Мушкарце сувозаче треба законом забранити. Верујте ми на реч...
Јадна ти, ако док возиш, поред тебе седи мушко. Тај има хиљаду и једну примедбу, замерку, говори ти да пазиш, да кочиш, да станеш, да скренеш лево...ма лепо да полудиш од њега.
Они су умислили да су се родили са воланом у рукама! Возачки испит су положили још у мамином стомаку, а можда и пре...ко ће га знати када и где...Само и једино они знају да возе, док су жене антиталенти за вожњу, по њиховом нимало скромном мишљењу.
Баш би волела да видим њих и како би ОНИ возили са потпетицама од десетак центиметара; Тврдим да у том случају не би стигли даље од паљења мотора...
А тек паркирање...ОН умире од смеха и млати и рукама и ногама, одмахује главом што у преводу значи да чисто сумља да ћеш се упаркирати баш ту, на том малом простору, где је ивичњак врло висок а друго паркирано возило тако близу.
Када успеш, говори да је то случајност, смрља нешто себи у браду, али да ти каже: „Свака част...одлично...браво...ни ја не би боље...“, е то доживети нећеш. То мушко неће изговорити ни под претњом оружјем!
Ситуација није ништа боља ни када си ти на месту сувозача, седиш, слушаш по милионити пут оно што већ одавно знаш напамет, са све тачкама и зарезима...
„Коњу један!“, продере се тако да ти попуцају бубне опне; „ Ко ти даде волан у руке?“, наставља ОН...
„Па да, знао сам ! Женско!“ са осмехом на уснама и презадовљан што је опет погодио да је жена за воланом. Срећан?!
Позелениш од беса, али се трудиш да мирно изговориш:
„ Па кад си знао, што не рече кобило, него коњу?“
„Све је то исто, кобила, коњ...свеједно“ и притом се смешка самоуверено.
„Е није свеједно“, заинатиш се, јер ти је одавно мука од те приче коју поново и поново слушаш, са малим изменама, ситним, скоро неприметним.
„ Па то ти кажем, свеједно је. Свакако не зна да вози“, каже он.
Ти у белој пени!
„Аха, само ти знаш! Ти си богом дан за вожњу.“
Он, одједном смртно увредјен, престаје да се смешка. Изненађен твојом дрскошћу, пита љутито: „Шта хоћеш да кажеш?! Хоћеш да кажеш да ЈА не знам да возим!“, и бесно додаје гас. Замишља да вози авион, ваљда.
Ех, драге моје, за мушкарце нема веће увреде од оне када му женско каже да не зна да вози. Мислим, има једна већа, али то није тема....
Ако се питате зашто сам вам ово испричала...зато што ја са све штиклама од минимум осам центиметара, возим оштро, брзо и боље од већине мушкараца које знам....и псујем боље од њих...и мењам точак брже и боље од већине...и онда, када чујем овакве коментаре, е лепо ми додје да скинем ципеле и да му ОНУ штиклу забијем у главу...или на неко друго место...да му једном већ додје из дупета у главу...да коначно схвати да жене, не да нису лошији возачи од њих, већ су најчешће, много бољи...