Мрзе мешовите браkове, јер у њима виде братство и јединство

Па да, али су брак изградили у једном потпуно другачијем времену.
Уосталом Доне, нису сви лепо васпитани.
А и људи су подложни променама.

Pa, ja sam moj brak izgradio u turbulentnom vremenu. To nema nikakve veze. Važan je mentalni sklop ljudi, i ništa više.

Svi moji u poslednjih nekoliko kolena su bili cisti Srbi :( Eto, posto sam ja izdajnik, koji je uz to jos i ateista, i koji je vaspitavan da tako vaspitava svoju decu da se osecaju kao pripadnici one nacije ciji maternji jezik govore i u kojoj drzavi zive, postoji nekoliko promila sanse da se moja deca ne osecaju kao Srbi :(

Inace, apsolutno me zabole ona stvar da mislim nesto o mesovitim brakovima, ti mesoviti brakovi u kojima konstantno postoji svest o razlicitosti nacija iz kojeg dolaze dva supruznika su losi brakovi. Brak je nesto sto treba da proistekne iz ljubavi, naravno da je procentualno najveca mogucnost da se zaljubis u nekog ko govori tvoj maternji jezik i ko zivi u istoj drzavi kao ti. To je jedino normalno objasnjenje zasto je vecina brakova istonacionalno. Svako kome bi bio razlog da se ne ozeni/uda za nekog samo zbog toga sto nije siguran da li bi deca nastavila njegovu nacionalnu tradiciju je po meni... Pa nije bas najlepsi primer, da ne kazem nesto gore...

Pa, ja sam moj brak izgradio u turbulentnom vremenu. To nema nikakve veze. Važan je mentalni sklop ljudi, i ništa više.
Доне, ја причам о Српско-Хрватским браковима, за почетак.

Друго, схвати, добри Српско-Хрватски бракови, након свега су раритет.
Попустљив ментални склоп , након свега што смо прошли је такође реткост.

Слажем се.
Ето, и са Мађарима смо ратовали па их не доживљавам као Хрвате.
Јер их има јако лојалних Србији, без обзира на оне у скупштини.
Али Хрвате лојалне Србији, а да живе у њој, тешко данас можемо наћи.

Ратови су учинили своје.:confused:
to malo Hrvata sto zive u Srbiji su sigurno lojalniji od Madjara , prvo zato sto su pre svega zbog jezika ,pa nekad i slicnih ili istih imena skloniji asimilaciji , zato sto ih ima jako malo(oko 60-80 iljada ) i dosta su rastrkani na nekompaktnoj teritoriji da bi pokusavali neke avanutre ,a ne bi se ni usudjivali da nesto mnogo talasaju upravo zbog ratne proslosti i posledica iste
a oni najekstremniji i najveci nacionalisti medju njima su uglavnom otisli kada je poceo rat u Hrvatsku
sa druge strane Madjari su isto lojalni zvanicno , al su oni pre svega Madjari , govore svojim jezikom , ne mesaju se u vecini slucajeva sa vecinskim stanovnistvom (cak mladje generacije ni ne znaju srpski ) , glasaju samo za svoje partije , imaju svoje skole pa i fakultete , ima ih dosta vise od Hrvata i na reletivno su homogenoj teritoriji i imaju iza sebe drzavu koja je clanica EU i trenutno dosta razvijenija i uticajnija od Srbije,takodje Madjari su za razliku od recimo nas Srba jako malo podlozni asimilaciji
sto naravno ne znaci da da su oni neka opasnost ili separatisti , ali bi sigurno mnogo vise njih u dubini duse volelo da se zivi u Madjarskoj , nego sto ovo malo Rvata sanja u nekoj velikoj HR , tim pre sto dobar deo Madjara Vojvodinu kao i Erdelj , Baranju i jos neke regije smatra za svoju teritoriju koja im je okupirana i oduzeta Trijanonom

Svi na Balkanu koji su protiv mesovitih brakova neka odgovore kako da se zivot vrati u opustela sela i male varosice bez devojaka sa strane,pa i inostranstva!
Predlazem svima da pogledaju temu Srbija ostaje bez hleba i moj profil posto ce tamo naci temu o zenidbi mladica koji nemaju mogucnost da zadovolje tu osnovnu ljudsku potrebu.
Sit sam tih boraca za nacionalnu cistotu na prostoru bivse SFRJ.Doneli su nesrecu i bedu milionima ljudi.
Uspesne drzave i uspesna drustva manje imaju tu mrznju prema drugim narodima i mnogo bolje napreduju nego mi na ovim nesrecnim prostorima.

Odlična tema, i zaista veliki broj odličnih postova.

Na moju sreću, unazad nekih 7 koljena znam da su sve čisti brakovi...tako da je moje znanje o mješovitim brakovima ravno nuli.

I bolje da je tako. Ja sam bila svedok rasturanju mnogih porodica, svedočila sam begu naših ljudi sa početka 90tih pri primitku vojnih poziva, cele porodice su preko noći gubile svaki smisao postojanja i kada ovde čitam reči savetnika koji daju uputstva šta bi trebalo da je ko uradio muka me spopadne.

Poslednja izmena:
Jel' vidiš...? Mađarice su poznate po tome da vole da vode glavnu reč u kući. Evo ovde gledam masu onih pretežno Bunjevaca, ali i Srba (domorodaca), poženjenih Mađaricama, čija deca ni ne znaju srpski.
Fora je u tome što treba pročitati dušu Mađarici. One su potomci varvarskih divljakuša, koje su jahale i sekle glave. Ali, kada im pokažeš da si čvrst, da nisi pekmez koga će da razmazuje po kući, onda se one iz divljakuša transformišu u umiljate mačke.
Mađarica ceni muža samo ako ne može da komanduje njime, a svaka će probati. To bre treba ukrotiti, i onda nema bolje žene.

...:hahaha::hahaha: :hahaha:...ako ti ona ovo pročita..( a..nadam se da nece..)..ima da te sikirom..ubije na spavanju...:hahaha: :hahaha:...

Доне, ја причам о Српско-Хрватским браковима, за почетак.

Друго, схвати, добри Српско-Хрватски бракови, након свега су раритет.
Попустљив ментални склоп , након свега што смо прошли је такође реткост.

..ja sam protv..tvoga misljenja..znam.."x"..brakova u Osijeku..gdje su supruznici..razlicitih..vjeroispovijesti..i nikakvih problema po toj liniji nema..
...osobno..takvi brakovi su super...slave se.. dva.. bozića..dva.. uskrsa..slave..ybte...sta fali takvim brakovima...dijeca iz tih brakova su najsretnija..duple poklone dobiju..
..Sofija..osim toga moras znati..za onu ..;)
...Penis bonus, pax in domus..

..ja sam protv..tvoga misljenja..znam.."x"..brakova u Osijeku..gdje su supruznici..razlicitih..vjeroispovijesti..i nikakvih problema po toj liniji nema..
...osobno..takvi brakovi su super...slave se.. dva.. bozića..dva.. uskrsa..slave..ybte...sta fali takvim brakovima...dijeca iz tih brakova su najsretnija..duple poklone dobiju..
..Sofija..osim toga moras znati..za onu ..;)
...Penis bonus, pax in domus..
Џабе добар пенис ако су нам се до малопре рођаци убијали.;)

Неки јазови су непремостиви.

Back