MUP Makedonije demantuje pokušaj ubistva Kurtija u Skoplju

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
66.030

MUP Makedonije demantuje pokušaj ubistva Kurtija u Skoplju​


1705928881-Tan2024-01-2212415573_6-750x500.jpg
Izvor: Vlada Republike Makedonije/Tanjug
Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije danas je povodom informaciju o pretnjama premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju tokom boravka u Skoplju navelo da nije bilo pokušaja ubistva.

Portparol MUP Toni Angelovski je u izjavi za Telegrafi Makedonija rekao da nije bilo pokušaja ubistva Kurtija i da je policijsko obezbeđenje Kurtiju određeno po pravilima i protokolima.
„Obaveštavamo vas da tokom posete premijera Kosova Aljbina Kurtija Skoplju nije bilo pokušaja ubistva. Što se tiče bezbednosti tokom posete premijera Kurtija, ona je organizovana po unapred određenim pravilima i bezbednosnim procenama“, rekao je Angelovski.
Javni servis Kosova preneo je da je Kurti tokom boravka u Skoplju bio pod strogim merama obezbeđenja, pošto je bilo informacija o pokušaju atentata na njega.

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da je tokom sastanka koji je imao sa sestrinskim partijama socijalista u Skoplju, dobio informacije o „brojniim pretnjama od pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu“, prenela je Radio-televizija Kosova (RTK) i dodaje da „postoje informacije o pokušaju atentata na Kurtija“.

https://n1info.rs/region/mup-severne-makedonije-demantuje-pokusaj-ubistva-kurtija-u-skoplju/

 

Back
Top