Mudrosti....

Realnost zavisi od nacina na koji dozivljavamo sebe i svet oko sebe.Objektivna stvarnost, sama po sebi, ne postoji u koliko se oko nje ne dogovore pojedinci i pristanu na konvenciju.

Šolja čaja
Nan-ina, japanskog učitelja zena, jednog dana je posetio profesor univerziteta koji je želeo nešto više da zna o zenu.
Nan- in je poslužio čaj. Napunio je šolju svome gostu ali nije stao nego je nastavio da sipa i dalje čaj. Profesor je najpre posmatrao kao se čaj preliva ali nije dugo izdržao već je pitao zašto to radi... šolja je bila puna...prepuna...
"Kao i ova šolja tako i ti, pun si svojih ubeđenja i pretpostavki, reče učitelj...kako mogu da ti objasnim zen ako prethodno nisi ispraznio svoju šolju?"

Meseceva_kci:
Kad jednoj ljubavi dođe kraj slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu, a pametni su je već odavno rezervisali.

Oscar Wilde

heh, davno sam prochitala ovo... interesantno je, mada bash ne vjerujem u to. u ljubavi pamet ima vrlo malo udjela... sve se deshava spontano. sumnjam da ikome stvarno zaljubljenom rezerva pada na pamet... jer onda u tome nema ljepote...

ali, svejedno, zanimljiva misao :wink: .

Lanfear:
Meseceva_kci:
Kad jednoj ljubavi dođe kraj slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu, a pametni su je već odavno rezervisali.

Oscar Wilde

heh, davno sam prochitala ovo... interesantno je, mada bash ne vjerujem u to. u ljubavi pamet ima vrlo malo udjela... sve se deshava spontano. sumnjam da ikome stvarno zaljubljenom rezerva pada na pamet... jer onda u tome nema ljepote...

ali, svejedno, zanimljiva misao :wink: .

Ni ja ne vjerujem, ali mi se uchinilo zanimljivim :wink:

Chovjek je usamljen i medju ljudima.

Sushtina je ochima nevidljiva.

-Antoan de Sent Egziperi,"Mali princ"

Vecina ljudi slichna je listu koji opada,leluja se i vrti u vazduhu i u kovitlacu pada na zemlju.Drugi, ali malobrojni, su kao zvijezde, krecu se utvrdjenom putanjom, do njih ne dopiru nikakvi vetrovi, oni u sebi nose svoj zakon i svoj put.

Hermann Hesse, "Sidartha"

Back