Mudrolije - saveti

"Strah od reci, jer odavno je nasa svaka pogresna. Bol u kostima, kad ljubav kao bolest telo napusta. I ne znam ko si ti, i ne znam ko sam ja u postelji od leda, zabole dodiri, jer srce novoj lazi blizu ne da. Nikad nije bilo teze s usana da sidje volim te. Strah od dodira, jer kao led si kad te dotaknem kroz san. Laz na usnama... A tvoje ime vise i ne izgovaram. " ♥

116neon.jpg

Човек је стао на метро станицу у Вашингтону и почео да свира виолину. Било је хладно Јануарско јутро. Одсвирао је 6 Бахових комада за око 45 минута.

Током тог времена с озбизиром на гужву израчунато је да је прошло 1100 људи кроз станицу и већина је ишла на посао.

Три минуте су прошле и један човек је прошао, приметио музичара погледао га пар секунди и наставио својим путем.

Минуту касније, виолиниста је добио свој први долар, жена га је бацила без стајања и наставила да хода.

Особа која је обратила највише пажње је био трогодишњи дечак. Мајка га је водила у журби али је дете стало и гледало виолинисту. На крају га је мајка повукла јако и дете је наставило да хода иако окренуте главе према музичару.
То се поновило још неколико пута али су родитељи сваки пут повукли децу и наставили у журби.

У 45 минута колико је музичар свирао само 6 људи је стало на кратко. 20ак њих му је дало новац али наставило одмах ходати. Скупио је 32 долара.

када је престао свирати и настала је тишина нико то није приметио. Нико није пљескао.

Нико то није знао али виолиниста је био Јосхуа Белл, један од најталентираних музичара на свету.

Свирао је најбоља светска музичка дела на виолини вредној 3.5 милиона долара.

Два дана пре свирања у метроу Јосхуа Белл је наступао у Бостонском театру где су улазнице коштале преко 100 долара.

Ово је истинита прича. Тајни наступ Јосхуе Белла у метроу организовао је Вашингтон пост у склопу свог екcперимента о примећивању, журби и приоритетима људи.

Један од могућих закључака из ове приче је:
Ако немамо тренутак да застанемо и послушамо једног од најбољих музичара на свету који свира најбољу музичка дела икад написана, колико још других ствари пропуштамо?

Seks je jedina misao onima koji ga nemaju, i dosadna vlazna stvar onima koji ga precesto koriste.
A umerenost i seks ne idu zajedno.
Procitah nedavno veliku misao: "ebesh seks pre koga moras da se tusiras, i posle koga ne moras da se tusiras"

Ovaj post nije dobio reputaciju.
Normalno.

ako pustate lj-s-muzika stranu sebi, kao listu, onda bolje mozda da otvarate u posebnom prozoru, onako ko da ste 10 otvorili odjednom. to svi znaju ali meni se uvek kochi ako to uradim mislim, da je gore. onako, malo mi se razgovara.

Back