Mudrosti....

Ако се деси несто лоше, пијеш да заборавиш; ако се деси нешто лепо, пијеш да прославиш; а ако се ништа не дешава, пијеш да би се нешто дешавало.:wink:

"dosao covek kod zen svestenika trazeci da ga ovaj nauci zen. svestenik ga ponudi cajem i on prihvati.
kada je poceo da mu sipa caj nije se zaustavio cak i kad je iz solje pocelo prelivati. HEJ STA TO RADIS?!? uzviknu covek,a svestenik mu rece: isti si kao i ova solja.dok iz nje nepopijes u nju nista vise nemoze stati. pun si svojih misljenja i ubedjenja,pa dok se njih neoslobodis ne mogu te nicemu nauciti.

*zen - istocnjacka filozofija*

E, sad ću da vam ispričam priču, nemoj da bi mi neko rekao da sam opširna...:lol:
Dakle...

Devojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma.
Budući da je trebala dugo da čeka, odlučila je da kupi knjigu da bi joj vreme brže prošlo.
Kupila je knjigu i kutiju keksa.
Sela je u VIP čekaonicu da je niko nebi uznemiravao.
Pored nje je bila stolica sa keksom, a sa druge strane jedan gospodin je čitao novine.
Kad je ona počela da uzima keks i gospodin je uzeo jedan.

Naravno, ona se šokirala, ali ništa nije rekla i nastavila je da čita knjigu.
U sebi je pomislila: «Ma gledaj ti ovo! Da imam samo malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila po ruci...»
Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, čovek pored nje, ne obazirući se ni na šta, je uzimao isto tako jedan.

Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u kutiji i devojka pomisli: «Baš me zanima šta će sad uraditi!?».
Čovek uze poslednji i podeli ga na dvoje!
»Ovo je zaista previše!» šokirana, uze svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice.
Kada se malo povratila, kad ju je prošla ljutnja, sela je na mesto gde nije bilo nikoga da bi izbegla neke druge neprijatne događaje.

Zatvori knjigu i otvori torbu da je ubaci....................... u tom trenutku ugleda kutiju keksa još uvek netaknutu.
Postide se kao kradljivac i tek tada shvati da je keks, isti kao njen, bio od gospodina koji je sedeo pored nje, ali koji je, bez šokiranja, nervoze ili prepotencije, podelio i svoj poslednji komad sa njom, totalno suprotno od nje, koja se čak osećala povređenom.

ZAKLJUČAK:

Koliko puta u našem životu ćemo, ili – smo, pojeli tuđi keks, a da to nikad nećemo ili nismo ni saznali?
Pre nego sto dođes do brzopletog zaključka i pre nego što u startu odreaguješ ljutito ili drsko, pre nego što ti padne mrak na oči, pokušaj da sa pa
žnjom gledaš detalje, vrlo često situacija nije onakva kako nam izgleda na prvi pogled.

Back