Mudrosti....

jurodivi:
odapeta strela,nikad se ne vraca...:p ;)

Jel to nešto na moj račun... Što se mene tiče, onom predhodnom
mudrošću nisam mislila ni na koga posebno, a evo da bih dokazala
da nisam zlurada, evo jedna mudrost o umetnosti:

Čovek čoveku daje svoje misli sa rečju, a s umetnošću ljudi jedan
drugom predaju osećanja.

John Milton: Let me give you a little inside information about God. God likes to watch. He's a prankster. Think about it. He gives man instincts. He gives you this extraordinary gift, and then what does He do, I swear for His own amusement, his own private, cosmic gag reel, He sets the rules in opposition. It's the goof of all time. Look but don't touch. Touch, but don't taste. Taste, don't swallow. Ahaha. And while you're jumpin' from one foot to the next, what is he doing? He's laughin' His sick, fuckin' ass off. He's a tight-ass. He's a sadist. He's an absentee landlord. Worship that? Never.

(Iz filma "Djavolji advokat")

Shag Ivory:
John Milton: Let me give you a little inside information about God. God likes to watch. He's a prankster. Think about it. He gives man instincts. He gives you this extraordinary gift, and then what does He do, I swear for His own amusement, his own private, cosmic gag reel, He sets the rules in opposition. It's the goof of all time. Look but don't touch. Touch, but don't taste. Taste, don't swallow. Ahaha. And while you're jumpin' from one foot to the next, what is he doing? He's laughin' His sick, fuckin' ass off. He's a tight-ass. He's a sadist. He's an absentee landlord. Worship that? Never.

Jesi li video coveka koji misli da je mudar?vise ima nadanja od bezumnoga ,nego od njega!

SOLOMUN gl.26,12.

Shag Ivory:

Moj omiljeni deo iz Djavola!
I sama sam ga postovala jednom.
Shag, opet si me kupila! :wink:

"Covjek boljem od sebe nikad ne oprasta!"

Ljubav je stvar osjecaja, a ne volje. Ne mogu voliti zato sto hocu,jos manje zato sto moram. Stoga je ljubav najveca glupost.

Nije svako veseo kad se smeje , jer sunce uvek sja ali uvjek ne greje.

To sto svaka ljubav u sebi nosi duboku tragicnost nije razlog da se ne voli.

Prije nego spoznaš tko si i kamo ideš, moraš spoznati odakle dolaziš.

Ljudski um je ogranicen na ono sto je vidio i cuo, a ludilo je jedino bezgranicno i slobodno od svih ledenih zakona svijesti i saznanja.

... Svi ljudi vide stvari skoro podjednako, a samo ludaci imaju svoja licna misljenja...

Covjek razdrazen i ljut, jeste stvarno lud i glup; jer strast zaludjuje i zaglupljuje, oduzimajuci covjeku moc humanosti i moc spokojnog razmisljanja. Samo covjek miran, izgleda gospodarem i sebe i drugih, dostojanstven i ponosit...

Hrabri ljudi nikad nisu svrepi, a svirepi ljudi nikad nisu bili heroji...

Za mudru osobu cijeli je svjet učitelj a za budalu je cjeli univerzum pun neprijatelja."

Zavezan okovima mržnje, onaj koji traži svoju sreću zadavanjem boli drugima, nikada nije oslobođen mržnje."  

Stvari ne vidimo kakve jesu nego ih vidimo kakvi smo mi."

Najbolje što možeš činiti je dobro činiti i pustiti neka vrapci cvrkuću. 

Kada covek dodje do toga da veruje da ce mu se ono sto ne zeli desiti, a ono sto zeli nikad nece ostvariti, onda je zaista dosao u stanje beznadja.

Neprijateljima treba neprekidno opraštati, jer je to upravo ono što ih najviše ljuti.

Ko hoće nešto da učini, nađe način, ko neće ništa da učini, nađe opravdanje.

Bes je strah. Svaki besan covjek strahuje da nesto ne izgubi.

divlja u srcu:
Moj omiljeni deo iz Djavola!
I sama sam ga postovala jednom.
Shag, opet si me kupila! :wink:
Tnx dear... Ti si mene jos odavno.. :)

Evo jos jednog divnog citata iz istog filma:

John Milton: A woman's shoulders are the front lines of her mystique, and her neck, if she's alive, has all the mystery of a border town. A no-man's land in that battle between the mind and the body.

Back