Mrznja

Grof je postavio teška pitanja.
Ubiti neprijatelja u ratu, u borbi, nebih baš sveo pod ubistvo.
Teroristi su najčešće verski zadojeni,
posebno islam - idu i Dženazu.

Za mene je mnogo veći ratni zločin
kaubojsko uvodjenje demokratije.

Ubistvo je ubistvo....
sta ima veze okvir i zasto

Da, mrzim, ne ponosim se mnogo time, nije ni zbog kompleksa, nije ni zbog necega sto ne poznajem, mrzim zato sto su mi naneli zlo, zato sto su mi unistili nesto sto nisu smeli, zato sto ljudi nemaju problem sa tim da nanose zlo drugima bez i da razmisljaju o tome, zato i mrzim neke ljude.

Da, mrzim, ne ponosim se mnogo time, nije ni zbog kompleksa, nije ni zbog necega sto ne poznajem, mrzim zato sto su mi naneli zlo, zato sto su mi unistili nesto sto nisu smeli, zato sto ljudi nemaju problem sa tim da nanose zlo drugima bez i da razmisljaju o tome, zato i mrzim neke ljude.

Ne treba da ikoga mrzis mrznjom sebi naudjujes...

A ko je zlo ucinio snosice posledice.

Nemas nista od toga sto mrzis nekoga.

Osim sto naudjujes sebi

Ne treba da ikoga mrzis mrznjom sebi naudjujes...

A ko je zlo ucinio snosice posledice.

Nemas nista od toga sto mrzis nekoga.

Osim sto naudjujes sebi

Ne verujem u to neko snosenje posledica... I znam da time naudim sebi najvise, ali mrznja je isto kao i ljubav, to jednostavno ne biras...

Kako pocinje mrznja?
Steknes poverenje u nekoga,mislis tu je da ti da podrsku,da ti pomogne....a samo ceka momenat da te povredi,da te unazadi i da ono sto je receno u poverenju iskoristi protiv tebe na najgori moguci nacin,koprcas se,pokusavas da pobegnes od tog osecaja nemoci,nemogucnosti da se odbranis,nemas kome da se obratis,nemoc,bes...polako se taloze,taloze i pocnes da mrzis tu osobu,a kad ta ista osoba pocne da prica o ljubavi i toleranciji,bogu,mislis ubila bi je koliko je mrznja jaka,pocnes da stices nepoverenje u druge ljude i pokusavas da ih ne gledas na isti nacin kao tu osobu koju mrzis,podizes zid da te opet ne povrede bivas sam zbog toga i jos vise je mrzis,dok se jednog dana ne otreznis i shvatis koliko je mrznja destruktivna i koliko utice na tvoj drustveni zivot,pocnes da izlazis,da se druzis i vidis da nisu svi olosi,da nas ima raznih,sa sve manama i vrlinama.nekog volis vise,nekog manje....
Na kraju je osoba koju mrzim crkla u ogromnim bolovima i koliko se god tudila da se oslobodim mrznje prema toj osobi,ne mogu,iako znam da ta mrznja ne donosi nista dobro,samo pominjanje te osobe izaziva kod mene gadjenje.
A opet ta ista osoba me naucila da volim zivot,da budem borac i da se izborim sa svakom mogucom situacijom,zahvaljujuci njoj, zbog nepoverenja,stekla sam u zivotu samo par prijatelja koji su uz mene i u dobru i u zlu.

Po meni jedan od iskrenijih odgovora napisan na ovu temu.
Prvo reč mržnja je reč sa velikom težinom i ne može se samo raspravljati o tome kakva je to osoba a ne obratiti pažnju šta je do toga dovelo. Uzmimo neki ekstreman slučaj ali na žalost ipak se dešavaju. Roditelju ubiju dete, mislite da taj roditelj ne mrzi ubicu i sada ćete vi davati psihološki profil osobe koja mrzi.
Mržnja je povezana najčešće sa velikim bolom i patnjom.....

mrze sitne duse i iz nemoci lazu vredjaju
agresiju ispoljavaju prema drugima

Čovek je izneo razlog zašto mu se pojavio osećaj mržnje a ti si okarakterisala da mrze samo sitne duše.......

Back