Multinacionalno pitanje (problem) u Vojvodini

Mikowiny:
ha ha ha

tako je "partiota" sa velikim J
Zasto :confused:
Ja ovde nisam nikada primetila da neko pise patriJot(a,e,i) osim ponekih koji to cine namerno :roll:
Ne vidim nikakve probleme u Vojvodini, nego pokusaj vestackog stvaranja problema po vec poznatom scenariju. Valjda smo nesto do sada naucili. Sto neko gore rece, znaci pobiju se Madjar i Srbin zbog devojke, i eto "nacionalnog" problema. Nikome to ne idu u korist, najmanje ide u korist suzivota naroda razlicite vere, nacionalnosti i kulture.

Kohen:
Au, bre..................opet moram da kuckam :(

Na Kosovu su Shiptari bili vecinski narod-----------U Vojvodini su Madjari u manjini.......
Shiptari su skroz necivilizovana , plemenska zajednica-------------------Madjari nisu..................

Albanija je oduvek priznavala Kosovare, kao svoje sunarodnike..............
Madjarska je nedavno odbila da prizna dvojno drzavljanstvo Vojvodjanskim Madjarima

Koje su to slicnosti, koje se odigravaju danas u Vojvodini, a nekada su se odigravale na Kosovu??

p.s.

O CG i KiM, govorim , onako kako mislim da ce da se desi.........moje demokratsko pravo :)

Bolje da je tvoje demokratsko pravo nego da su zelje 8-)

Хвала богу сао је демократско право. Иначе, Не дешавају се проблеми у Војводини у свим местима. Већина проблема је баш у оним местима где цу већина Мађари. Мађари никада нису одустали од тога, ко није ишао тамо, гледао шта се дешава, тај не може знати какви су Мађари. Па и у рату 1941-1945 Мађари су били далеко већи крвници од Немаца. Опет кажем, ко не зна не може шричати о Војводини и Мађарима у Војводини. Иначе, у Војводини се каже Маџари. Зашто? Па сигурно не зато што су добри.

no_problem:
Хвала богу сао је демократско право. Иначе, Не дешавају се проблеми у Војводини у свим местима. Већина проблема је баш у оним местима где цу већина Мађари. Мађари никада нису одустали од тога, ко није ишао тамо, гледао шта се дешава, тај не може знати какви су Мађари. Па и у рату 1941-1945 Мађари су били далеко већи крвници од Немаца. Опет кажем, ко не зна не може шричати о Војводини и Мађарима у Војводини. Иначе, у Војводини се каже Маџари. Зашто? Па сигурно не зато што су добри.

Извини, али мислим да о Војводини углавном треба да говоре Војвођани или они који су бар неко време живели тамо. Овако делује стално као да неко одавде "пали ватру".........а то, признаћеш, није у реду.....

Ниша, о томе се и ради. Да српска блада улаже у аграр, као што не улаже, било би много боље. Уместо тога, нша влада улаже у прикључивање некој тамо ЕУ, која опет нема опстанка. За коју годину неће бити ЕУ. Зато и јесте добар програм СРС, који предвиђа улагање у аграр (за необавештене пољопривреду).

Nisha:
Madzari su arhaizam i nema to veze sa nekim posebnim znacenjem i smislom.Ako Srbija bude pametna,ko sto nece,jer ovaj Kostunica je potpuna pocacavio,Vojvodina ce biti naj bogatija i najprosperitetnija oblast u Srbiji.

Чак се не би могло рећи ни да је архаизам... него нека врста локализма јер Војвођани ретко употребљавају Ђ и често га замењују са Џ као што и чешће погрешно употребљавају Ч уместо Ћ... 8-)

Kaa:
Znam ali na pocetku teme ti spomenu kako neki s` tobom nisu hteli da pricaju na srpskom...sa mnom jesu,losem,ali jesu...

mislim da nije niko tvrdio da nisu hteli da pricaju, vec je bilo reci o prvom obracanju na madjarskom (ako sam dobro shvatio).
inace i ja sam tvrdio da su, uglavnom obracaju prvo madjarski (naveo cak i primere), da na javnim mestima i prodavnicama (u ustanove nisam imao potrebe da idem) uglavnom predju na srpski kada cuju da govoris srpski (sto bi, u principu /i na calu/ trebalo biti obrnuto :-( )
e, sad, ima i oniJeh koji tvrde da ne znaju srpski (a ja licno mislim da je to nemoguca misija, al' ajd' da im verujemo kad tako kazu.
i ja nisam imao nikada problema zbog srpskog (za razliku od kroaserije gde jesam :-( - al' nije to ta tema :-(

i fora je kod Madjara da su (bar ovi u mom kraju) mile lale, a "viknu ti" ga cim im okrenes ledja, za razliku od Srba u mom kraju koji te se napasu majke i o'ma znas na cemu si ;-)

snis:
i fora je kod Madjara da su (bar ovi u mom kraju) mile lale, a "viknu ti" ga cim im okrenes ledja, za razliku od Srba u mom kraju koji te se napasu majke i o'ma znas na cemu si ;-)

laughing.gif

Back