Multipla ličnost

Kada šizofreničar čuje glasove, on čuje tuđe glasove i vrlo često je svestan toga da nešto nije u redu...dakle, postoji ideja o tome da su ti glasovi nešto što ne bi trebalo da postoji. Kod osoba sa poremećajem ličnosti bukvalno postoje dve (ili više ličnosti) u jednoj osobi koje nisu svesne one druge, dakle nema preklapanja između ovih različitih ličnosti, jedna ličnosti ne čuje glasove one druge, osoba se samo prebacuje iz jedne ličnosti u drugu.

Kada šizofreničar čuje glasove, on čuje tuđe glasove i vrlo često je svestan toga da nešto nije u redu...dakle, postoji ideja o tome da su ti glasovi nešto što ne bi trebalo da postoji

Preporucujem koga zanima ova tema i ova tematika da odgleda oba ova filma, prvo sto su oba filma genijalna a drugo zato sto odlicno objasnjavaju ove stvari, i na kraju filmova dobicete ogromnu motivaciju da ovo izucavate i kopate po netu....UZ ovo mozete pogledati i film Donnie Darko isto genijani film, koji retko ko razume jer je SF, ali moze se gledati iz psiholoskog ugla da je Donnie tinejdzer koji se ne moze nositi sa problemima odraslih ovog sveta i onda dobija halucinacije od nekog ogromnog zeca iz pakla......

DID

Ko ne razume engleski neka mi javi da skinem filmic sa YT, editujem ga u video programima, snimim se na mikrofon i ubacim taj audio na klip tj da ga sinhronizujem, postavim na YD i dam vam ovde novi link!

Igraj se...izrazi svoju kreativnost..little boy..

E a voleo bih ovo da uradim, stvarno ali nemam vremena! Aimam brdo klipova, skupljam ih vec duze vreme kao i materijal samo kad bukne jedan dan 30 novih tema od mene! :zskace::zskace::zskace::zskace:

NE znam ni jedan dobar video editor program da zkinem a ne bih znao ni da u njemu radim...Glup sam u video produkciji i slabo stojim sa time....

Kad bi mi neko preporucio neki video editor onda bih i uradio...

Nisam bila tu..ali evo uvodni post je preveden kao što je neko tražio:

Disocijativni poremećaj identiteta je psihijatrijska dijagnoza koja opisuje stanje u kojem osoba pokazuje više odvojenih identiteta ili ličnosti (poznatih kao drugo ja ili drugi), svaka sa svojim uglom sagledavanja i interakcijom sa okolinom.U Internacionalnoj Statističkoj Klasifikacijji Bolesti i Problemima Vezanim sa Zdravlje ime dijagnoze je multipli poremećaj ličnosti. U oba terminološka sistema, dijagnoza zahtjeva da najmanje dvije ličnosti rutinski preuzimaju kontrolu nad ponašanjem individue uz istovremeno pridružen simptom gubitka sjećanja koji ne podrazumjeva običnu zaboravljivost; uz to, simptomi ne mogu da se pripišu efektima privremene upotrebe droga ili poremećaju opšteg zdravstvenog stanja. DID se manje sreće od ostalih disocijativnih poremećaja, pojavljuje se u otprilike 1% svih disocijativnih slučajeva, i veoma često je povezan sa drugom vrstom poremećaja.Postoji mnogo kontroverzi oko teme DID.Validnost DID kao medicinske dijagnoze je u pitanju, i neki istraživači sugestiraju da DID može postojati jedino kao neželjeni efekat lijekova. DID je mnogo češće dijagnostikovana u Sjevernoj Americi u odnosu na ostala područja u svijetu...

Back