi samo smarala ljude, kojima mozda nije do smaranja.

- - - - - - - - - -

zato sto za neke stvari ne postoji uteha i sto bi nekoga smarao sa tim, a ne mozes ga realno ni utesiti, ni pomoci.

imala dve reanimacije uspesne kao sto vidis.:mrgreen: a znam iz nekih drugih iskustava da mi nista nisu tudje price znacile. nakon nekih povreda, u toku oporavka koji je bio neizvestan, zelela sam da budem sama. nismo svi isti....sto bi npr. mene boleo q da me gnjavis sa nekim tvojim pricama, koje meni nista ne bi znacile, niti bi me interesovale.

Nijednom psihicki zdravom coveku nije do smrti.
A na kraju niko ne zeli da je sam.

Back