mucnina, malaksalost, naduvenost stomaka, znojenje

Mirko BGD

Zainteresovan član
Poruka
367
pozz
nisam siguran da li sam postavio slicnu temu vec, ali se nadam da nisam
u poslednjih par godina imam simptome navetene iz naslova. Mucnine, tresenje ruku, osecaj malaksalosti u kolenima, preznojavanje hladnog tela itd

radio sam krvnu sliku i svi rezultati su odlicni [da kucnem u drvo]

ima li neko ideju sta je po sredi?

evo upravo sad mi je toliko lose da mi se cini da hocju da crknem... i gubim se, kao da sam preumoran...

pritisak izmerim u takvim situacijama i zna da bude vrlo visok cak do 180 gornji a donji do 130. recimo veceras je bio 150 sa 100 puls ubrzan. e sad ne znam da li je mucnina nastala zbog pritiska, ili je mucnina izazvala pritasak...

edit:

evo sad sam skuvao sebi caj od nane, valjda ce mi biti malo lakse, prem da mi je prozor sirom otvoren

pritisak izmerim u takvim situacijama i zna da bude vrlo visok cak do 180 gornji a donji do 130. recimo veceras je bio 150 sa 100 puls ubrzan. e sad ne znam da li je mucnina nastala zbog pritiska, ili je mucnina izazvala pritasak...

edit:

evo sad sam skuvao sebi caj od nane, valjda ce mi biti malo lakse, prem da mi je prozor sirom otvoren

E to 180/130 je mnogo...kakav caj od nane, treba ti nesto protiv hipertenzije...
Naravno, ponavljam, najbolje je da sto pre odes kod kardiologa, a mozda i do urologa (nefrologa), to ce ti kardilog vec reci (takve oscilacije krvnog pritiska mogu da se jave usled problema sa bubrezima).

Poslednja izmena od moderatora:
ma bio sam, vadio krv i sve super..

To sto ti je krvna slika u redu nema veze sa visokim pritiskom, javi se kardiologu, EKG, UZ srca, kompletna istorija bolesti, pa onda dalje. Ako se iskljuce telesna oboljenja onda kod psihijatra da ti spusta stres. Svakako sa pritiskom 180/130 moras imati navedene tegobe (stanje se zove hipertenzivna kriza). Ne uzimaj lekove na svoju ruku, posebno ne po preporuci laika jer su mnogi lekovi za smanjenje pritiska izbaceni iz upotrebe i zamenjeni novim, delotvornijim a manje toksicnim i manje stetnim. Neophodno je da se sto pre javis kardiologu, a ako on oceni da nemas somatskih razloga za povisen pritisak, onda psihijatru.

uf lekara se uzasno plasim... detinjstvo su mi zagorcali... anyway, EKG sam takodje nedavno radio [bas zbog povisenog pritiska] i sve je ok, takodje sam pregledao i ocno dno i tu je sve savrseno, znaci ostaje mi da vidim samo jos bubrege na ultra zvuku...

edit:

ovaj caj mi je malo pomogao
trenutni pritisak mi je 144/80 da cini mi se da mi je uvek samo visok gornji pritisak a donji je skoro uvek tu negde oko normale ili malo povisen...

Poslednja izmena:

Back