Mrsna slava - šta poslužiti gostima osim uobičajenog?

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
63.299
U subotu mi je slava (jedna od), i mrsna je.

Mislim se šta da poslužim, a da ne bude nešto totalno uobičajeno.

Zasad su na tapetu sarma, drpano prase, prebranac, razne torte i kolači. To je uobičajeni deo.

Šta biste još predložili, šta je lepo da se jede na slavi a da nije "every day"?

SVE-STO-VAM-TREBA-NA-JEDNOM-MESTU-Recepti-za-slavski-kolac-predjela-glavna-jela-i-deserte-za-S...jpg

U subotu mi je slava (jedna od), i mrsna je.

Mislim se šta da poslužim, a da ne bude nešto totalno uobičajeno.

Zasad su na tapetu sarma, drpano prase, prebranac, razne torte i kolači. To je uobičajeni deo.

Šta biste još predložili, šta je lepo da se jede na slavi a da nije "every day"?

Pogledajte prilog 1484168
Srećna Slava!

Ja sam najviše ljubitelj predjela
Ruske i ostale salate
Slane pite
Slani rolati

Salate tipa mimoza ili neke malo "svežijeg" ukusa sa malo celera, rotkve, cvekle...

Prošle godine je bila jedna ekstra čorbica od povrća koja je pored slavskog kolača, ruske, nekog mesišta, ne sećam se kog, torte i još možda čega, bila apsolutni hit. Inače je često spremam i ajde nešto lagano a fino i za vegetarijance.
A znam puno tih kulinarskih andraka, ali se više ne cimam jer neću da crknem od spremanja, nego da budem opuštena s gostima.

Najbolje neke pite onda se zasite pa manje jedu meso
Kad pripremamo hranu za slavske goste, idealna zamisao je da se sve sa svih tanjira zbriše-da nema ostataka.
Piće-sve koje se kupi-idealno je da se sve popije, da se trči u kupovinu još!
Bar meni, ne znam!
Kad gostim, želim da mi svi gosti budu i siti, i... well... razdragani u odnosu na piće!

Pa zavisi.... mene da neko pita da biram sarma/pečenje - ili/ili, pre bih birao ovo prvo.

Naravno ako je vrhunska.
Dobro to, ne znam kako je kod vas ali odje uglavnom ljudi posjecuju vise porodica tokom tog dana neke slave.

Licno ja to ne radim ali zamisli da ides na 5 mjesta i svi te tutkaju i nude svim i svacim.

Iz moje perspektive, na stolu neka bude meza, sir, pecenje...cisto da se gricne, alkohola poplava i nakon nekog vremena neka me ponude tortom, nista mi vise ne treba.

Back