ZORO-
Iskusan
- Poruka
- 5.176
Mozes da ih ignorises... da se skoncentrises na svoj zivot (obaveze, ciljeve, zadovoljstva) i da resis da ne ulazis u svadju ili konflikt sa ljudima za koje ti je jasno da imaju neki "problem" koji bi da iskale u konfliktu sa obliznjim svetom... to u principu znaci da budes "pichka" i da se u 80% konflikata odmah predas i kazes onom drugom "dobro, ako ti tako mislis, to je tvoj pogled na stvar" a u 15% se samo nasmesis (ili sklopis oci) i produzis dalje, a u 5% slucajeva, ako mislis da ima vajde, objasnis svoje vidjenje stvari... Ja tako zivim, u stvari. Jer sam se umorila od isterivanja (svoje) pravde... Ionako je sve to bezveze, sve stvari prodju, cak ih vecinu i zaboravimo... dzaba trositi energiju na sporove koji su u vecini slucajeva nebitni ili unapred izgubljeni... to sto ja propovedam je u stvari neka vrsta sebicnosti (gledati samo svoj zivot), ali fer sebicnosti - ne treba nauditi drugim ljudima, treba imati u vidu njihove potrebe, cak i ako su nama nesimpaticne itd...
Pa razmisljao sam ja dosta o tome da ignorisem takve likove, cak sam i pokusavao, jednom nisam sa jednim tipom ni jednu rec progovorio godinu dana namerno bas u cilju "ignorisi budalu". Ali jednostavno to ne moze da funkcionise, bar ne sa svakom osobom. Mada jeste istina da se tad ulazi u zamku trosenja svog vremena i energija na pogresne ljude i stvari sto je bas bzvz i uglavnom nema nikakav pozitivan ishod. Umaraju bezveze ali i to je deo zivota. Jeste treba gledati sebe na prvom mestu i trositi energiju na pozitivne i prijatne osobe,