mrtvo dizanje

Lupas, ja ti okaci istrazivanje gde su muskarci imali 2x vecu dobijenu zapreminu, a nisu imali 2x vecu pre pocetka, pa im je i apsolutni i relativni dobitak veci.

Imas opsesiju da izjednacis muskarce i zene svuda, ovde to jednostavno nije moguce, da je tacno muski i zenski bodibilderi bi imali slicnu razliku u tezini kao prosecni muskarac i zena, a sama znas da nemaju. I sve ove studije koje si kacila obuhvataju kratak vremenski period

Lupas, ja ti okaci istrazivanje gde su muskarci imali 2x vecu dobijenu zapreminu, a nisu imali 2x vecu pre pocetka, pa im je i apsolutni i relativno dobitak veci.

Imas opsesiju da izjednacis muskarce i zene svuda, ovde to jednostavno nije moguce, da je tacno muski i zenski bodibilderi bi imali slicnu razliku u tezini kao prosecni muskarac i zena, a sama znas da nemaju. I sve ove studije koje si kacila obuhvataju kratak vremenski period.

imam 'opsesiju' da vidim šta je stvarnost, a ne šta se uklapa u moj narativ. ja čak i ne želim da imam prednost u snazi gornjeg dela tela, i bila sam prilično iznenađena kad sam to čula, ali ako je to stvarnost, moram skrušeno prihvatiti šta mi je Bog dao

i još jednom:

'In most studies, males increase absolute strength more than females (10,12,68). Yet, some find that the relative increase in muscle strength and hypertrophy are similar between sexes (1,21,28,30,32,36,40,67,70,78,85). However others find females have a greater relative strength increase (7,9,29,34,36,38,48,55,56,63,79). In one of the largest studies to date, Hubal et al. (29) found females have higher relative strength increases than males.'

(sa plavog linka sa prethodne strane)

mislim da brojnost studija koje imaju iste zaključke ipak nešto znači.

kratak vremenski period, a tvoja studija traje koliko, 15 godina? misliš da je realistično kontrolisati uslove ovog tipa duže od par dana/nedelja :lol:

Pa što krećeš s tako malim težinama? Oporavljaš se od nekih povreda?
Ne, nego imam lošu osnovicu. Neki delovi mene su slabi. I naravno da se kreće sa manjim težinama i ide postepeno inače slede povrede. A najslabiji sam u čučnju sa šipkom. Valjda nemam snage u nogama. A i do skora sam izbegavao te dve vežbe.
Inače, idem u teretanu skoro godinu dana i ljudi kad me vide nakon nekog vremena komentarišu promene ali neke stvari mi jednostavno slabije idu.

Napisaću nešto što bi moglo da zanima forumsku javnost. Od kada sa prošao obuku za jogu pre nedelju dana (i radim je svaki dan) imam bolje performanse u teretani, tj. mogu više da dignem ili dižem iste kilaže ali lakše. To sam primetio bukvalno prvog dana nakon obuke.

Napisaću nešto što bi moglo da zanima forumsku javnost. Od kada sa prošao obuku za jogu pre nedelju dana (i radim je svaki dan) imam bolje performanse u teretani, tj. mogu više da dignem ili dižem iste kilaže ali lakše. To sam primetio bukvalno prvog dana nakon obuke.

ja to pričam sve vreme, kombinujem jogu i tegove, ne mogu da zamislim išta bolje.

Back