Mudrost što život znači

Ovo je ono što uvek govorim..samo je Rumi daleko umniji od mene
i složio je ovu filozofiju u kratku misao..
45a4a550d7735679899fbb0271affec5-jpg.619231

Znam jedno, da smo svi rođeni kao umetnici samo nismo toga svesni.Svaki poduhvat
svako delo, može to biti kuvanje,pravljenje hleba,neki građevinski posao ili bilo šta..
sve je to kreativnost i stvaranje.Cenite sebe kao umetnika,jer UMETI nešto,to je
prava umetnost..ona iskonska, prava..

b1f4ddb0d290a3827cad66c208641566.jpg

Terence McKenna
Terence Kemp McKenna (16. novembra 1946 - 3. aprila 2000) bio je američki pisac,
filozof i etnobotaničar, koji je zagovarao puteve šamanizma i upotrebu halucinogenih
supstanci (prvenstveno psihodelika na biljnoj bazi) kao sredstva za povećanje mnogih
oblika ljudske svesti. Njegove ideje se često vrte oko njegove teorije novina o univerzumu.

Bio je vrhunski intelektualac,pratila sam jedno vreme njegov rad..ali prerano je umro
istražujući mogućnosti ljudskog uma na rizičan način.

1627542720196.png

– Nemam povjerenja u usavršavanje ljudi. Mislim da ljudski napor neće imati znatan uticaj na čovječanstvo. Čovjek je sada samo više aktivan- ne više srećan – niti više pametan nego što je bio prije 6.000 godina.

– Oni koji sanjaju danju svjesni su mnogih stvari koje će pobjeći onima koji sanjaju samo noću.

– Ljepota bilo koje vrste, u svom vrhovnom razvoju, uvijek uzbuđuje osjetljivu dušu do suza.

– Granice kojima dijelimo život i smrt u najboljem su slučaju sjenovite i nejasne. Ko će reći gdje jedna završava, a gdje druga počinje?

– Najstrašnija su ona čudovišta koja se šunjaju u našim dušama.

– Vjeruj u polovinu onog što vidiš, i ništa od onog što čuješ.

Edgar Alan Po

Back