gost 36952
Elita
- Poruka
- 17.066
nisi citala temuPozdrav od obične i srećne

obicne su nesrecne, zavidljive i zlobne
valjda ovi eksperti bolje znaju ko je srecan, a ko se samo pravi
mi obicne nemamo pojma

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nisi citala temuPozdrav od obične i srećne
niko je ne osudjuje, naprotiv, na ovoj temi se glorifikuje takav zivotni stav i to bi bilo sasvim OK da se ne potcenjuju domestos domacice kojima je takav nacin zivota ono sto ih cini srecnim
btw ovde
imamo opoziciju povrsna lutka vs tupava zla domacica
kakva duhovna strana zene, to valjda uz zene ne ide![]()
Muskarac je zauzet trazenjem ljubavnice
O tome mozes vise saznati na drugoj temi!
Jutro mi je pametnije od večeri ,makar i kad bauljam mrahmurno...
Brankić nešto izreče da mrsimo i mašimo...Ok...Nako-nisam zalazio u analizu situacije,a ni likova...
Prvo likovi...
Pre svega da se razumemo:nema posebne i obične! To su uloge koje se ili glume ili odigravaju...Imitiranjem
majmunica,rase homosapiensice...Kao što neki muški pavijani glume gospodu,plemiće,mačoe,boeme i druge
karikature...
Ali pošto su žene tema,u toj priči,porodična žena (koja je svom pavijanu bila ili je posebna inače svadba šipak osim nekih
brakova iz interesa)pokušava da privoli svoju koleginicu ,usedelicu na poznanstvo s njenim rođakom (sa sela?) koji se sa fotke
ovoj ne sviđa...
Šta tu treba razjasniti? Zgražanje ostalih žaba nije interesantno,jer to su već zakoni čopora (ženki,šta je posebno opasno!)
Kakva je udata,a kakva neudata...
Udata može biti i ovakva i onakva,ali ja verujem u dobru nameru...Ne provodađiše se iz zle namere,već da se podeli nešto svoje sreće,zadovoljstva i sl...
Jesu kučke ljubomorne,na status posebno,ali sam sklon da verujem da je u pitanju,najpre,sažaljenje zbog nedostatka redovnog seksa...
Provodađisanje uvek nosi taj seksualni prefiks...
E, ali tu je u igri i Elektra...I kod jedne i kod druge,a kod udate i majčinski odnos prema suprugu (zamenjuje sopstvenu majku Električno)
Verovatno je Brankić na tu frojdovštinu mislila...
Neudata je u ulozi Elektre,verna ocu svom,birala,birala,pa možda i odustala...Stekla jače obrazovanje,veštinu doterivanja i liči na "posebnu"...
Ma i jeste,ali i ona udata,mada manje skockana i malo opuštenija intelektualno (pravo žensko,miriše na mleko,a gleda naizgled belo...).
Hmm...kako se tu svako može zajebati...Kako znaju biti lavice,pogotovu kad su deca ili i muž u pitanju...
Elem,"posebna" nikako da se reši Elektre,da je ,ustvari,prevaziđe nalaženjem "prave" ljubavi dostojne ili čak i više od svog oca...Uz to depra i narcizam
u samoći uznapreduju i sve češće zalupe i ona mala vrata na koja bi se neki lukavko mogao uvući u njen život...
Ova "obična" s druge strane ipak zna da ceni vrednosti svog domestos života jer ako ništa drugo-lapi si švacu i ćeraj...Ili i ne mora,nego voajerski ručka
kupus a šacuje meso...
Meso lepše za poje(p)sti,ali kupus zdraviji...
A pazi sad:ako se mancipicovala? Pa smuž trk vamo,trk tamo,briši ovo,čisti ono ili kao kod mene-svako svoj pribor za hranjenje pere čisti,a kuva,
pegla pere ko stigne-nema izležavanja? Pa još ako je oštrokonđa-je li onda "obićna" ili "posebna"?!
Uz to,dakako,kao filozof da napomenem (i upozorim!) na jedinstvenost svakog živog bića (da i bakterije i bićara Ranjeniče šta si pitao na jednoj temi!),
a nas ljudi, s artikulisanom donekle svešću,naročito,jer u svakom živom biću taj svemirski fenomen život ogleda seo Univerzum...
Jedinstvene ste sve do jedne drage (i manje drage) moje...
Ovde se ne govori o prednostima nekoga ko je poseban, i da li to ima prednosti zavisi od ugla gledanja .
Čak nije poenta da li je neka posebana sama ili ne, srećna ili ne, ima ih dosta koje su posebne a udate su i imaju porodicu, ovde se samo govori o tome da svako ima pravo da bira svoj život i time što za nekoga nešto nije merilo uspeha ne treba da se smatra kao nesrećan, neostvaren, izvrgnut ruglu.
Realno pričamo o poštenju i prema sebi i prema drugima.
I dolazimo do pitanja da li je neka žena posebna upravo zato što joj je moral (ne poistovećujem sa promiskutetom), stav i ličnost na visokom nivou, a da neka ko to nema ima pravo da je upravo zbog toga svrsta u odredjene negativne kontekste.
I to ne važi samo za žene već za sve.
ok ali neka mi neko objasni ja nisam preterano bistar, stvaarno neznam šta to one vide u tim arapima
ok mnogi naši momci su nesigurni, šonje, štatiznam šta sve ne, ali valjda ima nešto kasvetno da se odabere, valjda nije dotle došlo
ili bi jednostavno nekakvu egzotiku
Ona je običnog izgleda.
Nije izazovna i nikada je ne bi primetili na ulici.
Dok muti fil za tortu njeno troje dece igraju se ispred televizora
Njen muž drema na kauču, on je dobar čovek, brižan i ružan.
To je sve što je htela od života.
To i siguran posao, da doprinosi kućnom budžetu, da joj niko nikada ne prigovori da je lenja.
Njena koleginica je prelepa ali sama.
Živi sama u stanu prepunom slika, cveća, knjiga i eklektički odabranog nameštaja.
Oduvek je svesna svog izgleda i toga da odudara od ostalih žena.
Gđa Neprimetna želi da joj pomogne i pokazuje joj sliku svog daljeg rođaka na fejsu.
„Jao ne znam..nije mi uopšte lep “ kaže lepa koleginica.
„Ma što mora bre da ti bude lep !“, kaže Ona „eno ga i onaj moj je ružan pa šta mu fali ..“
Gđa Neprimetna kasnije odlazi kod drugih koleginica, koje su takođe obične i neprimetne kao i ona, ispriča im šta se desilo i onda sve kolutaju očima uz komentare „ ma šta je ona umislila ko je ona ? “
Da li se obične žene ikad pomire sa činjenicom da nisu posebne?
Zašto obične i neprimetne žene imaju večiti pik na one žene koje zrače, izazivaju osmehe i želju?
Da li bi Gđa Neprimetna ponudila drugačiju sliku Gđici Posebnoj, da je njen muž lepotan, a ne dobri debeli mrmot.
Da li bi u drugim okolnostima, da je Gđa Neprimetna npr upravnica ženskog zatvora, Gđica Posebna imala tretman kao i sve ostale zatvorenice ?