Muškarci bez čvrstine u govoru, glasu...

Možda ste, pošto ste žene, ovu pojavu već odavno primetile. Ja relativno skoro, i ne znam šta da mislim o tome.

Radi se o muškarcima bilo koje dobi, ali u svakom slučaju odraslim, čiji govor nema čvrstine.
Pri tom ne mislim na sadržaj govora, već na način na koji govore, način kako im zvuči glas i ton dok govore.
Nije u pitanju feminiziranost koja se uobičajeno povezuje sa homoseksualcima, već nesigurnost koja se oseća iz tona njihovog govora.

Kada biste "isključili ton" i samo gledali takvog čoveka, možda ništa drugo ne bi odavalo takav osećaj. Ni izraz lica, ni držanje tela, ali
govor kao kada slušate dečaka koji se našao u prostoriji punoj odraslih ljudi koji svi ozbiljno gledaju u njega i ispituju ga.

Šta mislite o tome ?

Ja mislim sve najlepse.
Tisi tonovi sami po sebi vise prijaju mojim culima.
Desilo mi se par puta da obratim paznju na coveka jer isti govori kao da pokriva okolinu mekanim puderom...vrlo je ugodno biti kraj takvih osoba, kao da unose mir dok su glasni i samopouzdani obicno izvor nemira...

Možda ste, pošto ste žene, ovu pojavu već odavno primetile. Ja relativno skoro, i ne znam šta da mislim o tome.

Radi se o muškarcima bilo koje dobi, ali u svakom slučaju odraslim, čiji govor nema čvrstine.
Pri tom ne mislim na sadržaj govora, već na način na koji govore, način kako im zvuči glas i ton dok govore.
Nije u pitanju feminiziranost koja se uobičajeno povezuje sa homoseksualcima, već nesigurnost koja se oseća iz tona njihovog govora.

Kada biste "isključili ton" i samo gledali takvog čoveka, možda ništa drugo ne bi odavalo takav osećaj. Ni izraz lica, ni držanje tela, ali
govor kao kada slušate dečaka koji se našao u prostoriji punoj odraslih ljudi koji svi ozbiljno gledaju u njega i ispituju ga.

Šta mislite o tome ?

Ako je cvrstina u rokvelima ovde :gace: onda je sve OK.

Poslednja izmena:
...mislim da postavljacica nije mislila na boju glasa....
upravo tako, nisam mislio/la na boju glasa već na ton, na nesigurni ton koji čini da taj muškarac ostavlja utisak kao neko kome možeš da budeš drzak i od koga ti ne preti nikakva opasnost, i na čije mišljenje uopšte ne moraš da obraćaš pažnju...
neko je tražio da dam primer nekog poznatog u javnosti, i na pamet mi pada samo Vudi Alen kada glumi nekog takvog, ali ovo o čemu ja pišem nije komedija nego stvaran život, i nije smešno nego žalosno. i Vudi Alen često glumi nekog ko je anksiozan i sav u nekim dilemama, a ovo o čemu ja pišem može da bude u bilo kakvom raspoloženju i stanju svesti, ali ton govora je i dalje bez kapi testosterona.

...izvinjavam se, tek sad vidim da je postavljac musko jer mesam sa cicak... :)
ma jesi li sigurna da sam muško ?! :think:

Za mene je čvrstina ključna kod muškarca. Na svim poljima. Pre svega mentalno, a to uglavnom podrazumeva i čvrstinu u glasu, stavu, govoru.
Generalno mi nesigurni ljudi ne ulivaju poverenje, a naročito kad je muškarac nesiguran. Soriška, ali ja sam konzerva koja se ne pali na polnu ravnopravnost.
Muškarac mora da bude čvrst, tj.čvršći od mene pošto sam ja već prilično brkata i stamena. :kafa:

Šta mislite o tome ?

Ja padam na glas. Ne mislim samo na boju. Koliko mi je bino sta ima da kaze, toliko je vazno i kako to kaze.
Da, kroz govor se oseti i samopouzdanje.

Za mene je čvrstina ključna kod muškarca. Na svim poljima. Pre svega mentalno, a to uglavnom podrazumeva i čvrstinu u glasu, stavu, govoru.
Generalno mi nesigurni ljudi ne ulivaju poverenje, a naročito kad je muškarac nesiguran. Soriška, ali ja sam konzerva koja se ne pali na polnu ravnopravnost.
Muškarac mora da bude čvrst, tj.čvršći od mene pošto sam ja već prilično brkata i stamena. :kafa:

:zag:

Back