Mršavost, pa mršavost!!!!

Ivaaannnaaa

Zainteresovan član
Poruka
209
Pomagajte....
Imam redovnu ishranu, zapravo non-stop nešto jedem i žvaćem, ali sam kost i koža!
Jedem sve: zdravu hranu (voće, povrće, kuvana jela), meso, roštilj, slatkiše, čokolade, kolače, torte...i opet ništa! I stalno nešto grickam, ponekad čak i iz dosade....
Imam 180 cm i 63 kg! Fizička neaktivnost! Internista mi je rekao da imam marfansku kostituciju- dugački prsti, visina, koščatost... Šta da radim? Kako da se ugojim?
U pitanju je muška osoba.
Hvala.

Gle i ja imam takvih problema, medjutim valjda sam navikao na odgovor "Jos rastes i jos se razvijas tek ti je 18" . Moj savet je ono sto sam cuo i za sebe, a to je da odes za svaki slucaj kod lekara izvadis krv i vidis da li je nesto do tebe jer moze da se desi da si genetski takav . Odes do lekara provere te, i prepisu ti odredjenu dijetu za gojenje u zavisnosti kakvi ti budu rezultati ;)

Moja drugarica je imala isti problem, s tim da je imala konstantano nizak nivo gvozdja u krvi i pored razno raznih lekova i dodataka ishrani...isla kod raznoraznih doktora...na kraju se ispostavilo da ima celijakliju-ne podnosi gluten...promenila nacin ishrane iiii eto nje kao slatke male buce... :)
Zato: provera krvi, sve moguce analize...nemoj stedeti pare jer ipak tvoje zdravlje je u pitanju...srecno!

Moja drugarica je imala isti problem, s tim da je imala konstantano nizak nivo gvozdja u krvi i pored razno raznih lekova i dodataka ishrani...isla kod raznoraznih doktora...na kraju se ispostavilo da ima celijakliju-ne podnosi gluten...promenila nacin ishrane iiii eto nje kao slatke male buce... :)
Zato: provera krvi, sve moguce analize...nemoj stedeti pare jer ipak tvoje zdravlje je u pitanju...srecno!

Ja recimo nije da stedim pare :lol: nego me sve mrzi da odem, i sve "danas cu sutra cu" . Jedem kao stoka, nemam nikakvih problema ili simptoma koji bi nagovestili bilo kakav problem , ali ono, trebalo bi da odem :neutral:

Pomagajte....
Imam redovnu ishranu, zapravo non-stop nešto jedem i žvaćem, ali sam kost i koža!
Jedem sve: zdravu hranu (voće, povrće, kuvana jela), meso, roštilj, slatkiše, čokolade, kolače, torte...i opet ništa! I stalno nešto grickam, ponekad čak i iz dosade....
Imam 180 cm i 63 kg! Fizička neaktivnost! Internista mi je rekao da imam marfansku kostituciju- dugački prsti, visina, koščatost... Šta da radim? Kako da se ugojim?
Hvala.

Sad ću ja da ti objasnim. Radi sve suprotno!!! Živi kao ja:

Masna hrana. Čvarci, slanina, paštete i salame u neograničenim količinama. Salatu izbegavaj da može više mesine da se krka. Jedi leba i masti za užinu. jedi dva puta na dan. Najbolje oko podne i kasno u noć pre no što legneš. Jedi dok ne pomisliš da ćeš pući. Kuvano? Nikako ili izbegavati. Jedi konzerve. Što masnije i nezdravije to bolje. Mesni narezak sa puno leba i majoneza.
Budno stanje maksimalno koliko možeš, pa se najedi propisno pre spavanja. I spavaj dugo. Instaliraj Heroes Of Might and Magic i igraj danaonoćno. Iz kuće se izlazi samo kad nema hrane u frižideru ili po pivo.

Da, pivo je odlično. Kad se dobro napiješ, idi u pekaru i kupi kifle da te otrezne. Posle pij ponovo.

Zagarantovano dobijanje kila u kratkom vremenskom roku!

Ja recimo nije da stedim pare :lol: nego me sve mrzi da odem, i sve "danas cu sutra cu" . Jedem kao stoka, nemam nikakvih problema ili simptoma koji bi nagovestili bilo kakav problem , ali ono, trebalo bi da odem :neutral:

Ni ona nije imala nikakve simptome, nego bas iz tog razloga sto nikako nije mogla da se ugoji ode na analizu...prvo joj otkriju to za Fe i tek nakon 9 meseci dodju do toga-celijaklije. Obavezno idi jer se nikad ne zna sta je u pozadini...
P.S.nadam se da je sve ok;)

Ma to najviše i jedem! Samo salama, čajna, mesni narezak, viršle, suvi vrat, pašteta opet salama...i ništa od toga bez mnogo kečapa, sira, kajmaka i jogurta.. :D A obično večeram oko 22-23h! Analize su uvek bile dobre! Pre dve godine sam baš naglo izrastao, pa mi se zbog toga, kažu doktori, stalno vrtelo u glavi. Išao sam kod očnog, ušnog, fizijatra, neurologa, interniste, kardiologa....i na kraju kažu sve zbog rasta!!! :eek:

Ma to najviše i jedem! Samo salama, čajna, mesni narezak, viršle, suvi vrat, pašteta opet salama...i ništa od toga bez mnogo kečapa, sira, kajmaka i jogurta.. :D A obično večeram oko 22-23h! Analize su uvek bile dobre! Pre dve godine sam baš naglo izrastao, pa mi se zbog toga, kažu doktori, stalno vrtelo u glavi. Išao sam kod očnog, ušnog, fizijatra, neurologa, interniste, kardiologa....i na kraju kažu sve zbog rasta!!! :eek:

Nisi dobro pročitao. Živi nezdravo! Ne smao loša hrana, nego i stil života. :mrgreen: Idem ja sada da krkam slanine pa se odoh izopijati nekim rumom.

je li, a koliko ti imaš godina? ne verujem više od 16?

mršavost je samo zbog rasta, ne preporučujem junk food nego bacanje na sport da se lepo formiraju mišići i zdravu ishranu,
koja podrazumeva unošenje mesa ali ne salama i ostalih gluposti koje samo povećavaju masnoće u telu.
inače trebaju ti mišići a ne salo. nikom salo nije privlačno.
vitamini iz voća i povrća, zdrava hrana, sport, recimo teretana, ali bez onih gluposti koje uzimaju bilderi.
znači što bolje sam od sebe mišiće formiraš lepše ćeš i da izgledaš.
naravno nemoj da se preforsiraš. i ne brini, normalno je u tim godinama da tako izgledaš.

Pomagajte....
Hvala.

Znas sta ja sam takva ista bila
170 a 50 kila nisam imala a jela sam sta stignem
kost i koza
i posle brojnih saveta kojekakvih... ja ti lepo odem kod babe na selo 2 meseca
cist vazduh, malo bicikla, malo kupanje, sir, kajmak (od krave ne ovaj u kesicama) sa paradajizom i vrucom pogacom
i dalje nemam 60 koliko sam htela, ali ne izgledam neuhranjeno vise

Mrsavi ako hocete da se ugojite jedite vise kalorija nego sto vam treba... debeli ako hocete da smrsate jedite manje kalorija nego sto vam treba. :D

To je to .. I naravno gledajte da jedete sto zdravije :D

Za debljanje jedite bureka, slanine, sto vise slanine i to sapunjare, pijte mnogo soka, sto vise grickalica, testa, cokolade obavezno bar jedna dnevno, kikiriki, maslinke, orsi, torte, kackavalj, .. i nema da omanete :D

A za mrsavljenje izbegavati sto vise ono sto sam gore naveo :D

Mrsavi ako hocete da se ugojite jedite vise kalorija nego sto vam treba... debeli ako hocete da smrsate jedite manje kalorija nego sto vam treba. :D

To je to .. I naravno gledajte da jedete sto zdravije :D

Za debljanje jedite bureka, slanine, sto vise slanine i to sapunjare, pijte mnogo soka, sto vise grickalica, testa, cokolade obavezno bar jedna dnevno, kikiriki, maslinke, orsi, torte, kackavalj, .. i nema da omanete :D

A za mrsavljenje izbegavati sto vise ono sto sam gore naveo :D

a to je toliko prosto. pa meni se ishrana sastoji i od dosta toga pa ništa.
i dalje sam mršava, počinjem da tripujem da ću dobiti državljanstvo Etiopije. :(

ne funkcioniše. prosto prodje kroz mene, vrlo brzo se iskoristi šta može i ćao.
opet smo tu gde smo...

a to je toliko prosto. pa meni se ishrana sastoji i od dosta toga pa ništa.
i dalje sam mršava, počinjem da tripujem da ću dobiti državljanstvo Etiopije. :(

ne funkcioniše. prosto prodje kroz mene, vrlo brzo se iskoristi šta može i ćao.
opet smo tu gde smo...

ma bezi bre tamo anroexicarko

tako je moja drugarica pricala... prica stalno kako zdere jede.. posle kad sam je pitao sta jede ispalo pojede za nedelju dana koliko ja za dan hahaha

tipicne anorex price....

jedino ako se ne bavis nekim fizickim teskim poslom.. pa da potrosis sve... inace ... tvoja prica je lazna i ukazuje da imas problem.

jedi brate slanine pa ces da vidis kako ces da se ugojis...

brz metabolizam je krivac. i često stres. odkad studiram izgubila sam sigurno 5kg :(

Istina.
No, kad je to u pitanju, sreća pa se reguliše sa godinama.
Do 28. godine moja maksimalna težina je bila 56kg na 180cm visine. A jela sam kao mećava i stalno sam bila gladna, teže me bilo hraniti nego oblačiti.
Od 28. sam postepeno počela da se popunjavam, a pritom ta vučja glad se smanjila, manje sam jela, prosto sam osećala da mi više nije potrebno toliko. Sada sam negde između 65 i 70kg i super se osećam sa tom težinom.

Jedini pametan savet koji mogu da dam iz iskustva je: jedi kad si gladan i onoliko koliko si gladan. Takva navika će sprečiti problem naglog i prekomernog gojenja kad se metabolizam uspori.

ma bezi bre tamo anroexicarko

tako je moja drugarica pricala... prica stalno kako zdere jede.. posle kad sam je pitao sta jede ispalo pojede za nedelju dana koliko ja za dan hahaha

tipicne anorex price....

jedino ako se ne bavis nekim fizickim teskim poslom.. pa da potrosis sve... inace ... tvoja prica je lazna i ukazuje da imas problem.

jedi brate slanine pa ces da vidis kako ces da se ugojis...
ne kenyaj, ako je tvoja drugarica anoreksična i sl. nisu svi.
ako nisi stručno lice, ne moraš ni da pišeš ovde.
nije svima metabolizam isti da bi ti prosipao ovde svoje mudrosti.
Istina.
No, kad je to u pitanju, sreća pa se reguliše sa godinama.
Do 28. godine moja maksimalna težina je bila 56kg na 180cm visine. A jela sam kao mećava i stalno sam bila gladna, teže me bilo hraniti nego oblačiti.
Od 28. sam postepeno počela da se popunjavam, a pritom ta vučja glad se smanjila, manje sam jela, prosto sam osećala da mi više nije potrebno toliko. Sada sam negde između 65 i 70kg i super se osećam sa tom težinom.

Jedini pametan savet koji mogu da dam iz iskustva je: jedi kad si gladan i onoliko koliko si gladan. Takva navika će sprečiti problem naglog i prekomernog gojenja kad se metabolizam uspori.

pa da, i ja sam shvatila da ne treba preterivati jer to mi je i genetski.
i baka i mama su mi bile mršavice kad su bile mlade.
i meni je baš problem što sam nekako uspela bila da dodjem do 52, 53kg težine,
ali onda je krenula škola, stres i u roku od dve godine sam nekako spala na 46kg.
a visoka sam 170cm. i oduvek sam mršava, nikako da se ugojim.
primetila sam da kad nabacim malo mišićnu masu vožnjom bicikle ili nekim sportom,
tad još i ok budem, ali sad na faksu pa nemam nešto vremena ni da vežbam, ništa ne radim, samo učim.

valjda ću da nadjem neke vežbice jer mi se vidi mršavost samo na nogama, ovako ne.

Back