Mrzim ljude koji...

kortikal:
JOXY:
Cekajte,treba vam neko smiren i objektivan kao ja.
Dakle,sta je covek-vozac trebalo da uradi u toj situaciji?Predpostavimo da je bilo ili-ili,odnosno ili da zgazi psa ili da svi prisutni u kolima odu u p.m.! Sta je drugo mogao.Znaci,morao je da ga zgazi.Dalje,sta sad moze kad je vec zgazio,da se vrati i pokupi kuce,tj.ono sto je ostalo od njega,i sahrani ga?Mislim,volim zivotinje,ali budimo realni.Sta biste vi uradili?Dali biste mu vestacko disanje?
Bolje da pricamo o na primer tome kad nekog coveka udari auto i ovaj produzi bez blama. To je mnogo gori problem,zar ne?
Ok... ali: verovatno da je bio dovoljno oprezan/normalan/trezan, ne bi ni zgazio kucu... A ako je vec zgazio i ostavio - zar nije time ugrozio i zivote ostalih vozaca itd. ??? Mogao je makar da je pomeri u stranu... :cry:

Recimo da ja to gledam ovako:ako vozac ide preko magistrale,gde je brzina velika i ima jos kola iza njega i recimo da je mrak,a kucetu dodje da prelazi ulicu,ili trci i laje na kola...Ovaj mora da gazi! Ne moze da koci sigurno. A kako to mislis da skrene? Gde da skrene? Da zavrsi ko oni iz Zikine dinastije? Smatram da u takvim situacijama covek treba da sacuva svoj zivot. Samo sam protiv onih koji voze besna kola i daju gas do daske i namerno gaze sve pred sobom,a mogu da izbegnu zivotinju ili coveka,a naravno i protiv pijanih i neopreznih vozaca.Tako da se bar malo slazem sa tobom.

Uostalom,otkud znate,mozda su to zivotinje-samoubice kojima nije do pasjeg zivota!

ne mogu da podnesem zlobne, pokvarene ljude i bednike koji maltertiraju zivotinje po ulici, sutiraju, gadjaju i gaze automobilima (namerno). Svadjam se sa takvim ljudima i trudim se da zastitim nesretnu zivotinju ako naidjem na takvu situaciju. I borim se da sacuvam svaku nesretnu kucu ili macu na koju naidjem, bar u tom trenutku da pruzim malo ljubavi i paznje, hrane ako imam pri sebi ili da udomim zivotinjicu ako postoje uslovi za to. Ne mogu pomoci svim napustenim zivotinjama, ali radim ono sto mogu. Pa cak i pticama bacam stalno mrvice (iako imam istinsku fobiju od njih, ne mrzim ih, jadne i one su ziva bica)
Ali moramo priznati da se moze slucajno desiti coveku da zgazi neku zivotinjku na putu.
Mrkli mrak napolju, voznja propisanom brzinom, trezna , ali nesto je nateralo tu macku da istrci pod tockove i TUP, gotovo. Meni se to desilo, tuga mi je obuzela srce, bilo mi je mnogo zao. Pa zasto od svih ljudi bas meni da se desi, doslo mi je zaplakati. Nisam mogla da stanem jer iza mene je bilo jos bar deset automobila, napravila sam krug i vratila se do mesta nesrece, od mace je ostala samo fleka. I sta sad???? Spaklu nisam imala kod sebe ili lopatu. I onda je naisao neki lik i video fleku, ili ono sto je od mace ostalo, i prokometarisao "uh,mrzim onog sto je zgazio macu crko dabogda"

Sad si me podsetila :!: Pre neki dan sam videla zgazeno kuce. Jadno. Rekla sam da bih onoga ko je to uradio, izvela iz kola i na licu mesta streljala :evil: Kako mi je bilo krivo. E, sad sam se naljutila :evil: . Ali i dalje ne mrzim ljude :lol: Mrzim postupke nekih ljudi, njihovu bezosecajnost, podmuklost, mrznju :cry:
Takvi se ne mrze, vec preziru :wink:

Ma, ljudi, to "mrzim" sam napisao onako... nisam se nesto trudio da precizno odredim to osecanje, ali mozda je trebalo zbog cele polemike oko toga...
Pa da nadoknadimo to - koliko moze...
Jednostavno sam hteo da izrazim "nezadovoljstvo" izazvano tim postupkom, mozda tip jednostavno nije mogao da izbegne to sto se dogodilo... jednostavno - dosao sam 1 000 000 puta u situaciju da vidim kako su ljudi bezobzirni prema bilo cemu sto je izvan njih... To "mrzis" je vise kao "poludis kad vidis tako nesto"... npr. da neko baca smece, papirice i sl. na zemlju... (sto ne znaci da se i meni ne desava ponekad!)
Ok?...
:)

Back