Mudre misli, izreke i citati

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Večernji sutoni govoriće ti o Smrti, a tišine o Zaboravu. A ti ćeš odgovoriti sutonima i tišinama: "Ima nešto što ne umire za ljudsko srce, a to je nerasudna ali nenadmašna vera u nerealno i nemogućno. I ima nešto što stoji iznad sudbine čoveka, a to je Ljubav koja je, kao i Smrt, uvek slepa moć prirode, a ne cilj čovečje sreće ili nesreće."

Jovan Dučić - Stari zapis

Koliko god bili čvrsti, odlučni i tvrdoglavi, teško je pred milinom ženskih bedara ne popustiti. - (m.m.)

13775882731377588316l.jpg

"Molila bih sve ljude da pomognu da dođemo do normalnog ideala tela. Svi kažu kako vole nekoga s normalnim telom, ali ja ne smatram da spadam u tu kategoriju, iako vežbam pilates i jedem kako treba. Jer sad su svi ispodprosečne težine, pa kad neko ima normalnu kilažu - kažu da ima obline. Što je ludost! Ne osećam se debelo."

(Dženifer Lorens)

"Sve mi se dogodilo kad je i trebalo. U početku sam živela u apartmanu s pacovima i zarekla sam se da to ne sme dugo trajati. Prolila sam krv, suze i znoj za karijeru koju danas imam. Lako je gledati sa strane. Ali ja sam znala da moram brzo da uspem, kako se ne bih ponovo vraćala na staro."

(Dženifer Lorens)

"Zanima me samo besmislica, samo ono sto bukvalno nema nikakvog smisla.
Zanima me iskljucivo ruzna strana zivota. Herojstvo, patos, neustrasivost, cojstvo, higijena, moral, patetika i hazard mrski su mi i kao rijeci i kao osjecanja.

Ali potpuno razumijem i uvazavam: zanos i ushicenje, nadahnuce i ocaj, strast i uzdrzanost, raspustnost i cednost, tugu i nesrecu, radost i smijeh."

Danil Harms, 31. oktobar 1937.

Meni se naš srpski mentalitet i naša civilizacija baš sviđa, ako ni zbog čega drugog ono radi prirodne iskrenosti i prostodušnost pa čak i naivnosti i kad se volimo i kad se mrzimo i kad se mirimo i kad ratujemo. Kod naroda kome pripadam nema ništa izveštačeno i neiskreno. A pojedinci, kao i svuda ima nas svakakvih pod kapom nebeskom. - (m.m.)

narodna-nosnja.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back