Mudrosti....

Ja sam onaj koji mora da umre kad dođe vreme za umiranje i zato me pustite da živim onako kako želim.
Džimi Hendriks
(1942-1970)

Ono što je prošlo više ne postoji, ono što će biti još nije došlo. Pa šta onda postoji? Samo ona tačka u kojoj se sastaju prošlo i buduće. Eto, u toj tački je sav naš život.
Lav Nikolajevič Tolstoj

7611754_adaa1a7cac.jpg

A on je prichao i prichao... i danas pricha kroz prirodu, kroz kolektivno nesvesno, kroz nas, jer, Njega ima u svakome, jer, svako je kroz njega a on je bio obichan chovek koji je dozvolio da mu pre svega razum bude vodjen srcem [a ne obratno], koji je shvatio, On - Vezivaoc Demona, Maitreya velichanstveni, sagledao je zivot sam i zagrlio njegovu svrhu, sam, bez ichije pomoci, da bi kasnije On pokushavao da probudi ljude, da im pokaze svet van Maye, da ih prosvetli...
A od ovog velikog ucitelja mnogi uchishe i pratishe osmostruku stazu...
Zivot je stvarno patnja. Dokaze imamo svuda oko sebe. Ljudi se ponashaju kao najgori virus, kao tumor koji jede planetu, kao izvor bola, tuge i ostalog. U XX veku [a verovatno i u celokupnoj istoriji do tada] se samo dva dana nije ratovalo... Kuda to idemo?
Umesto ljubavi i poshtovanja smo prizvali zlobu, pakost i tashtinu...
Umesto zajednishtva, izabrali smo vlast...
Umesto buducnosti, izabrali smo sadashnjost.
Jasno je da nema perspektive ukoliko ljudska svest ne evoluira na bolje u shto kracem vremenskom periodu!!!

Back