MSI problem

• Začetnik teme Začetnik teme MSI problem
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
M

MSI problem

Gost
Evo ovako...kupio sam MSI Mega Stick 128 MB. Radi odlicno. Medjutim, kako ga ubodem na USB port (probao sam na sva cetiri koliko ih imam) - blokira mi ceo komp! Jedva uspem da pokrenem ikonicu "Safely remove hardver", ne bih da ga jednostavno iscupam iz USB-a. Komp (Win XP, BTW) ga zaustavlja jedno dobrih 3-4 minuta. Za to vreme, kako ga ubodem na USB, na displeju MSI-a se pojavi nota koja ide iz slicice USB-a ka kompjuteru (ko ima MSI znace koje slicice, koja nota i sl.). Nema sanse da bilo sta od sadrzaja sa USB-a izmenim. Inace, MSI mi radi na 5 drugih kompova kao sat. Znaci nesto je do mog USB, USB root hub-a ili neceg slicnog. Ima li neko ideju sta bih mogao da uradim? Puno vam hvala unapred.

Probaj da instaliras WinXP SP1 jer bez SP1 nemozes da instaliras USB 2.0 naravno na plocama koje podrzavaju USB 2.0.A ako na ploci ima USB 1.0 onda pokusaj da reinstaliras drajvere ili pronadji nove updejtove na netu.

Ako ono gore ne upali, a imas Intel-ovu plocu, OBAVEZNO skini poslednji chipset driver boundle pack sa njihovog sajta (ili pogledaj da ih mozda nemas na CD-u uz pocu)... Bez toga je kompjuter kao hendikepiran sa novijim hardverom koji koristi kontrolere.

Meni recimo MSI BToes nije radio (tj. radio je ali jeo 80% procesorskog vremena) dok ih nisam instalirao... sad pri aktivnom prenosu jede tek 1%...

Hvala na savetima ljudi. Otisao sam na forum na MSI homepage-u i tamo nasao 5 verzija zasto nece da radi (nisam jedini). U svakom slucaju, resenje je do jaja jednostavno: ukljuci MSI tek nakon sto ga ubodes u USB. Uputstvo kaze malo drugacije, ali ovaj trik nema sanse da omane. Ako neki vlasnik MSI Mega stick-1 cita ovo nek obavezno proba. Poz.

Kod mene radi kao sat, odushevljen sam tim chudom tehnologije, samo mi je krivo sto ga nisam sad kupio jer bih mogao onaj od 256mb, veoma je korisno i preporucio bih svima da umesto skupih mob telefona kupe neki jeftiniji i da odvoje 70e za flajkicu, jer je ultra korisno...ako neko ima vise kinte neka uzme iriver ili sl. mada i megastick je sasvim ok!
MP3 OKO VRATA, STIPU UNDERWORLD, SEDI NA MOUNTAIN BIKE I IGRAJ NEED 4 SPEED GRADOM!

Back