MRA, MGTOW, Herbivore

• Začetnik teme Začetnik teme Rigel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa ne znam sta da ti kazem...
Ima istine da smo mi muskarci u odredjenim drustvima kreteni dok se ne dokaze drugacije...
Medjutim, vezano za ophodjenje zena nisam jedini koji smatra da ne smes dozvoliti da te tretira kao krpu.
Okej, ne raskidam ni ja momentalno, ima neke borbe po potrebi, ali ako se nastavi neko negativno ponasanje, sta znam, nema smisla ostati tu...
Kod mene sve to ide postupno i sistematski. Cak obicno provociram ribe kao u sali da vidim nivo njihovih frustracija, a i volim to da radim...
Ja jednostavno pazljivo biram... Mora da postoji neko razumevanje, a posto smo mi muskarci bar po mom misljenju mudriji od zena mozemo lakse da manipulisemo...
Doduse ja sam obicno sa mladjim devojkama koje obrlatim kao u nekoj sekti... Dobro ne bas tako, ali intelektualno ih obrlatim...

I da budem iskren prema tebi, mnogo vise problema sam imao sa kretenima od ortaka nego sa ribama...
I kada bih vaspitavao musko dete bilo bi mi mnogo bitnije sa kim se druzi nego da li ce neka devojka da mu ukrade srce i napravi od njega zombija...
Bar mislim da je drugi deo vaspitavanja laksi.

- - - - - - - - - -

Nego reci ti meni ovako posteno... Sta je resenje? Biti toliko negativan i tuzan da dignes ruke od zivota zbog nekih curkica?

- - - - - - - - - -

Eno je @Iris, kuka kako nema normalnih momak, a ona je normalna. @Rigel kuka kako nema normalnih devojaka, a on je normalan, jel tako? Pa to je tragikomedija jbote...
Gde smo se izgubili toliko?

Prvo nisi mi bas odgovorio na pitanje. Opet pricas o sebi, a ne o onome sto sam te pitao. Ok, navika, kapiram i hoces iz svog iskustva da postavis neke objektivne stvari. Ima smisla do nekle.
Odgovor na tvoje pitanje:

Niko ne dize ruke od zivota zbog zene. Upravo je u tome poenta : Zena nije centar tvog zivota, da bi ti dizao ruke od zivota ili bio srecan zbog nje. mgtow poenta je upravo da je tvoje zadovoljstvo u zivotu, ma sta god to bilo, produkt tebe, a ne ljubavi, ili zene, ili sexualnog statusa u drustvu.
To sto neko zustro prica o nekim stvarima, ne znaci da je nesrecan, ili tuzan. Mozda je strast? Ushicenost, eureka?

br'te kad neko počne da se hvali po internetu, beš diskusiju...

Hvaljenje sto kazem da ne dozvoljavam da me tretira kao krpu?:dontunderstand:

- - - - - - - - - -

Prvo nisi mi bas odgovorio na pitanje. Opet pricas o sebi, a ne o onome sto sam te pitao. Ok, navika, kapiram i hoces iz svog iskustva da postavis neke objektivne stvari. Ima smisla do nekle.
Odgovor na tvoje pitanje:

Niko ne dize ruke od zivota zbog zene. Upravo je u tome poenta : Zena nije centar tvog zivota, da bi ti dizao ruke od zivota ili bio srecan zbog nje. mgtow poenta je upravo da je tvoje zadovoljstvo u zivotu, ma sta god to bilo, produkt tebe, a ne ljubavi, ili zene, ili sexualnog statusa u drustvu.
To sto neko zustro prica o nekim stvarima, ne znaci da je nesrecan, ili tuzan. Mozda je strast? Ushicenost, eureka?

Njie navika Napokone...

Ja ne znam kako drugacije da shvatim kad neko svoju zivotnu situaciju indirektno i vise puta poredi sa ranjenicima, vojnim invalidima i sad na kraju postavlja slike vojnika koji pate u ratu?

Nase babe i dede su se mnogo vise mucili da bi zaradili hleb od nas... Kod nas je sve instant i sve je jeftino, a ratnih stradanja je neuporedivo manje nego pre... Skoro da ih i nema u odnosu na prethodno doba...

I sad ti meni kazes da neko treba da bude toliko negativan? Ja se ne slazem... Okej, treba promeniti neke stvari... Lose jeste u nekim sferama drustva, ali ne mislim da je toliko lose...

I svojim primerom sam hteo da prikazem sta i kako treba raditi ili ne raditi...

Urose, aj ne kaki, sedis na ogradi i pljuckas na oba dvorista. Dosadan si sa tom tvojom tkz MGTOW agresijom koju sem tebe niko i ne vidi niti se desila prema zenama.

Algrene, moji preci su bili u "slavnoj" Drinskoj diviziji. 8 brace mog pradede racunajuci i njega su poginuli u WW1. Samo jedan od 9-toro brace je ostao ziv.
Pradeda sa druge strane je ostao invalid nakon proboja Solunskog fronta.

Jel ti mislis da je okej da zdrav, mlad momak poredi svoju sadasnju zivotnu situaciju sa njima? Meni je to neshvatljivo...

Algrene, moji preci su bili u "slavnoj" Drinskoj diviziji. 8 brace mog pradede racunajuci i njega su poginuli u WW1. Samo jedan od 9-toro brace je ostao ziv.
Pradeda sa druge strane je ostao invalid nakon proboja Solunskog fronta.

Jel ti mislis da je okej da zdrav, mlad momak poredi svoju sadasnju zivotnu situaciju sa njima? Meni je to neshvatljivo...

me,a, pojma chemu kicenje tudjim perjem i kojoj svrsi sluzi ovaj tvoj post

me,a, pojma chemu kicenje tudjim perjem i kojoj svrsi sluzi ovaj tvoj post

A cije je to perje ako nije moje?:lol:

A sta prica MGTOW? Mi smo lovili mamute!!:rotf:
I pozivanje na to da su muskarci stvorili sve...

No, prepucavanja na stranu, nasim precima dugujemo da ne budemo neuroticni i depresivni i da lepo prozivimo zivot i budemo srecni i zadovoljni, a to ne moze ako se muskarci vaspitavaju da budu BMW kompleksasi.:vudu:

Hvaljenje sto kazem da ne dozvoljavam da me tretira kao krpu?:dontunderstand:

- - - - - - - - - -

Njie navika Napokone...

Ja ne znam kako drugacije da shvatim kad neko svoju zivotnu situaciju indirektno i vise puta poredi sa ranjenicima, vojnim invalidima i sad na kraju postavlja slike vojnika koji pate u ratu?

Nase babe i dede su se mnogo vise mucili da bi zaradili hleb od nas... Kod nas je sve instant i sve je jeftino, a ratnih stradanja je neuporedivo manje nego pre... Skoro da ih i nema u odnosu na prethodno doba...

I sad ti meni kazes da neko treba da bude toliko negativan? Ja se ne slazem... Okej, treba promeniti neke stvari... Lose jeste u nekim sferama drustva, ali ne mislim da je toliko lose...

I svojim primerom sam hteo da prikazem sta i kako treba raditi ili ne raditi...

Ko poredi svoju zivotnu situaciju sa ranjenicima?
To je politicki odgovor i bunt na trenutne popularne medije koji opisuju zene kao ugrozenu grupaciju - ne kao individuu. Ne znam mozda je neko ovde pomenuo licno. Ne vidim kakve to veze ima sa mgtow i kako to ocrnjuje mgtow kao mizagonicku grupu. Hajde mi pojasni? Zato sto je gomila muskaraca ginulo, klano, ubijano, muceno, obezvrednjivano kroz istoriju? Zato je mgtow zenomrzacka grupa?

- - - - - - - - - -

Da ti pravo kazem, izmedju ostalog mi se mgtow i svidja. Bas zato da sutra neko ne bi imao pravo da me zbog svojih politickih ciljeva povuce u vojsku i da dajem glavu za neke budale zato sto sam muskarac. Ako sam muskarac nisam budala. Ovako neki politicar propeva : Za buducnost nase dece i bezbednst porodica (citaj zena) hajd svi u napad. Evo mu ga k.

Da ti pravo kazem, izmedju ostalog mi se mgtow i svidja. Bas zato da sutra neko ne bi imao pravo da me zbog svojih politickih ciljeva povuce u vojsku i da dajem glavu za neke budale zato sto sam muskarac. Ako sam muskarac nisam budala. Ovako neki politicar propeva : Za buducnost nase dece i bezbednst porodica (citaj zena) hajd svi u napad. Evo mu ga k.

Eh, pa komunisti su isto pricali pred WW1 da radnici i obicni ljudi ne idu u rat, jer se rat bori za interese krupnog kapitala, a da do ukrupnjavanja kapitala nije bilo svetskih ratova itd.
Nista lepse od politizacije svega.:kafa:

Ko poredi svoju zivotnu situaciju sa ranjenicima?
To je politicki odgovor i bunt na trenutne popularne medije koji opisuju zene kao ugrozenu grupaciju - ne kao individuu. Ne znam mozda je neko ovde pomenuo licno. Ne vidim kakve to veze ima sa mgtow i kako to ocrnjuje mgtow kao mizagonicku grupu. Hajde mi pojasni? Zato sto je gomila muskaraca ginulo, klano, ubijano, muceno, obezvrednjivano kroz istoriju? Zato je mgtow zenomrzacka grupa?

Nije bitan MGTOW sad... Niti pisem o tome...
On ima svoj extremni, a i umereniji deo... Onaj umereniji vredi da se cuje dok je onaj ekstremni za izbegavanje...

Poslednja izmena:
Tesko se to prihvati kod nas. Na zapadu se tesko prihvati a kamoli kod nas. Kod nas ako i spomenes ovakve stvari odmah si etiketiran i nema komunikacije, kao da si vestac : Povredjen, mukica, kompleksas, zajedljiv sto nema sexa i sl, ti izleces iz igre statusa kao muskarac. Videh gore u komentarima da to moze da vazi za m iz Svedske Amerike i sl. Tek to ovde treba.

Pretpostavljam da se ovo odnosi na moj koment.

Ok, ali zašto misliš da tek ovde ovakva ideja ima smisla?
Žene u Srbiji su u smislu uticaja na društveno polit. tokove bitne otprilike kao vlaga na helenski period jevrejske književnosti.
To što su neke granduše, mihajlovićke, tabakovićke i slične snajke radodajke zauzele nekoliko važnih pozicija nije niti blizu realnom uticaju gotovo u potpunosti feminističke vlade upravo spomenute Švedske, gde ta zastupljenost žena nije samo puko ispunjavanje kvota rodne ravnopravnosti.
O zakonima koji su sve samo ne na strani žena da ne pričam...kao što rekoh, ovaj sistem vladavine partokratske oligarhije nije dobar ni za koga, ne liči ni na šta i niko osim "njih" i njihovih qurava, rođaka i uopšte ulizguza nebitno kojeg pola, nema te neke veće povlastice sa kojima se recimo suočavaju na zapadu u smislu rodne diskriminacije muškaraca i sl.

I u pravu si da je ovde teško da se prihvati neka ideja koja zagovara vrlo jaku individualističku filozofiju života.
Ovo je podneblje u kojem je uticaj porodice još uvek vrlo jak, samostalnost se stiče vrlo teško ili nikako, a brak i osnivanje porodice bez obzira što sve više ne uspeva
i dalje neki cilj i težnja, motiv koji gura masu mladih ljudi bez obzira na pol.

Meni je paradoksalno to sto mnogi smatraju da je mgtow opasan, negativan za zene. Kako to? mgtow - muskarci idu svojim putem. To bi u danasnjem svetu i shvatanju znacilo: Ok, tlacitelj sam? Onda odoh od tebe, da ne bih vise bio. Kako sam ja to onda i dalje tlacitelj?
Ne znam ko i zašto to misli, verovatno zbog neinformisanosti.
Lično, ono što me jedino brine to je ta neka evolucija oba pola koja sve više isključuje potrebu za vezama i interakcijom, no ja sam u tom smislu tradicionalista pa ne čudi...: ))
Ipak, migtou ne smatram opasnim. Po mom shvatanju, to je samo još jedan od vrlo logičnih odgovora na društvenu i civilizacijsku represiju..neka vrsta buđenja i shvatanja realnosti kakva jeste za razliku od konformističke uljuljkanosti u lažima, iluzijama i samozavaravanju.

Sasvim legalan i korektan odgovor na sektasko udruzivanje zena koje je na nivou srednjeg veka.

Svakako ja mislim da takvi populisticki nacini produbljuju jaz i bespotrebno zaostravaju mizogene poglede
koji bi se svakako promenili pod pritiskom novih generacija zena.
Zakoni koji su nekada bili nuzno doneti u korist zena lako je prilagoditi vremenu kada se odnosi izbalansiraju.

Kada se prica o generalnom i na nivou drustva, grupe i sl. Nema tu dobrih ni losih. Mogu pojedinci da budu i zato tako pise = Some women, u prevodu Neke zene, ne pise All women, ili ti Sve zene, nego Some Women. Nisi to procitao?

- - - - - - - - - -

Druga stvar. Stvari se generalizuju u drustvu. Zakoni polaze od generalnog ne po uzoru pojedinog. Norme, pravila, vrednosti, ciljevi drustva se uzimaju da vaze za generalno. Tako da i generalizacija nije losa stvar. Ona je neminovna. N evezano za onaj primer: Neke zene - tu je jasno, nadam se....
Za generalno je opet taj iskrivljen nacin da se spusti sagovornik kada se kaze da generalizuje i da je to losa stvar.
U većini upravo piše All (AWALT) ali ajd...recimo da se slažem da svako ko želi, može pronaći i dobru i lošu stranu priče,
zavisi od ličnih projekcija i potreba.

Sasvim legalan i korektan odgovor na sektasko udruzivanje zena koje je na nivou srednjeg veka.

Svakako ja mislim da takvi populisticki nacini produbljuju jaz i bespotrebno zaostravaju mizogene poglede
koji bi se svakako promenili pod pritiskom novih generacija zena.
Zakoni koji su nekada bili nuzno doneti u korist zena lako je prilagoditi vremenu kada se odnosi izbalansiraju.
Teško...Srbija je ovo brale: ))
Moj treći put oženjeni ujak je veći mizogin od svih korisnika pdf. muškarci zajedno,
čak i od čelnika migtou...a nikada za njih nije čuo (ja sam mu nešto pokušala objasniti ali me je odyebao iako sam retka među ženama koju iole trpi i poštuje...kao.:lol:
Inače je vrlo odlučan protivnik svake neoidelogije i pokreta sa zapada:lol:

Teško...Srbija je ovo brale: ))
Moj treći put oženjeni ujak je veći mizogin od svih korisnika pdf. muškarci zajedno,
čak i od čelnika migtou...a nikada za njih nije čuo (ja sam mu nešto pokušala objasniti ali me je odyebao iako sam retka među ženama koju iole trpi i poštuje...kao.:lol:
Inače je vrlo odlučan protivnik svake neoidelogije i pokreta sa zapada:lol:

Prvi deo se ne slazem, ali da je mizogenija rasirena to da i prvo medju zenama.

Je l ovde jasno da tetke pricaju samo sa onima koji mogu deca da im budu?
Njih ce da vaspitaju? Moglo bi kada ne bi vaspitanje podrazumevalo primer.:)
Najmanje sto ima su mizogeni muskarci.

A ne čini li ti se da je to neka vrsta predaje bez borbe?
To kako kažeš svojevoljno izopštavanje, okretanje leđa sistemu...koji će i posle vašeg John Galt- ovskog "eskapizma" i dalje opstajati takav nakaradan i represivan kakav jeste...

Možeš to tumačiti kako hoćeš. Sistem će ostati bez obira na sve i to upravo zahvaljujući dobrim delom ženama, tj biće ga dok bude ljudi da ga sprovode. To je sistem koji ih pretvara u k.učke i ku.rve koje stiču imetak i moć na određen način. Da li je u pitanju ženska priroda ili trend u to neću da ulazim. Očigledno je da se žene ne bore protiv ovakvog sistema nego ga prihvataju oberučke. Zašto bi se onda muškarci protiv toga borili? Koliko ja težim da prenesem svoj gen toliko težiš i ti. Ako mi to ne uradimo uradiće neko drugo pleme, neki drugi narod i zameniti nas. Prirodna selekcija, dešavalo se i ranije.

Prvi deo se ne slazem, ali da je mizogenija rasirena to da i prvo medju zenama.

Je l ovde jasno da tetke pricaju samo sa onima koji mogu deca da im budu?
Njih ce da vaspitaju? Moglo bi kada ne bi vaspitanje podrazumevalo primer.:)
Najmanje sto ima su mizogeni muskarci.

Ko je ovde tetka a ko dete, ne kapiram:lol:
Šalu na stranu, mizoginija i mizandrija su ozbiljni poremećaji
ko god da stoji iza te mržnje.

- - - - - - - - - -

Možeš to tumačiti kako hoćeš. Sistem će ostati bez obira na sve i to upravo zahvaljujući dobrim delom ženama, tj biće ga dok bude ljudi da ga sprovode. To je sistem koji ih pretvara u k.učke i ku.rve koje stiču imetak i moć na određen način. Da li je u pitanju ženska priroda ili trend u to neću da ulazim. Očigledno je da se žene ne bore protiv ovakvog sistema nego ga prihvataju oberučke. Zašto bi se onda muškarci protiv toga borili? Koliko ja težim da prenesem svoj gen toliko težiš i ti. Ako mi to ne uradimo uradiće neko drugo pleme, neki drugi narod i zameniti nas. Prirodna selekcija, dešavalo se i ranije.

Zato što je pasivnost pogubna,
vidimo to i na primeru masovne glasačke apstinencije u ovoj zemlji.

Ko je ovde tetka a ko dete, ne kapiram:lol:
Šalu na stranu, mizoginija i mizandrija su ozbiljni poremećaji
ko god da stoji iza te mržnje.

- - - - - - - - - -

Zato što je pasivnost pogubna,
vidimo to i na primeru masovne glasačke apstinencije u ovoj zemlji.

Naravno da je pogubna, MGTOW nije briga. Ako želiš da budeš kučka i "uspešna", izvoli, zašto bih se ja oko toga koprcao?

Naravno da je pogubna, MGTOW nije briga. Ako želiš da budeš kučka i "uspešna", izvoli, zašto bih se ja oko toga koprcao?

Otpor prema kučkasto-kurvinjskom sistemu u Srbiji trebao bi da postane opštenarodni, a ne da se zadrži samo u okvirima jedne male, trenutno gotovo neznatne skupine ljudi, jer kad tad će tebe ili nekog tebi dragog, upravo taj i takav sistem ogoleti do koske
ako već nije (govorim hipotetički, ne tebi lično).

Otpor prema kučkasto-kurvinjskom sistemu u Srbiji trebao bi da postane opštenarodni, a ne da se zadrži samo u okvirima jedne male, trenutno gotovo neznatne skupine ljudi, jer kad tad će tebe ili nekog tebi dragog, upravo taj i takav sistem ogoleti do koske
ako već nije (govorim hipotetički, ne tebi lično).

Stvarno me nije briga šta bi trebalo, a šta ne. Drušvo neka ide putem kojim želi i neka trpi posledice.

Volela bih da mogu tako da kažem, da se okrenem isključivo sebi, svom zadovoljstvu, razvitku, potrebama, željama.....Ali me ipak briga pošto imam potomstvo i zabrinuta sam kad vidim kuda (nas) vrlo izvesno taj pravac vodi.
No to je neka druga tema...

U svakom slučaju rispekt za principijelnost,
i to se danas retko sreće.

Sve to super, i onda se pojavi Jasmina Nikolic i sl, prospe neku filozofiju strucnosti i karijere i drekne onako kao razmazeno dete - ala moze mi se : E imacemo 50 posto zena u privredi. A posle pogledas ko to sve finansira i ko stoji iza toga.
Ja mislim da je bezverno razlagati ovakve stvari. Ovde se jednostavno radi o pravima. Mgtow govori nesto poput : Ok, ne mogu da pobedim sistem, ali mogu da ga bojkotujem. Argument na njihov strani je taj, da su i naveci sovinisti, mizagoni i sl, njihov stav je neagresivan. Imas svo pravo da se povuces i ne delujes.

Dakle i da po ni jednoj stavki nisu u pravu. Da je to sve gomila nekakvih zajedljivih, ljubomornih, zagorelih muskaraca koji ne umeju da prihvate poraz u zivotu u toj sex trci, opet imaju pravo. Poruka : Necu da ucestvujem, odoh svojim putem, necu da imam nista sa okruzenjem. To je sasvim legitimno pravo.

- - - - - - - - - -

To ja koa teras me da se druzim sa tobom i da ti verujem, i mozda si ti i fenomenalna osoba, verna i dobra, moje pravo je opet da ja ne moram da se druzim sa tobom.

Odrodjenost i naglasena individualnost ili ne samo to nego sebicno eksploatatorstvo...

Zene zapravo iskoriscavaju musko picopacenistvo koje je u nekim slucajevima dosta vece nego sto se cin ili mozda cak i socijalno "dzentlmenstvo".

Muskarci tu umeju da budu naivni i da veruju u neko zajednistvo dok frustraciona partnerka to posmatra kao neki eksploatatorski odnos bez obzira sto tom eksploatacijom i ne dobija nesto mnogo vec samo rusi ono zdravo u partnerskom odnosu...

Poeni u glavi zbog izmanipulisanog muskarca...:pljus: Molim te...:roll:

Bahatost zbog nezadovoljenih psihickih potreba...:pljus:

Stvarno ima mnogo BMW kompleksasa, a izgleda da ih je najvise medju zenama.:think:

Ironija je da smo postali najsebicniji i najodrodjeniji upravo onda kad su nam materijalisticke potrebe najvise ispunjene.

Medjutim i zene pate zbog ovakvih odnosa ili mi se bar cini...:think:

Sve njihove veze su sheme i kombinacije (terminologija @Umri_muskog). Sheme su bilo ko, da zadovolji potrebu za ljubavlju/sexom i obicno su cisto interesne i ne traju dugo ako nalete na kombinaciju... Tipa/devojku koji im odgovara po mnogim kriterijuma... Osoba koju sanjaju...

Kad sam tamo postavio pitanje sta bi uradile da je njihov momak protiv odlaska na more sve su u momentu raskinule, osim jedne...;)

A to zapravo govori u kakvim su vezama, jer da je tip do kojeg im je stalo rekle bi da bi tu bilo rasprave i ubedjivanja, a i kompromisa po poterbi, a ovako samo momentalno cao...:)

P.S. Takvo je vreme doslo, da si uvek sam...:aha: I po pravilu, cim se otvoris i das srce docekaju te na noz...:)

Za muskarce, potrebno je biti sto manji picopacenik i manipulisati.:aha2:

Sve to super, i onda se pojavi Jasmina Nikolic i sl, prospe neku filozofiju strucnosti i karijere i drekne onako kao razmazeno dete - ala moze mi se : E imacemo 50 posto zena u privredi. A posle pogledas ko to sve finansira i ko stoji iza toga.
Ja mislim da je bezverno razlagati ovakve stvari. Ovde se jednostavno radi o pravima. Mgtow govori nesto poput : Ok, ne mogu da pobedim sistem, ali mogu da ga bojkotujem. Argument na njihov strani je taj, da su i naveci sovinisti, mizagoni i sl, njihov stav je neagresivan. Imas svo pravo da se povuces i ne delujes.

Dakle i da po ni jednoj stavki nisu u pravu. Da je to sve gomila nekakvih zajedljivih, ljubomornih, zagorelih muskaraca koji ne umeju da prihvate poraz u zivotu u toj sex trci, opet imaju pravo. Poruka : Necu da ucestvujem, odoh svojim putem, necu da imam nista sa okruzenjem. To je sasvim legitimno pravo.

- - - - - - - - - -

To ja koa teras me da se druzim sa tobom i da ti verujem, i mozda si ti i fenomenalna osoba, verna i dobra, moje pravo je opet da ja ne moram da se druzim sa tobom.

Ako sam dobro razumela,
dok si bio pritisnut tim nekim kulturološkim, tradicionalističkim i društvenim očekivanjima tipa: sine, kad ćeš da se ženiš? te veze sa suprotnim polom bile su Moranje, obaveza, teret...
migtou je pravo da se sve to odbaci bez drame i legitimno,
ima smisla.

- - - - - - - - - -

Za muskarce, potrebno je biti sto manji picopacenik i manipulisati.:aha2:

Nije li bolje savetovati kako da pre svega steknu samopoštovanje?

- - - - - - - - - -

Smoriša, ti si čudo samokontrole,
pravi M. Monk:p :lol:

Back