Muska ljubomora...

• Začetnik teme Začetnik teme pink lady
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Pera_Zdera
ne,tvoj post je bull*hit! :x
gde je po tebi razlika izmedju opovrgavanja kao negiranja istine i opovrgavanja u smislu otvaranja ociju zaludjenom ljubomornom muskarcu?! :?
mislim,po ovome sto govoris ljubomora je uvek opravdana i kad:
-je ona mogla s nekim drugim da bude (a ipak nije i on to dobro zna)
-je njoj simpatican neko iz ko zna kog razloga koji nema veze s muvanjem i pri tom je svom muskarcu rekla sve o tome
-on zamislja svoju partnerku sa nekim drugim tipom,recimo bivsim i sl.
po meni ovi slucajevi zvuce na patologiju,ipak.
da bih bila ljubomorna trebaju mi mnogo jaci razlozi...inace on ne bi smeo da ide na posao bez mene,a kamoli da izadje s drugovima dok ja sedim kod kuce...glupost.ako si s nekim-onda pristajes na to i da mu verujes.bar dok se ne dokaze suprotno.ali ne insinuacijom koju sam smislis,vec konkretnim delom. :wink:

peach:
@Pera_Zdera
gde je po tebi razlika izmedju opovrgavanja kao negiranja istine i opovrgavanja u smislu otvaranja ociju zaludjenom ljubomornom muskarcu?! :?
-je njoj simpatican neko iz ko zna kog razloga koji nema veze s muvanjem i pri tom je svom muskarcu rekla sve o tome
da bih bila ljubomorna trebaju mi mnogo jaci razlozi...inace on ne bi smeo da ide na posao bez mene,a kamoli da izadje s drugovima dok ja sedim kod kuce...glupost.ako si s nekim-onda pristajes na to i da mu verujes.bar dok se ne dokaze suprotno.ali ne insinuacijom koju sam smislis,vec konkretnim delom. :wink:
BRESKVICE,slažem se sa tobom.
Kao što sam več pisala i moj muž i ja smo ljubomorni,ali stvarno postoji razlika u našim ljubomorama,baš one3v koje si navela.Samo što su u našem slučaju umjerene varijante,hvalaBogu.
Ali jednostavno,prizma kroz koju žena posmatra svijet i muški pogled su definitivno ,često drastično različiti.
Ne bi8h uopšte diskutovala ko je u pravu,bolji,gori,nije bitno.ALI SMO različiti jer da nismo nebi se privlačila :wink:

pa šta fali što ujedaju

i meni nekad dođe da ujedem :lol:
Npr. juče sam htela da ujedem mamu za prst (podigla ga je u vis, rekla sam joj da ga spusti, jer me to nervira, a ona je namerno počela još vipe da svoje reči naglašava pokretom prsta :lol: I da me nervira, naravo - i onda sam je ćapila za prst :D ali nije se dala, samo se smejala :wink:

peach:
@Pera_Zdera
Ja sam naveo da postoji i opravdana i ne opravdana. Sto bi znacilo da ti ponovim, da nije svaka opravdana, ni svaka ne opravdana.

Jedino se slazem da je vrlo diskutabilno gde je razlika u opovrgavanju i otvaranje ociju ljubomornoj. Ali to je vec problem uzroka, tj. na osnovu toga se zakljucuje jel opravdana ili ne, pa samim tim i da li je opovrgavanje ili je otvaranje ociju.

Hmm... meni se cini da ti govoris o nekom konkretnom slucaju. A ja u te slucajeve bez slusanja druge strane ne bi ulazio. Jer i ja (sad iz mog iskustva) znam za zenske price i ne mislim na onu emisiju na TV-u. Te price mogu ponekad vrlo da nemaju veze sa realnoscu.
Ja sam napisao kad je opravdana a kad neopravdana. Univerzalan odgovor sam dao, koji se moze upotrebiti za sve slucajeve.
Pera_Zdera:
Ljubomora moze biti i opravdana i ne opravdana.

1. Ne opravdana je kad je neko bolesno ljubomoran na nekoga a da nema ni jedan jedni realan razlog to da bude. Nesigurnost da.

2. Opravdana je kad je svojim ocima video ili cuo nesto sto bi insinuiralo da je neko bio ili bi mogao biti sa nekim drugim. Nema veze sa nesigurnosti, jer ne zavisi od njega/nje.

Jos jedna stvar uvek prisutna u ovoj temi je opovrgavanje uzroka ljubomore i teznja da se ljubomora od strane izazivaca ljubomore uvek svrsta u prvu vrstu ljubomore - ne opravdanu. To se obicno radi sa recenicama "ti si bolesno ljubomoran/a" i "to nije tako kako si ti to utripovao/la".
Uf a ovo sto pominjes da neko ne da nekom da izadje iz kuce(na posao ili sa drugom), :shock: ako je taj slucaj istinit, onda je to stvarno za triput razmisliti.

Back