Mrzim što sam majka

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
draga Bogi ... svi znamo da jako veliki broj ljudi ima neke nove "porodicne odnose" koji
nisu ni nalik onima u kojima smo mi odrastali.
Podrska i bezrezervna ljubav... ali i to polako bledi u naletu zapadnih porodnicnih vrednosti. Svkao za sebe.

E pa nece moci ! i dok nas je tek nekoliko, treba da budemo glasni....
И што се подршке тиче. Једна од другарица стално виче како све мора сама, како увек мора тежим путем, како је њој најгоре... А има још увек оца у пуној снази и брата 2/2 м који би свакога згормили за њу. Има породичну, наслеђену фирму, клијенте које су још њени родитељи придобили, знање које су јој пренели... Она то уопште не види као одскочну даску. Само види своју жртву и труд.
На то сам мислила кад сам писала да нисмо увек објективни.

Људи уопште објективно не гледају на помоћ и подршку коју имају. Неретко се подразумева, и лепо је што се подразумева. Али не треба онда од себе правити жртву.
Они којима је најтеже, који су највише разапети најмање кукају.

Najbolje bi bilo kada bi manje ljudi zavisilo od dobre volje. Meni nije od znacaja ko se zali niti mi je hrabrost ako trpi. Treba ljudi da podignu glas.
Jak socijalni sistem, to nama treba.
Sto jaci sistem to manja sansa da neko mora da moli.
Evo, kada bi zakon radio kako treba sef koji je dao ukor ocu operisanog malca treba da dobije ukor po prijavi zaposlenog.

Kod nas je trziste, hteli ste gledajte, kada eliti odgovara a neeeee, mi smo na nasledju socijalizma nikli opet kada eliti odgovara.
Nema reda.
Da ima reda covek bi uvek znao sta moze da ocekuje, sta mu pripada...tom tati bi trebalo da pripada beneficirani polozaj samohranog roditelja a ne covek da se sramoti suzama.
Daleko od toga da su suze bilo kakva sramota u mojim ocima, zbilja daleko...

Da se ne lažemo većina nas je prošla ovu fazu, u nekom trenutku. Jedino što su neke žene svesne lepote majčinstva, postanu svesne da je to samo deo odrastanja njihove bebe. Sve to tako brzo prođe, da se u nekom trenutku i ne mogu setiti tih besanih noći i polusvesnih dana kada sam bauljala po kući, nesipavana, polugladna i polusvesna :D Jedino čega se sećam jesu lica mojih uspavanih anđela, pre nego što odem da popijem prvu, normalnu kafu.
Ја се сећам да је мој првих дана чим ја седнем да једем почињао да кмечи :lol: Иначе је био тиха и мирна беба. Али како ја ставим први залогај у уста, ето ти њега:lol:

Najbolje bi bilo kada bi manje ljudi zavisilo od dobre volje. Meni nije od znacaja ko se zali niti mi je hrabrost ako trpi. Treba ljudi da podignu glas.
Jak socijalni sistem, to nama treba.
Sto jaci sistem to manja sansa da neko mora da moli.
Evo, kada bi zakon radio kako treba sef koji je dao ukor ocu operisanog malca treba da dobije ukor po prijavi zaposlenog.

Kod nas je trziste, hteli ste gledajte, kada eliti odgovara a neeeee, mi smo na nasledju socijalizma nikli opet kada eliti odgovara.
Nema reda.
Da ima reda covek bi uvek znao sta moze da ocekuje, sta mu pripada...tom tati bi trebalo da pripada beneficirani polozaj samohranog roditelja a ne covek da se sramoti suzama.
Daleko od toga da su suze bilo kakva sramota u mojim ocima, zbilja daleko...
Наравно. Треба имати слуха за туђе проблеме и тренутне тешке ситуације.
Само што енергија обично оде на глупости, а тамо где треба истински помоћи, помоћ изостане.

Ma kao senzor da imaju, koliko srknem kafu, vrištanjee . Sećam se tih trenutaka. Posle ne pamtim kada sam sama otišla u WC :D
Мој је мог деду редовно чекао испред тоалета. И како деда изађе, он сав озарен ”Дедице мој (иако му је прадеда) ја се увек обрадујем када тебе сретнем”.
Сретне. А уходи га :lol:

То да.
Него сам мислила да је лепо то што ће мој син подразумевати подршку и помоћ од мене за своје дете, наши смо. Не треба да се устручава нити осећа дужним. У том смислу. То ми је унуче, побогу. То је задовољство а не моје одвајање времена.
Као што сам је и ја имала од својих.
Некако, у здравим односима то и треба да се рачуна као нешто нормално.
Мени је ненормално када баке изјаве, јасан тебе чувала и ти сада чувај своје.
Па сви смо ми наши.
Као што и ја сада чувам моју баку. Мислим то је породични круг који се не мери. Бар не у мом свету.
Naravno da ću pomoći. Ja sam imala ogromnu pomoć svoje majke,meni je to najnormalnije.

Postporođajna depresija i nije tako retka, leči se, treba je prepoznati na vreme i nema veze sa tim da li je neko razmažen. Nisu svi isti, nemaju svi iste hormonalne fluktuacije nakon porođaja i ne može se posmatrati ova bolest iz ličnog iskustva i perspektive.
Postporođajna psihoza jeste srećom jako retka.

No photo description available.
Kada je trudna, ćelije bebe migriraju u krvotok majke, a zatim kruže nazad u bebu, to se zove „fetalno-majčinski mikrohimerizam“.⁠
Tokom 41 nedelje, ćelije cirkulišu i stapaju se napred-nazad, a nakon što se beba rodi, mnoge od ovih ćelija ostaju u majčinom telu, ostavljajući trajni otisak u majčinim tkivima, kostima, mozgu i koži, i često tamo ostaju. decenijama. Svako dete koje majka posle dobije ostaviće sličan otisak i na njenom telu.
Čak i ako trudnoća ne ide do punog termina ili ako imate abortus, ove ćelije i dalje migriraju u vaš krvotok.
Istraživanja su pokazala da ako je majčino srce povređeno, fetalne ćelije će pojuriti na mesto povrede i promeniti se u različite vrste ćelija koje su specijalizovane za popravku srca.
Beba pomaže popravljanju majke, dok majka gradi bebu.
Kako je to kul?
To je često razlog zašto određene bolesti nestaju tokom trudnoće.
Neverovatno je kako majčina tela štite bebu po svaku cenu, a beba štiti i obnavlja majku nazad - tako da se beba može bezbedno razvijati i preživeti.
Razmislite o ludim žudnjama na trenutak. Šta je majci nedostajalo da ih beba natera da žude?
Studije su takođe pokazale ćelije iz fetusa u mozgu majke 18 godina nakon njenog porođaja. Koliko je to neverovatno?"
Ako ste mama, znate kako možete intuitivno da osetite svoje dete čak i kada ga nema... Pa, sada postoji naučni dokaz da ga mame nose godinama i godinama čak i nakon što su ga rodile

O boze, siroti covek. Grubost ce unistiti svet. Ni rat, ni roboti vec grubost.
Sve te grdne iskrenosti i misljenja koja guraju ljude u ambis. Iskren sef pa te spusti, iskrena drzava pa te drzi u neizvesnosti da li ces imati sutra za pijacu, iskren komsija pa zabiberi, sve je iskreno osim suza...one se danas smatraju laznim.

Covek se trosi. Mora malo sredina da bude meksa.

Kada smo ucili cedomorstvo, zivo pamtim to pitanje, zaprecena kazna je kao za ubistvo iz nehata. I dugo se tretira kao cedomorstvo, sest meseci po zakonu koji sam tada ucila.
Pipava je tema, nema ispravnog odgovora osim da su zrtve ogromne.

Zakon o radu moze jedini da popravi stvar. Da majkama ili samohranim ocevima skrati radno vreme. Jeste, nesto para ce trziste izgubiti ali bolesna ili izbegla nacija ne vidim kako toj drzavi pomaze.

Ljudi zaboravljaju koliku su pomoc primili. Kada bi svako bio iskren i stavio na papir sta je primio od drugih mnogi bi se iznenadili i samo tako bi mogli da shvate tudju poziciju.
Forumi su jos prilicno fino mjesto komunikacije, ljudi se obuzdavaju u nadobudnostima. Instagram i twitter su dosta zatrovanije polje sa naglasenom samopromocijom. Ali nista nije gadno koliko ogovaranje iza ledja.
Recimo za ovog tatu su saglasni da bi trebalo vise da se posveti poslu (nije neposvecen, samo nije tip za poziciju na koju su ga prebacili) i da moze lako za 300€ da nadje siterku za klince koja ce da im i kuva i sprema. I to je razgovor koji se ponavlja, i to u prisustvu njegovog direktora koji samo upija. Zakljucak je da on ne razmatra sve opcije koje ima i sta se zali, koliko zena brine samo o maloj djeci pa ne kukaju. I svi samo iznesu misljenje. A kada ga otpuste za godinu dvije, isti ovi koji mu kopaju jamu ce biti srecni novim materijalom za prekracivanje radnog vremena.

Nisam sigurna da zakon o radu moze ista uciniti. Jedino da u startu niko nece takve ljude da zaposli.

Forumi su jos prilicno fino mjesto komunikacije, ljudi se obuzdavaju u nadobudnostima. Instagram i twitter su dosta zatrovanije polje sa naglasenom samopromocijom. Ali nista nije gadno koliko ogovaranje iza ledja.
Recimo za ovog tatu su saglasni da bi trebalo vise da se posveti poslu (nije neposvecen, samo nije tip za poziciju na koju su ga prebacili) i da moze lako za 300€ da nadje siterku za klince koja ce da im i kuva i sprema. I to je razgovor koji se ponavlja, i to u prisustvu njegovog direktora koji samo upija. Zakljucak je da on ne razmatra sve opcije koje ima i sta se zali, koliko zena brine samo o maloj djeci pa ne kukaju. I svi samo iznesu misljenje. A kada ga otpuste za godinu dvije, isti ovi koji mu kopaju jamu ce biti srecni novim materijalom za prekracivanje radnog vremena.

Nisam sigurna da zakon o radu moze ista uciniti. Jedino da u startu niko nece takve ljude da zaposli.
Мени је ОК прокоментарисати нешто, али овако овде, као појава у друштву, а не лично, немој пред надређеним, да му солиш и пуниш мозак, још тако када се сви уроте... јадан човек.

Poslednja Igra Leptira@

Tracarenja su grozna.
I direktna i indirektna, kakva god.
Jedna od retkih stvari koju prezirem kod ljudi i nikada ne bih mogla ni da se druzim sa osobom koja ogovara u mom prisustvu.
Samohran otac je zeznuta stvar.
Mog muza da nateras da brine sam o klincu plakao bi za tri dana. To mi i jeste strah, da ce mi se nesto desiti. On je apsolutno nesposoban da se brine o njemu, da mu spremi hranu, da citaju, igraju se, razgovaraju, da ima paznju koja detetu treba a ne samo jakog i stabilnog tatu.
Zato se divim muskarcima koji se ne kriju iza finansija i statusa vec gurnu hrabro ruke u testo.
Taj covek zasluzuje svako postovanje u mojim ocima.

Za malo sta sam toliko kategoricna koliko za ogovaranje i roditeljstvo.

Poslednja Igra Leptira@

Tracarenja su grozna.
Jedna od retkih stvari koju prezirem kod ljudi i nikada ne bih mogla ni da se druzim sa osobom koja ogovara u mom prisustvu.
Samohran otac je zeznutan stvar.
Mog muza da nateras da brine sam o klincu plakao bi za tri dana. To mi i jeste strah, da ce mi se nesto desiti. On je apsolutno nesposoban da se brine o njemu, da mu spremi hranu, da citaju, igraju se, razgovaraju, da ima paznju koja detetu treba a ne samo jakog i stabilnog tatu.
Zato se divim muskarcima koji se ne kriju iza finansija i statusa vec gurnu hrabro ruke u testo.

zašto se ne razvedeš?

zašto se ne razvedeš?

Zasto bih?

Znala sam od prvog dana da je on karijerista.
Nije buci buci tata kakav je bio moj.
Ali za sve sta nam treba tu je prvi. On je starovremenski covek.

Ali da kuva ne zna i ne mogu kazati da volim sto ne kuva. Meni licno su kuvari jako privlacni ali nisam ni ja idealna pa da trazim idealno od drugog.
Medjutim, postujem muskarce koji kuvaju, mese kiflice i imaju moderniji pristup roditeljstvu poput tate iz price.

Zasto bih?

Znala sam od prvog dana da je on karijerista.
Nije buci buci tata kakav je bio moj.
Ali za sve sta nam treba tu je prvi. On je starovremenski covek.

Ali da kuva ne zna i ne mogu kazati da volim sto ne kuva. Meni licno su kuvari jako privlacni ali nisam ni ja idealna pa da trazim idealno od drugog.
Medjutim, postujem muskarce koji kuvaju, mese kiflice i imaju moderniji pristup roditeljstvu poput tate iz price.
aha.. mislio sam da bi trebao da nađe više vremena za dete..

Poslednja Igra Leptira@

Tracarenja su grozna.
Samohran otac je zeznuta stvar.

Takav je moj tata. On recimo obozava unuke, jedva ceka da dodju, da ih vidi. Vidis po njemu da je srecan, ali bi njemu bila kazna da se spletom okolnosti prisili da par dana brine o njima. Bili bi siti ako prezive, ako neko ne odseta iz stana, ne ubije ga struja.
Njega istinski umara djecija energija i zahtjevnost, treba mu da ga svi puste, kada se isprica da radi svoje, cita...za razliku od njegovog oca koji je uzivao uz djecu i zato i star bio obozavan i od komsijske omladine.

Ali niko ga nikada nije kritikovao. Zasto nije posveceniji, zasto nesto ne radi drugacije.
Dok je moja mama cupala kosu kad bi sestra rekla da je pospana u trudnoci. Sa njom fino a onda meni drzi slovo kako to ne moze tako, cuj spava joj se, pa tek ce vidjeti sta je pospanost, kome moze biti da spava uz djecu.
Ja sam joj jednom zamjerila bas, ako si takva kao majka, kakva bi bila kao svekrva...i naravno, ona to sve iz dobre namjere, ona samo kaze, naljutila se opasno...

Takav je moj tata. On recimo obozava unuke, jedva ceka da dodju, da ih vidi. Vidis po njemu da je srecan, ali bi njemu bila kazna da se spletom okolnosti prisili da par dana brine o njima. Bili bi siti ako prezive, ako neko ne odseta iz stana, ne ubije ga struja.
Njega istinski umara djecija energija i zahtjevnost, treba mu da ga svi puste, kada se isprica da radi svoje, cita...za razliku od njegovog oca koji je uzivao uz djecu i zato i star bio obozavan i od komsijske omladine.

Ali niko ga nikada nije kritikovao. Zasto nije posveceniji, zasto nesto ne radi drugacije.
Dok je moja mama cupala kosu kad bi sestra rekla da je pospana u trudnoci. Sa njom fino a onda meni drzi slovo kako to ne moze tako, cuj spava joj se, pa tek ce vidjeti sta je pospanost, kome moze biti da spava uz djecu.
Ja sam joj jednom zamjerila bas, ako si takva kao majka, kakva bi bila kao svekrva...i naravno, ona to sve iz dobre namjere, ona samo kaze, naljutila se opasno...

Nase mame su slicne!
A mislim da bi mi se i tvoj tata svideo. Moze covek da se pouzda. Da predvidi postupke. Da je tu ako treba.

Moj tata je bio i sam dete. On cita Tolkina i gleda Vikinge, igra tenis a kada je moje dete kazalo da li zna ko je Golem ispalio je "daaa, zemljani covek iz Praga, zar ne?".
Ali moj tata nikada nije tu kada je zort.
Uvek sam se divila stricu koji je strog ali grabio je sve za svoju decu.

Mislim da smo srecne sto smo deo njihovog sveta. Pod starije dane sam naucila da svaki karakter ima svoju prednost i da se od svakog moze nauciti.

To je jedinstveno, lično iskustvo koje svaki roditelj shvata drugačije, a tužna je istina da ne može svaka žena da uživa u osećaju satisfakcije, kao druge majke koje su taj osećaj osvestile.Jedna novopečena mama koja naizgled predobro poznaje ovu borbu podelila je svoju tugu nakon što je otkrila da nije reagovala na majčinstvo onako kako je očekivala. Na forumu za roditeljske savete "Mumsnet", otkrila je da počinje da misli da je odluka da ima decu najgora koju je donela do sada.

“Imati dete. Ja to mrzim. Mrzim što sam mama. Ja uopšte nemam život. Moj život trenutno izgleda ovako: probudi se u šest, idi na posao, završi obaveze, pokupi bebu iz jaslica, zabavi je dva sata, pa onda kupanje. Zatim treba staviti bebu u krevet nakon što me udarila po glavi, čupala za kosu, čupala kožu na vratu, šutirala i udarala. Četrdeset i pet minuta za sebe, a ja za to vreme moram nešto da obavim”, započela je očajna mama u objavi.

“Beba se budi. Umirite bebu. Dva sata spavanja. Beba se budi. Potrošite dva i po do tri sata kako biste bebu vratili u krevet. Četiri sata spavanja. Beba se budi.
Pokušajte ponovno uspavati bebu. Probudite se sledeći dan u 6h. Osećate se kao zombi. I ponavljajte sve ispočetka. Ne mogu to više da radim”, nastavila je.

Srećom, drugi roditelji su se oglasili na mreži kako bi joj pružili razumevanje i ohrabrili je, u nadi da će joj i pomoći.

https://www.prva.rs/zivot/dom-i-por...ajka-to-mi-je-najveca-greska-u-zivotu-2221034
Svaka mrzi samo je to potisnuto.
Ne moze to drugacije ni biti.

Back