Mudrolije - saveti

benjamin-west-die-hoehle-der-verzweifelung-117878.jpg

"U svojoj duši imam prijatelja koji me bodri kada vreme na me svali nesreće, i koji me teši kada se nagomilaju životne nedaće. Jer, ko nije prijatelj svojoj duši, neprijatelj je drugima; ko u svojoj duši ne vidi sabesednika, umire u očajanju, jer život izvire iz čovekove unutrašnjosti, a ne dolazi iz onoga što ga okružuje."
Kahlil Gibran

When the child was a child, it walked with its arms swinging. It wanted the stream to be a river, the river a torrent, and this puddle to be the sea.
When the child was a child, it didn't know it was a child. Everything was full of life, and all life was one.
When the child was a child, it had no opinion about anything, no habits.

Svaki novo ustajanje je i novi početak...
Znam, toliko je stvari koje se vrte ono nas i zbog kojih bi mogli neprestano biti pognute glave...sa licem natopljenim suzama i odani samoći, tišini...daleko od svih...no treba se zapitati samo: Koliko to života imam? Jedan, samo jedan život...koji nam nudi da izaberemo onu svijetliju, ljepšu i bolju stranu. U svakom srcu postoji neki razlog zbog koga vrijedi ići dalje, boriti se te ustrajati u onome što nas trenutno vuče prema dolje...Ljubav je jača od svega, ljubav prema samome sebi i onome koji nas ljubi...Prijatelji moji dragi...mnogi od nas nisu svjesni koliko je vrijedno i koliki je dar uopće moći sada u ovom trenutku vidjeti nebo, ptice, drage nam ljude...čuti nečiji smijeh, osjetiti radost, pokloniti sebe sadašnjosti...
Zato vjerujmo u bolje sutra i znajmo da Bog nije zaboravio na nas...Hvala Mu na svemu, imam sve što mi treba.

Непознати аутор са подписом - АНА

11012827_328656247331028_70611927475796949_n.jpg

Wonder had gone away, and he had forgotten that all life is only a set of pictures in the brain, among which there is no difference betwixt those born of real things and those born of inward dreamings, and no cause to value the one above the other.

Sexual attraction is confusing, maddening, euphoric, even dangerous. It drives people to extreme behavior, even unspeakable crimes.
The beating pulse, the sweating palms, the rise of chemicals in the brain are the symptoms of a much deeper, more mysterious affliction.
The mechanism that chooses and controls the objects of sexual desire can only be found in the heart of the unexplained.

Back