Musaši - Eiđi Jošikava

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yokai

Elita
Poruka
15.332
Roman od 4 dela o najvećem mačevalacu Japana Mijamoto Musašiju. Zasnovan na istorijskim činjenicama i može se reći detaljno opisan Musašijev život (mada je pisac pustio i mašti na volju). Može se mnogo naučiti o japanskoj istoriji i običajima (bar sam ja dosta naučio, a ne mogu da kažem da ništa nisam znao pre toga, pošto me ta tematika interesuje). Pojavljuje se dosta istorijskih likova, a sam zaplet je strašno interestan i definitivno svaki ljubitelj samuraja ne bi smeo ovo da propusti.

Nemojte me razočarati i javite se da prodiskutujemo malo o ovom fantastičnom ostvarenju... :)

Roman od 4 dela o najvećem mačevalacu Japana Mijamoto Musašiju. Zasnovan na istorijskim činjenicama i može se reći detaljno opisan Musašijev život (mada je pisac pustio i mašti na volju). Može se mnogo naučiti o japanskoj istoriji i običajima (bar sam ja dosta naučio, a ne mogu da kažem da ništa nisam znao pre toga, pošto me ta tematika interesuje). Pojavljuje se dosta istorijskih likova, a sam zaplet je strašno interestan i definitivno svaki ljubitelj samuraja ne bi smeo ovo da propusti.

Nemojte me razočarati i javite se da prodiskutujemo malo o ovom fantastičnom ostvarenju... :)

Ja sam to citala, kada sam bila u vojsci. Imali smo tehniku upotrebe macevanja, pa mi je tadasnji instruktor to preporucio. Secam se da je bila prilicno obimna, a ja sam bila u srednjoj skoli u Japanu na razmeni ucenika i onda mi je bilo interesantno da procitam. Inace, taj moj instruktor se bavio svim mogucim macevalackim vestinama. Ne znam da li si cuo za Tomera Ora Maora Hatuela. On je njima bio instruktor. On je hteo i da ja pocnem da se takmicim, posto sam bila vesta sa macem, ali se ispostavilo da je bio ozenjen, pa nisam htela da se petljam u to.

Citao sam Musasija stvarno su dobre knjige ali nazalost nisam imao tu mogucnost da procitam i 4 deo iz razloga sto sam izgubio ranac sa knjigom.Zeleo bih da zamolim ako je neko iz beograda i ako je nasao ranac sa kosturskom lobanjom u Nemanjinoj ulici bio bih veoma zahvalan ako bi mi vratio posto sam knjigu uzeo iz biblioteke i velika me je sramota sto sam je izgubio takodje bih vas zamolio da se raspitate ako vam nije veliki problem.

Unapred hvala

Back