Mudrolije - saveti

Nadji vremena da budes ljubazan-to je put do srece.Nadji vremena da sanjas-to je put do zvezda.Nadji vremena da volis i da budes voljen-to je privilegija bogova.Nadji vremena da se osvrnes oko sebe-dan je previse kratak da se bude sebican.Nadji vremena da se smejes-to je muzika za dusu.

2arOgQ7.png

Stari ljudi kod nas vele, da nikako ne vredi, da se bira pogresan nacin ka uspehu...
To su mi starci mudri govorili dok sam jos bio na pravom putu.
Secam se dobro. Prepricavali su mi da se nadje onako kako se pronalazi, da se ne trazi vec da se nalazi.
Da ne biramo puteve, vec izreke.
Ono sto hoces to i nadjes. Mora se biti uporan i prvi milion eura vec ce doci.

Nije vazno koliko mislis da si jak, vec je vaznije da postanes nepobediv, jer uvek od jceg ima jaci, i uvek od slabijeg ima slabiji.
I uvek od dobrog moze bolje, i uvek od goreg moze gore.
Nista nije perfektno a da ne moze perfektnije, i nista uzas a da ne moze uzasnije.
I nista nije brze od jos brzeg, i nista nije sporije od jos sporijeg.
Nista nije teze a da ne moze teze, nista nije lakse a da ne moze jos lakse.
I nista nije prazno a da ne moze praznije, a da ne moze punije pre nego sto je bilo puno.

Nista nije od mene a da ne moze dalje, i nista nije do tebe a da ne moze jos dalje.

Uvek moze jos.
Ali nikad stop.
Moras biti jaci od jaceg...
A to se moj prijatelju naziva pobeda. Od toga nema jaceg. :-)

Poslednja izmena:
Jednu malu devojcicu cesto su slali u podrum po krompir koji je trebalo pripremiti za veceru. Jednog dana dok je birala krompir, sisao je i njen otac u podrum
"Sta to radis?" - upitao je.
"Pokusavam da nadjem najsitnije krompire koje cemo iskoristiti za veceras. Krupnije i bolje krompire iskoristicemo kasnije."
Otac se smesio dok je iz njene ruke uzimao sud i sitan krompir izrucio nartag na gomilu.
"Ako tako postupas uvek cemo jesti samo sitan krompir. Izaberi najveci, najbolji krompir za danas, pa cemo uvek jesti najbolji krompir!"
Ono sto najbolje mozemo da ucinimo svojim bliznjima ne treba da cuvamo za neko buduce vreme. Ta buduca prilika mozda nikada nece doci. Ako se trudimo da sada zivimo najboljim zivotom i sada budemo ljudi dobre volje, onda nije potrebno da brinemo o tome da li cemo biti takvi i u buducnosti.
Izaberite sada samo ono sto je najbolje i uvek najbolje.

:lol:
jednog dana poslala je mama devojcicu u podrum po krastavac... devojka se nije vracala neko vreme, pa je majka sisla u podrum da izvidi situaciju. vec na vratima podruma je ustuknula, jer je videla cerku kako sa gigantskim krastavcem, verovatno genetski modifikovanim, zavaljena u staru, prasnjavu sofu, dribla djanu sve u sesnaest...
- "pa dobro dete, aj mogu da razumem i godine i pubertet, ali zar bas najveci krastavac (sa onim najvecim mogucim bradavicama po njemu)"
-"nemoj me majko karati! otac me je poucio neki dan da uzimam sve i odmah, da ne hajem za sutra..."
majka se samo nasmejala i shvatila koliko je dete u pravu...

Ovde je postalo dosadno

mimimi mimimi

:cool:

zato sto moras biti open-minded, primenjivati varijacije zeleti, zahtevati bolje, vise!

Back